Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: “ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ”

- Advertisement -

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε ένα εργαστήρι, στο οποίο οι συμμετέχοντες – παιδιά 5-8 ετών, με την συνοδεία
ενήλικα και άνω των 8 ετών, χωρίς συνοδεία – έφτιαξαν, με κυρίαρχο στοιχείο το ρόδι, σύμβολο καλοτυχίας, το στολίδι για την διακόσμηση της βασιλόπιτας.

  Η κ. Μαρία Μέξια, Διευθύντρια του Μουσείου, καλωσόρισε θερμά τα παιδιά και όσους τα συνόδευαν και μιλώντας για το θέμα του εργαστηρίου, διευκρίνισε ότι  το στολίδι, μετά την διακόσμηση της παραδοσιακής βασιλόπιτας, μπορεί να διατηρηθεί ως φυλαχτό για όλη την χρονιά προσφέροντας τύχη και ομορφιά σε κάθε σπίτι!

  Η κ. Ρωξάνη Γιάννου, εικαστικός – ιστορικός συμβολισμού, μίλησε για τα σύμβολα της καλοτυχίας και ιδιαιτέρως για τον συμβολισμό του ροδιού, στην παράδοση, την μυθολογία και τις θρησκείες ανά τον κόσμο, έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και βοήθησε τους μετέχοντες στο εργαστήρι να δημιουργήσουν από πηλό το δικό τους χειροποίητο ρόδι, συνδυάζοντάς το με άλλα ευοίωνα σύμβολα, όπως το κάρδαμο, για δύναμη, την κανέλα, για ζεστασιά, τον γλυκάνισο, για ευπορία – αφθονία, το γαρύφαλλο, για προστασία από το κακό μάτι και την πιπερόριζα για υγεία και ευεξία, καθώς και πολύχρωμες κορδέλες για να είναι η νέα χρονιά γεμάτη χρώμα, φως και ποικιλία χαρούμενων στιγμών!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog