Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στοιχεία- σοκ! Πάνω από 1 εκατ. Έλληνες με δεσμευμένους λογαριασμούς- Σχεδόν 1.000 κατασχέσεις τη μέρα

- Advertisement -

Ένας από τους στόχους που έθεσαν οι θεσμοί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ήταν να δεσμευτεί το 55% των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων σε βάρος των οποίων μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα.

Η ΑΑΔΕ τον Οκτώβριο πραγματοποίησε 1.014.295 δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 59,03% των λογαριασμών που μπορούσαν να δεσμευτούν.

Σημειώνεται, ότι τέλη Σεπτεμβρίου το σύνολο των οφειλετών, ανήλθε στους 4.170.753 ενώ τα αναγκαστικά μέτρα μπορούν να ληφθούν εις βάρος των 1.718.371 οφειλετών. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να υποστούν τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού γιατί χρωστούν λιγότερα από 500 ευρώ έκαστος.

Τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άγγιξαν τα 100 δις. ευρώ, ενώ οι συσσωρευμένες οφειλές μέχρι το τέλος του 2016 έφτασαν στα 89,307 δις. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις αρχές του έτους έχουν συσσωρευτεί επιπλέον 10,444 δις. ευρώ, ενώ μόνο τον Οκτώβριο, προστέθηκαν επιπλέον χρέη 1,187 δις. ευρώ.

Συγκεκριμένα τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν άλμα 1,2 δισ. ευρώ και ανήλθαν σε 10,444 δισ. ευρώ έναντι 9,257 τον Σεπτέμβρη.
Οι καθαρές ληξιπρόθεσμες οφειλές διογκώθηκαν από τα 7,323 δισ. σε 8,476 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα με τις συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο να βρίσκονται μια ανάσα από τα 100 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποκαλύπτουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει εξαντληθεί.

Απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά μετα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

«Το αποτέλεσμα της εσφαλμένης αλλά συνειδητής κυβερνητικής επιλογής να υπερφορολογήσει τους πολίτες αποτυπώνεται, κάθε μήνα και πιο εμφατικά, στα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ):

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και το Δημόσιο φτάνουν πλέον τα 100 δισ. ευρώ.

Μόνο τον Οκτώβριο, προστέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτέλεσμα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ενας στους 2 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους.

Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, η πρακτική της κυβέρνησης είναι οι κατασχέσεις των περιουσιών, με επιπλέον 23.000 κατασχέσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τον Οκτώβριο. Έτσι, περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες έχουν υποστεί ήδη κατασχέσεις και επιπλέον 700.000 κινδυνεύουν άμεσα με αυτές.

Τα προβλήματα στα νοικοκυριά συσσωρεύονται και μεγεθύνονται, εξαιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog