Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΒΛΑΣΗΣ ΦΙΛΗΣ:Eφυγε από κοντά μας στις 28-12-2017 ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες αθλητικών ομίλων στη χώρα μας

- Advertisement -

**Γράφει ο Γιάν νης Λαζαρίδης
Ξεκινήσαμε μαζί με άλλους πέντε (5) – έξι (6) τριαντάρηδες τότε το 1962 που κάτω από το φώς μίας λάμπας πετρελαίου, όταν αποφασίσαμε την ίδρυση του Αθλητικού Ομίλου ¨Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ¨ Λουτρακίου .

Από την αρχή διέκρινα την φιλοδοξία του να προσφέρει και στον αθλητισμό – πέραν του ταλέντου του στην ζωγραφική που δυστυχώς δεν ακολούθησε όπως του είχε προτείνει ένας εξέχων ειδικός της τέχνης , λόγω ελλείψεως οικονομικών πόρων τότε.
Είμαι βέβαιος και στον τομέα αυτόν πως σύντομα θα διέπρεπε εξελισσόμενος ως ένας μεγάλος δημιουργός.
Κρίνοντας από τα πρώτα παιδικά του έργα και βλέποντα σε αυτά την τέλεια εκφραστικότητα των συναισθημάτων στα πρόσωπα αλλά και την δυναμική ¨κίνηση¨ επάνω στους πίνακές του.
Έτσι στήριξα τον Βλάση ως Πρόεδρο τα τελευταία σαράντα επτά (47) από τα πενήντα (50) χρόνια όταν και παραδώσαμε την σκυτάλη στην νέα Διοίκηση του ¨ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ¨, για να την φτάσουν από το χωράφι του  ¨ΘΩΔΕΙΟΥ¨ Σταδίου όπου έβοσκαν πρόβατα κατά την διάρκεια της οργάνωσης αγώνων Στίβου, έως τους βατήρες εκκίνησης τις φουσκωτές βάρκες της Σχολής Μηχανικού στο ¨κολυμβητήριο¨ του λιμένος Λουτρακίου.
Με πρώτο στην τάξη τμήμα αυτό της Πετοσφαίρισης , με τους αθλητές του να στήνουν τα δύο καδρόνια μαζί με τον φιλέ σε ένα από τα δεκαπέντε (15) περίπου οικόπεδα που βρίσκαμε ελεύθερα κάθε φορά και ένα από αυτά ήταν και ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου της Κορίνθου , αφού είχαμε και το θράσος να καλέσουμε εκεί την Εθνική Ελλάδος !
Για να τον φθάσουν ως έναν  από τους πρώτους πενήντα (50) Αθλητικούς Συλλόγους της χώρας μας από τις πολλές εκατοντάδες  που λειτουργούν, όχι μόνο ως προς τις Πανελλήνιες επιδόσεις των αθλητών του στα οκτώ (8) Ολυμπιακά αθλήματα που καλλιεργεί  αλλά και ορισμένα να εκπροσωπούν την χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το μεγαλύτερο όμως για εμένα επίτευγμα του ¨ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ¨ ήταν και είναι ότι κρατήσαμε τους χιλιάδες νέους και νέες μακριά από την σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών και των άλλων ψυχοφθόρων  ουσιών , πλην ολίγων εξαιρέσεων τους οποίους οι γονείς των δεν είχαν στείλει να κάτσουν στα ¨θρανία¨ του Ποσειδώνα, με σαφέστατες οδηγίες του αείμνηστου Προέδρου προς όλα τα Μέλη της Διοίκησης και τους προπονητές –παιδαγωγούς για πειθαρχία , σεβασμό , αγάπη , κέφι και χαρά για την ζωή δίνοντας με αυτό τον τρόπο πρώτος το παράδειγμα στις εκατοντάδες είναι σίγουρο μετακινήσεις των ομάδων του στις διάφορες αποστολές όλων των τμημάτων του ανά την χώρα σε όλα αυτά τα χρόνια δραστηριότητας του.
Ο Βλάσης Φίλης έφυγε ήσυχα πετώντας σαν μικρό σπουργίτη του χειμώνα , αφού είχε αποσπάσει τον σεβασμό , την αγάπη , τον θαυμασμό και την εκτίμηση του συνόλου των αθλητικών παραγόντων του ελληνικού Αθλητισμού , αλλά και όλων όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στις Διοικήσεις  τους Προπονητές τους Αθλητές και τις Αθλήτριες .
Τέλος όλοι οι αγνοί φίλαθλοι που εκτίμησαν το μέγεθος της προσφοράς του στην κοινωνία του Δήμου μας και την διαμόρφωση του χαρακτήρα και του ήθους των παιδιών τους.
ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΒΛΑΣΗ
Θα σε θυμόμαστε όλοι για πάντα!
                                                                                           Λουτράκι Ιανουάριος 2018

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιάννης και Βλάσσης πρόσωπα σύμβολα για την κοινωνία του Λουτρακίου. Πως να ξεχάσουμε ότι μια πόλη των 5000 κατοίκων είχε ομάδα βόλεϋ στην Α΄ κατηγορία, με μόνο Λουτρακιώτες αθλητές; Ομάδα πόλο στην θάλασσα;

  2. ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ . ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ . ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΚΥΡΙΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΑΣ , ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΝ , ΟΜΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ

  3. Ναι βέβαια είσαστε άξιοι και οι δυο σας…!@!!
    Άνθρωποι αθόρυβοι με πολύ μεράκι για αυτό όπου κάνατε..!!
    Και για μένα αξιοσημείωτο.. δεν είχαμε καταλάβει εμείς τα παιδιά τότε για τα πολιτικά
    φρονηματά σας..!!
    Έτσι πρέπει να είναι ο αθλητισμός…
    δεν τα χωρά αυτά..
    Και πάλη ΆΞΙΟΙ..!

  4. Σε πήρε ο πόνος ρε Τρας-Τρας για τον Βλάση μας? Άξιος ήταν και Κύριος. Και σε πληροφορώ ότι Φίλης ήταν το αυθεντικό του επίθετο. Δεν έκανε συντμήσεις.

  5. Εισηγουμε ενα θεμα για συζητηση στο Δημοτικο Συμβουλιο του Δημου Λ.Π.ΑΓΘ.
    Να γινει ονοματοδοσια σε δρομο του Λουτρακιου
    προς τιμη,ενδειξη σεβασμου και αναγνωρισης της αξιας του αειμνηστου κ.ΒΛΑΣΗ ΦΙΛΗ.Ωστε να το θυμο
    στε,ως προτυπο για μιμηση,διαρκως.

  6. …κατοπιν σκεψεως..η επιτομη στην ονοματοδοσια της
    οδου,αν το Δημοτικο Συμβουλιο αποφασισει,θα ηταν.
    ΒΛΑΣΗΣ-ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
    Για να τιμησουμε για πρωτη φορα,εστω, τον εναν
    εκ των δυο εν ζωη.

  7. ΥΓ Και βέβαια μπορούμε να πούμε και για τα ταλέντα όπου ανέδειξε ο ΄΄Ποσειδώνας΄΄
    Για μένα ένα σπάνιο ταλέντο ήταν και
    ο Δημ. Πανούσης (γιατρός.)στην κολύμβηση..
    Όταν είχε έλθει εδώ στο λιμάνι για ένα μίτινγκ,
    ο Παναθηναϊκός.
    Έκανε τον πρωταθλητή Ελλάδος και βαλκανιονίκη
    (δεν θυμάμαι ακριβώς το ονομά του..)
    να τα χάσει… τον πέρασε βέβαια για λίγα εκατοστά αυτος…!!
    Αν είχαμε τότε πισίνες για χειμερινή προπόνηση κ.α…
    Θα είχαμε σίγουρα έναν πρωταθλητή τουλάχιστον Ευρώπης
    Έτσι για να τα λέμε όλα..!
    Και βέβαια έγινε μια καλή αρχή με τους
    κους Βλάσση (τζουτζούλια.) -Λαζαρίδη..
    Ελπίζω να συνεχιστεί και όχι μόνο με το χάντμπολ..!
    Υπάρχει η υποδομή τώρα..
    μεράκι χρειάζεται όπως είχαν αυτοί..!!
    Να σπρώξουμε την νεολαία στον κλασικό Αθλητισμό..

  8. Οι πισινες κοστιζουν 4.32. Μετα θα εβριζες την δημοτικη αρχη για κατασπαταληση χρηματων. Το εχεις κανει αλλοτε. Μα τα'χεις πριξει πια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog