Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έρχεται το «Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι» – Έχει να συμβεί 150 χρόνια

- Advertisement -

Στις 31 Ιανουαρίου κοιτάμε ψηλά τον ουρανό…
Το σπάνιο «Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι» είναι συνδυασμός τριών φαινομένων μαζί.

 Είτε είστε ρομαντικός είτε όχι το «Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι» είναι ένα φαινόμενο που αξίζει να παρακολουθήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στις 31 Ιανουαρίου αξίζει να κοιτάξετε τον ουρανό και το πορφυρό φεγγάρι!

Το Super Blue Blood Moon θα κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό. Αποτελεί συνδυασμό τριών φαινομένων την ίδια στιγμή! Η προηγούμενη φορά που εθεάθη ήταν πριν από 150 ολόκληρα χρόνια.

Μπλε Φεγγάρι: Το πρώτο φαινόμενο
Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους. Τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα. Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι.

Υπερπανσέληνος: Το δεύτερο φαινόμενο
Η Υπερπανσέληνος/Σούπερ Πανσέληνος είναι η πανσέληνος όταν η σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της. Τότε, φαίνεται πιο μεγάλη και πιο λαμπρή. Η πανσέληνος δηλαδή θα βρίσκεται στην ελάχιστη απόσταση από τον μητρικό του πλανήτη, που είναι περίπου 357.000 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τη NASA, η «υπερπανσέληνος» αυτή θα είναι έως και 14% πιο λαμπρή και 30% μεγαλύτερη από ό,τι οι άλλοι πανσέληνοι.

Έκλειψη σελήνης (Ματωμένο Φεγγάρι): Το τρίτο φαινόμενο

Έκλειψη Σελήνης είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη περνά ακριβώς πίσω από την Γη στην σκιά της. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη είναι σε συζυγία, με την Γη ευρισκόμενη μεταξύ των δύο άλλων σωμάτων. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν μονάχα σε νύχτα με πανσέληνο. Η διάρκεια και το είδος μιας έκλειψης εξαρτώνται από την θέση της Σελήνης σε σχέση με τα σημεία που η τροχιά της τέμνεται με την εκλειπτική.
Εν αντιθέσει με την έκλειψη Ηλίου, που είναι ορατή από μικρές σχετικά περιοχές της Γης, μια έκλειψη Σελήνης είναι ορατή από οποιοδήποτε σημείο στην πλευρά της Γης που είναι νύχτα. Το φαινόμενο έχει διάρκεια μερικών ωρών, ενώ μια ολική έκλειψη Ηλίου διαρκεί μονάχα μερικά λεπτά, διότι η Σελήνη έχει μικρότερη σε μέγεθος σκιά.
Κάθε χρόνο συμβαίνουν από δύο ως πέντε εκλείψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είναι όμως ολικές.
Η σελήνη αυτή στις 31 Ιανουαρίου θα αποκτήσει έντονο πορφυρό χρώμα, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι ευθυγραμμίζεται με τη Γη και τον Ήλιο.
Και Μπλε Φεγγάρι, και υπερπανσέληνος, και Ματωμένο Φεγγάρι και πόσοι ακόμη λόγοι εκείνο το βράδυ να κάτσετε με την παρέα σας να θαυμάσετε το σπάνιο φαινόμενο συγχρονισμού των τριών φαινομένων…

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα καλά αυτά για τα φεγγάρια αλλά δεν γράφουν σχόλια σε τέτοια αρθρα. Για τις μαϊμούδες που κάναν κλωνοποίηση σαν το πρόβατο τη Ντόλι,θα γίνεται παιχνιδι!αφού ξέρετε τους σχολιαστές εδώ στο μπλοκ ότι αστροφυσικες γνώσεις (ευτυχώς)δεν έχουν!!Άμα διαβάσει κανείς το σχόλιο μου μπορεί κάτι να γίνει.χαχαχα αφήστε το επάνω μου σε άρθρα σας που δεν θα σηκώνουν πολλά σχόλια θα γράφω κάνα ξεκάρφωτο σχόλιο να τσιμπήσουν τα νούμερα. Αλλά εσείς να μη μου κόψετε σχόλιο πάλι χα χα χα

  2. Ωραίος ρε αδερφε αλλά τον έχετε φάει τον άνθρωπο οχι και καλικανζαρο.μια χαρά είναι μοιάζει και λίγο αυτουνού του Μποσμαν που επεζε τον James bond

  3. Α ρε Αντρικο, ευτυχως δεν του'μοιασες με τιποτα, ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!! Ελα τωρα, θα μου συγκρινεις τον Πιρς Μπρόσναν με αυτον τον μπουρμπουληθρα που'χουν πεταχτει τα ματια του οξω σαν κοκοβιου!

  4. Ασφαλώς και μοιάζουν, αλλά, καλά είπες, λίγο όμως. Έχουν και οι δύο από δύο πόδια έκαστος, από μία μύτη έκαστος, από δύο ρουθούνια έκαστος, από ένα στόμα έκαστος, από δύο αυτιά έκαστος, αλλά στα μάτια φερειπείν υπάρχει μια δυσαναλογία. Εχει δύο ο Pierce Brosnan, πέντε ο uncle paul!!!!

  5. Ναι Ανδρέα, τον ζηλεύουμε που έχει πάει με την Sophie Marceau στο 'the world is not enough' και την Halle Berry στο 'die another day'! Ποιός; Ο Pierce Brosnan της Περαχώρας που αν τον γυρίσεις ανάποδα, τίποτα δεν θα πέσει από τις τσέπες του!!!! Χαχαχαχαχα…

  6. Ανδρέα μου αν ανοίξεις το my f.b θα δεις το τηλεσκόπιο μου όπου το έχω 35 χρόνια τουλάχιστον και παρατηρώ το ηλιακό μας σύστημα και τον γαλαξία κ.α..!
    Όσο για τα ζωύφια εδώ ..δεν τα πιάνει..!!

  7. Γειά σου ρε Paul έχεις ωραίο χιούμορ και τους καταφερνεις τους "αντιζηλους"το ξέρω ότι έχεις Facebook και θα το δω καμοια φορά.

  8. Πάντως ρε Paul αυτός που σου χωνετε πρέπει να του έχεις φάει καμιά γκομενα δεν δικαιολογεί τόσο πίκρα τα σχόλια του. Τι να κάνουμε αυτοί είμαστε σε όποιον αρεσουμε στους άλλους ξύδι ΤΟΠ

  9. Ναι, το ξέρω κι εγώ. Στα νειάτα του ήταν μεγάλος εραστής, τεράστιος Δον Ζουάν, σαν τον Ανδρέα που διπλάρωσε τη Μιμή. Μια φορά περνούσε μια γυναίκα δίπλα του και αυτός σήκωσε το χέρι του να χαιρετίσει κάποιον που περνούσε από απέναντι στην Βενιζέλου. Και η γυναίκα που περνούσε από μπροστά του λιποθύμησε. Άλλοι είπαν πως απλώς παραπάτησε και έπεσε. Άλλοι είπαν πως λιποθύμησε από τη μασχάλη του διότι ήταν κατακαλόκαιρο και χτυπούσε ντάλα ο ήλιος. Αλλά αυτά είναι οι κακές γλώσσες. Εγώ δεν πιστεύω στις κακές γλώσσες. Η γυναίκα λιποθύμησε από την ομορφάδα του, χίλια τα εκατό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog