Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα σε Erdogan – Θεμέλιος λίθος η Συνθήκη της Λωζάνης

- Advertisement -

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου…


Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος επέμεινε στη θέση του για αναθεώρηση της Συνθήκης, με αιχμή τη Δυτική Θράκη.
Αντιμετωπίζουμε συνεχείς προκλήσεις στην περιοχή μας και σε αυτή την περίοδο είναι ακόμη πιο σημαντικό να ενισχύσουμε τους διαύλους επικοινωνίας μας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού με την Τουρκία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Θα ήθελα να καλωσορίσω τον πρόεδρο της Τουρκίας, σε μία ιστορική στιγμή για τις σχέσεις μας, στην πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου μετά από 65 χρόνια.

Ιστορική ήταν η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Γνωρίζουμε τα ζητήματα που μας χωρίζουν αλλά διανύουμε μία έντονη περίοδο στη γειτονιά μας. Μία περίοδο προβληματικών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.
Σε αυτήν την περίοδο πιστεύουμε ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό να ενισχύσουμε τους διαύλους της επικοινωνίας μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως υπογράμμισε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού. «Στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρεται τόσο στα θέματα του Αιγαίου.
Πρέπει να κτίσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης.
Υπάρχει ανάγκη οι σχέσεις μας να συγχρονιστούν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να είναι σχέσεις που συμβάλλουν στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Ο εκσυγχρονισμός αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του απόλυτου σεβασμού του διεθνούς δικαίου και στη Συνθήκη της Λωζάνης και όχι στην αναθεώρησή της, επανέλαβε.
«Μιλήσαμε ανοιχτά με τον Τούρκο Πρόεδρο.
Δεν κρύψαμε τις διαφωνίες μας.
Μιλήσαμε για την ένταση στο Αιγαίο.
Τόνισα ότι η παραβατική τουρκική δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει.
Αποτελούν κίνδυνο για τις σχέσεις μας και τους πιλότους μας
Εν έτη 2017 επικρέμεται από πάνω μας η έννοια του casus beli.
Συμφωνήσαμε να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες για τα μέτρα οικοδόμησης ασφάλειας. Συμφωνήσαμε τη σημασία που έχει η επίλυση του Κυπριακού», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο Erdogan επανέλαβε τις θέσεις του για την ανάγκη να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, με αιχμή τη Δυτική Θράκη.
«Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης.
Είναι μία συνθήκη που υπέγραψαν 11 χώρες, ακόμη και η Ιαπωνία.
Στη συνθήκη δεν υπάρχουν προβλέψεις ως προς τα μειονοτικά θέματα;
Στη δυτική Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα που μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης.
Πιστεύουμε ότι στο ζήτημα αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες νέες σκέψεις, επανέλαβε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

- Advertisement -

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΑΡΑΤΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥ.

  2. Εγώ λέω ευθέως…
    Ότι του είπε ο Παυλόπουλος-Κοτζιάς είπε..!
    Διότι αυτός δεν σκαμπάζει από γεωγραφία…
    Στις συγκεντρώσεις δεν πληρώνω ενφια – δυόδια κ.α
    Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το σταράτο του!

  3. Και αυτό διότι και εσύ δεν σκαμπάζεις από σύνταξη-ορθογραφία της νεοελληνικής μας γλώσσης, ούτε καν από ιστορία, διπλωματία, πολιτική, τέχνες και εικαστικά κ.λ.π. Σάμπως σκαμπάζεις από γεωγραφία? Αμφιβάλλω σθεναρώς αν ξέρεις που βρίσκονται τα Βίλια. Το μόνο που ίσως να ξέρεις είναι να πεταλώνεις αλόγατα. Τα έχουμε ξαναπεί: άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο.

  4. Και αυτό διότι και εσύ δεν σκαμπάζεις από σύνταξη-ορθογραφία της νεοελληνικής μας γλώσσης, ούτε καν από ιστορία, διπλωματία, πολιτική, τέχνες και εικαστικά κ.λ.π. Σάμπως σκαμπάζεις από γεωγραφία? Αμφιβάλλω σθεναρώς αν ξέρεις που βρίσκονται τα Βίλια. Το μόνο που ίσως να ξέρεις είναι να πεταλώνεις αλόγατα. Τα έχουμε ξαναπεί: άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο.

  5. 1244 να αγιασει το στόμα σου με το νούμερο 1109 .βάζεις χέρι και σε άλλους για την ορθογραφία όχι μόνο σε μένα. Αδερφε 1244 μήπως ξέρεις ποιος είναι αυτός που γραφει σήμερα με 1109 και μου χώνετε συναιχεια. Θα τον πεταλωσω που λες και εσύ θα του βάλω και ένα σαμάρι από γαϊδούρι και θα τον περιφαιρω από το την περαχωρα μέχρι τον άγιο θεοδωρα και να του ρίχνουν ντομάτες του Καραγκιόζη. Πολλή σε παρακαλώ άμα ξέρεις ποιος είναι γράψε το μεγαλα παιδία είμαστε αλλά θα το κόψει το μπλοκ

  6. Για αλόγατο με πέρασες? Ίσως φταίει η θολούρα στο μάτι, γιαυτό πέρασε τα με ένα Άζαξ με αμονιαζόλ που τα κάνει αόρατα τα ρημάδια.

  7. Ναι, ναι: ερχουμε, ερχεσε, ερχητε, ερχουμηθα, ερχουσθε, ερχουντε. Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο σου βιβλίο γραμματικής? Μετά να έρθω να το συζητήσουμε. Να φέρω και σοκολατίνες καζινό ή θα τις φτάσεις μόνος σου?

  8. Φτιαγνω και σοκολατινες και κορνεδες !!Με ποιες θέλεις να στις πεταξουμε. Το βιβλίο το έχω στην αγγλική γλώσσα άμα χρειαστεί θα μου το "μεταφράσεις "!??ΥΓ όταν φγενεις έξω να φοράς κάνα σκουφάκι γιατί μπορεί να σου πάρει ο αέρας αυτό το λίγο μυαλό που σου έχει μείνει. Ούφο με σκουφο θα εισέ. Εσύ κάνα βιβλίο έχεις γράψει!??καθαρεβουσιανικα η νεοελληνική

  9. Κέρασέ την Πολλή και καμιά νουγκατίνα από τα χεράκια σου γιατί μόνο εκμέκ κανταΐφια, μπακλαβάδες και καζάν ντιμπί, ξεφλούδισε ο οισοφάγος της από την διατροφική μονοτονία.

  10. Τα καλά μου τα σχόλια τα κοβεις.τι μου θύμησες τώρα cockakia!!γλυκό ωραίο και δροσιστικό μην το φας μονοκόμματο μην πνιγεις δάγκωσε το πρωτα και μη σου φύγει η γεμιση. Και τα μεγάλα cock είναι ωραια. Είμαι ζαχαροπλαστης και ξέρω από αυτά. Πάντως στην ηλικία σου να τα αποφεύγεις ειδικά αυτά που έχουν κρέμα. Μη μου το κόψετε πάλι

  11. Το άσμα ήταν για παρτη μου!!?? Είδες που μπορούμε να κάνουμε πλακιτσα χωρίς να αρπαζομαστε. Εγώ έχω βάλει λίγο Μενιδιατη να ακούσω στο pc και τσέκαρο τα σχόλια στο loutrakiblog μήπως έχει ξεφύγει κάνεις να τον βάλω στη θέση του. Αντέ γεια μας

  12. Βρε νταμαζάκο δεν καταλαβαίνεις ότι το σχόλιο μου 1:03 π.μ απευθύνομαι στην αδελφή ψυχή 8:06 μ.μ…
    και όχι σε σένα γκέκε..?? or νούκο γκέκε..??

  13. Έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας εδώ μέσα βάλτε έστω ένα συνθηματικό ένα αρχικό να μπορούμε να καταλάβουμε τι πεζει με τους αριθμούς και τι ώρα πέταξε "τούβλο "ο 007 333 η Πολλη ο Παύλος που να βγάλουμε άκρη να σας πω μερικά ψευδώνυμα να καταλαβαινομαστε. Ο θείος ο ρουλης ο τσακ ο λαλας ο αρχηγος ο πατερ ο ξυνος. Διαλέξτε ένα να κάνουμε παιχνίδι. Τα νεύρα μου

  14. 12:52 π.μ. αγαπητή κυρία Πολλή, εγώ πιστεύω ακράδαντα στη ρήση ότι τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο. Το ίδιο σέβομαι κι εσάς φυσικά, ό,τι άσματα και να ακούτε, ό,τι και να φοράτε. Ας είσαστε πάντα καλά.

  15. Εγώ ούτε μαύρο λυγδιασμένο πουκάμισο φοράω, ούτε καταθαμπωμένα γυαλιά φοράω, αλλά ούτε και έχω κατακόκκινη υπερτασική μούρη σαν ερυθρόδερμος. Ελένη, Μεσσηνία.

  16. Βιάζομαι τώρα, έχω πακετάρισμα γιατί ετοιμαζόμαστε για ταξίδι. Γρήγορα στο κλουβί σου μαϊμού με το μούσι, αναχωρούμε σε μισή ώρα για το τσίρκο Τραπεζουντάνο. Έχεις να δώσεις παράσταση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog