Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκληρή απάντηση στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου από το Δημήτρη Καραπατά

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΜΕ ΠΑΡΑΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΈΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΎ…

Η γνωστή και μη εξαιρετέα κυρία  Νικολάκου, αφού για 4 ολόκληρα χρόνια ( 2011-2014) επέδειξε ένα προσποιητό ενδιαφέρον για το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο που θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί στο Λουτράκι, με ανακοινώσεις κενού περιεχομένου, που είχαν στόχο την ψηφοθηρία,(  εκδίδοντας και λίγο πρίν τις προηγούμενες εκλογές, ακόμα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της επέκτασης του προαστιακού ως την οδό Αιγαίου Λουτρακίου, που προέβλεπε  ολοκλήρωση μέχρι τα τέλη του 2014).
 Ωστόσο  έρχεται – προσποιούμενη άγνοια- σήμερα εν έτει 2018 να μας δηλώσει ότι:

√  δήθεν δεν γνωρίζει πως ο δήμος Λουτρακίου έχει λάβει 3 αποφάσεις του ανώτατου θεσμικού οργάνου του για αυτό το θέμα, εκ των οποίων η πιο πρόσφατη είναι μάλιστα και ομόφωνη
√ δήθεν δεν γνωρίζει πως οι αποφάσεις του δ.σ. είναι συνεπικουρούμενες, όχι μόνο από όλους τους φορείς του Λουτρακίου, αλλά και από φορείς των Αγίων Θεοδώρων, ενώ πρόσφατα ακόμα και το πολυπληθέστερο σωματείο στην Κορινθία με τους 1300  εργαζομένους στο καζίνο, μαζί με το ιστορικό αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Ποσειδών ( με τους πάνω από τους 600 αθλητές ) έχουν ταχθεί αναφανδόν.

 Ενώ εντέχνως  αποσιωπά ότι:

 •  με τις τεχνικές κατευθύνσεις του δήμου Λουτρακίου και των τεχνικών υπηρεσιών του, έχουν εκπονηθεί  από τον ΟΣΕ και επικαιροποιηθεί πρόσφατα από την ΕΡΓΟΣΕ  οι οριστικές μελέτες του έργου.
• ότι και ο δήμαρχος έχει με γραπτή επιστολή του, έχει αποδειχθεί ότι το έργο είναι εναρμονισμένο στην επικείμενη επέκταση του νέου ΓΠΣ Λουτράκιου
• ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται εν ισχύ η περιβαντολογική αδειοδότηση του έργου, με έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης του
• Πως η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι έχει υπερψηφιστεί από την εθνική αντιπροσωπεία, και αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους.

Αλλά αυτό που ξεχνά ευσυνείδητα η κυρία Νικολάκου είναι πως το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου έχει λάβει απόφαση ( που προσκομίζεται παρακάτω για το συγκεκριμένο θέμα) ενώ και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όταν διαπίστωσε πως οι πολίτες του Λουτράκιου, πήραν το έργο από τα χέρια του, (γιατί 4 χρόνια δεν τόλμησε να το υλοποιήσει ) και απευθύνθηκαν στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών για την υλοποίησή του, απέστειλε πανικόβλητος επίσημο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του, και το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει :

” … Με βαθιά την πεποίθηση ότι οι διαθέσιμοι πόροι πρέπει να επενδύονται σε έργα ΜΕ ΓΝΏΜΟΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΈΡΓΩΝ ΥΨΗΛΟΎ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΎ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΊΣΙΜΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΆ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ όπως είναι και το προτεινόμενο έργο, που αποτελεί διαχρονικό και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, παρακαλούμε πολύ για τη θετική ανταπόκρισή σας….”

Ενώ η αναπληρώτρια του δημάρχου Μαρία Πρωτόπαππα είχε δήλωσει για το θέμα του προαστιακού συνεντευξιαζόμενη
στις 14 Απρ 2016 πως ξεκάθαρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευθύνεται που δεν έχει προχωρήσει ο προαστιακός λέγοντας:

«Εδώ (προαστιακός στο Λουτράκι) , παίζονται παιχνίδια και δεν μιλάω για την δημοτική μας αρχή. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Ότι αποφασίζουμε αυτό ισχύει. Δεν ξέρω όμως τον ρόλο της περιφέρειας Πελοποννήσου !!!!

Και συνεχίζει η αναπληρωτής του Δημάρχου: «Η περιφέρεια Πελοποννήσου την μια λέει έτσι, την άλλη αλλιώς, μια το ένα μια το άλλο ( ακόμα μιλάει για τον προαστιακό) , όπως κάνει και με τα σκουπίδια !!!”

Η κυρία Νικολάκου, αποκρύπτει αν και γνωρίζει, ότι οι δύο αντιδήμαρχοι πολεοδομίας και τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Γεωργίου & Κωσταντίνος Παντελέου,  έχουν υπογράψει για τη χρηματοδότηση του έργου!

 Άρα τα όσα δηλώνει η κυρία  αντιπεριφερειάρχης αντιβαίνουν στην Δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας, δείχνουν πανικό, και προσπαθούν μάταια να κρύψουν την ανυπολόγιστη πολυμορφική ζημιά που έχει προκαλέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε 17.000. δημότες και 100.000 παραθεριστές του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.
 Ενώ αυτή την στιγμή, εξακολουθεί το Λουτράκι να είναι αποκλεισμένο από σύγχρονη συγκοινωνιακή υποδομή, που είναι γνωστό οτι με αυτήν διανέμεται ο τουρισμός και εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα για να επιτευχθεί η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη!

Είναι προφανές ότι Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της αντιπεριφερειάρχου της Ντίνας Νικολάκου επανέρχεται και θέλει να καταστρέψει ένα έργο που είναι το μόνο που μπορεί να δώσει μεγάλη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη στο Λουτράκι, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, δημόσια έχει δεσμευτεί ότι στα μέσα Φεβρουαρίου το έργο θα βγει σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό…

ΥΓ Το να μιλάνε για Δημοκρατία στην διοίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι σαν να ψάχνει κάποιος παρθενιά στους οίκους ανοχής…

Δημήτρης Καραπατάς

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog