Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα Γεννηματά να είναι σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός

- Advertisement -

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Για πρώτη φορά το κατώφλι της Χαριλάου Τρικούπη θα περάσει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα…..

Στη συνεδρίαση του νέου «καθοδηγητικού» οργάνου θα μετέχουν επίσης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, αλλά και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Όλοι μαζί υπό την προεδρία της κυρίας Γεννηματά θα συνεδριάζουν για να χαράξουν και να συναποφασίσουν  την κεντρική γραμμή του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Στόχος τους είναι να ξεπεράσουν γρήγορα τα διαδικαστικά ενόψει του συνεδρίου και να περάσουν σε αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία. Στην κατάθεση εναλλακτικής πρότασης , εκτός της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η πρόεδρος του νέου φορέα, θέλει προς τούτο, να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις πλευρές: Ενότητα, συντονισμός, αποτέλεσμα. Η κυρία Γεννηματά η οποία όπως λένε οι συνεργάτες της, δεν θα πρέπει να απογοητευτούν οι πολίτες, θέλει να τεθούν οι διαδικασίες, ώστε να συμφωνηθεί το πλαίσιο και να συναποφασίσουν όλοι μαζί τα κύρια χαρακτηριστικά του συνεδρίου που προγραμματίζεται για τα μέσα Μαρτίου.

Επειδή όμως κανείς δεν προχώρησε μόνο με τα διαδικαστικά και τα οργανωτικά, ζητήματα, αλλά χρειάζεται και η επαφή με τον κόσμο και την κοινωνία,  η πρόεδρος της ΔΗΣΥ θέλει να ξεπεραστούν γρήγορα όλα αυτά και το κίνημα αλλαγής να περάσει γρήγορα στην πολιτική εφαρμογή των προτάσεών του έτσι ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες, πως ένα διαφορετικό κόμμα όπως αυτό που φτιάχνουν κομίζει κάτι νέο σε  ιδέες και προτάσεις με εναλλακτικές ιδέες και τρόπους για το πως η χώρα θα ξεφύγει από τη σημερινή αβάσταχτη όπως την χαρακτηρίζουν κατάσταση από την πολιτική της κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτόν, η Φώφη Γεννηματά στην αυριανή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου θα ζητήσει από όλα τα στελέχη να τεθούν στην πρώτη γραμμή γιατί η ίδια δεν αποκλείει μέσα στο νέο έτος να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και αναμένεται να πει ότι: Το συνολικό εγχείρημα θα κριθεί από τους ίδιους τους ψηφοφόρους στη βάση.

Σε ό, τι αφορά στα οργανωτικά θέματα, θα ξεκαθαριστεί η ημερομηνία του συνεδρίου που όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16-18 Μαρτίου και θα συμμετάσχουν περίπου 4.000  σύνεδροι εκ των οποίων το 50%  θα είναι εκλεγμένοι και το άλλο μισό διορισμένοι. Κάτι που ήθελε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ποταμιού κ. Θεοδωράκης.  Σε ό, τι αφορά την εκλογή των συνέδρων δεν θα γίνει με το τρόπο που γίνονταν στο παρελθόν, λαμβάνοντας υπόψη εκπροσώπους νεολαίας, μέλη κεντρικής επιτροπής, μέλη θεσμικών οργάνων, κλπ αλλά εκλογή μεμονωμένων ανθρώπων ανά Καλλικρατικό δήμο. Με τον τρόπο αυτόν θέλουν να τιμήσουν τα μέλη αυτά που συνέβαλαν υπεύθυνα στην εκλογή νέου προέδρου και να μην αποκλειστούν από τα ίδια τα κόμματα.

Η κυρία Φώφη Γεννηματά έχει ολοκληρώσει τις επαφές που προϋπήρξαν με τα μέλη του Π.Σ καθώς και με τους υπόλοιπους υποψήφιους στους οποίους ήρθαν σε επαφή μαζί τους οι κ.κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Μανόλης Όθωνας και έτσι όλοι είναι ενημερωμένοι για το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα συζητήσουν. Θα καταλήξουν επίσης στον αριθμό των μελών της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου (ΟΕΣ)  που θα είναι άνω των 350 μελών και στη συνέχεια οι επικεφαλής των κομμάτων που μετέχουν στο Π.Σ θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους στην επιτροπή.

Όλα αυτά προϋποθέτουν φυσικά χρόνο. Αλλά η κα Γεννηματά επιμένει να λέει ότι ο κόσμος είναι που θα κρίνει την συνολική προσπάθεια και όχι τα κομματικά όργανα, τα οποία πρέπει να υπάρχουν, αλλά πρωτίστως προέχουν οι προτάσεις, οι ιδέες και οι λύσεις προς τους πολίτες που θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα.

thecaller

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι πρόβλημα έχεις με τους αφισοκολλητες ρε αδερφε. Ειχε πολλή πλάκα όταν έβαζες τους αλλου κοματος τους αφισοκολλητες να κολλάει του ΠΑΣΟΚ. Ωραία Χρόνια !!Τώρα γίνονται εκλογες και δεν το παίρνεις χαμπάρι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog