Σπάρταθλον 2026: Δεύτερος ο Φώτης Ζησιμόπουλος – Νέο ρεκόρ διαδρομής από τον Τάμας Μπόντις

Ο Αγρινιώτης αθλητής, ο οποίος είχε κατακτήσει τέσσερις διαδοχικές νίκες από το 2021 έως το 2024, ολοκλήρωσε τη φετινή διαδρομή Αθήνα–Σπάρτη σε 20 ώρες, 32 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα.

- Advertisement -

Με μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση επέστρεψε στο Σπάρταθλον ο Φώτης Ζησιμόπουλος, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του 44ου διεθνούς αγώνα υπεραπόστασης.

Ο Αγρινιώτης αθλητής, ο οποίος είχε κατακτήσει τέσσερις διαδοχικές νίκες από το 2021 έως το 2024, ολοκλήρωσε τη φετινή διαδρομή Αθήνα–Σπάρτη σε 20 ώρες, 32 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Η επιστροφή του στον ιστορικό αγώνα, μετά την περσινή απουσία, συνοδεύτηκε από ακόμη μία κορυφαία επίδοση και θερμή υποδοχή στη Σπάρτη.

Νικητής με νέο ρεκόρ ο Τάμας Μπόντις

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ούγγρος Τάμας Μπόντις, ο οποίος κάλυψε τα 244,7 χιλιόμετρα από την Αθήνα έως το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη σε 19 ώρες, 40 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα.

Με αυτή την επίδοση κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που είχε σημειώσει ο Ζησιμόπουλος το 2023, όταν είχε τερματίσει σε 19:55:02. Για τον Μπόντις ήταν η δεύτερη νίκη του στο Σπάρταθλον, μετά την επικράτησή του το 2019.

Ο Ζησιμόπουλος και ο Μπόντις ξεχώρισαν από τα πρώτα χιλιόμετρα και έδωσαν τη δική τους μάχη για την κορυφή, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ολοκληρώνει τελικά τον αγώνα στη δεύτερη θέση.

Την τρίτη θέση στους άνδρες κατέλαβε ο Φινλανδός Τόμι Ρονκάινεν με 21:25:36. Ο Γιώργος Λογοθέτης τερμάτισε πέμπτος, ο Αλέξανδρος Καρύκας έβδομος και ο Άγγελος Ζιάκας ενδέκατος, καταγράφοντας επίσης σημαντικές ελληνικές παρουσίες.

Ιστορική πρωτιά για τη Δέσποινα Σημανταράκου

Ξεχωριστή θέση στην ιστορία του φετινού Σπάρταθλον έχει και η Δέσποινα Σημανταράκου. Η 34χρονη Ελληνίδα τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες με χρόνο 24:45:43, κατακτώντας μια ιστορική νίκη στον αγώνα. Η επίδοσή της την έφερε παράλληλα στη 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Η Σημανταράκου βελτίωσε σημαντικά και την περσινή της επίδοση, όταν είχε τερματίσει δεύτερη με 25:37:44. Δεύτερη στις γυναίκες ήταν η Τσέχα Ράντκα Τσουρανόβα με 26:05:56, ενώ τρίτη τερμάτισε η Ελληνίδα Λεμονιά Παναγιώτου με 26:58:04.

Το 44ο Σπάρταθλον ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου από το Ηρώδειο, με τους δρομείς να επιχειρούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη διαδρομή έως τη Σπάρτη, ακολουθώντας τα ιστορικά βήματα του Φειδιππίδη.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα