Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Λαθροϋλοτόμοι έκοβαν πεύκα σε δάσος στο Λουτράκι

- Advertisement -

Ένας θηροφύλακας και ένας αστυνομικός  έφτασαν ταυτόχρονα στο σημείο της δημόσιας δασικής έκτασης που υπέδειξε ο μάρτυρας και έπιασαν στα πράσα τους δράστες….

Τουλάχιστον πέντε δρομολόγια έκαναν οι λαθροϋλοτόμοι που αποψίλωσαν μια αρκετά μεγάλη δασική έκταση κοντά στην κοινότητα Πισσίων του Δήμου Λουτρακίου, για να μεταφέρουν τα κούτσουρα στα οποία είχαν τεμαχίσει τα πεύκα που είχαν κόψει χωρίς να διαθέτουν την σχετική άδεια.

Κάποιος τους είδε, όμως, την ώρα που ετοιμάζονταν να μεταφέρουν και τα τελευταία με ένα αγροτικό φορτηγάκι και ειδοποίησε την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου. Ένας θηροφύλακας και ένας αστυνομικός  έφτασαν ταυτόχρονα στο σημείο της δημόσιας δασικής έκτασης που υπέδειξε ο μάρτυρας και έπιασαν στα πράσα τους δράστες.

Στο αγροτικό, το οποίο κατασχέθηκε μαζί με την άδεια κυκλοφορίας του και το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη, βρέθηκαν φορτωμένα τα τελευταία κούτσουρα από τα συνολικά 18 πεύκα που είχαν κόψει παράνομα οι δράστες. Η υπόλοιπη ξυλεία βρέθηκε εκεί που ήταν αποθηκευμένη και κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος των λαθροϋλοτόμων υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη υλοτομία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. που μπορουμε να μαθουμε κ σε ποιες περιοχες επιτρεπεται το κυνηγι ? καθε απογευμα 5.30 -6 παρα ακουγονται πυροβολισμοι στη περιοχη πανω απο το νεο νεκροταφειο πρεπει να κυνηγανε .Επιτρεπεται σε κατοικημενη περιοχη ?

  2. Θα γράψετε και από ποιούς καταστρέφεται το δάσος;;;
    Από ντόπιους φυσικά!!!!
    Άλλη μια συνεισφορά στην αξιοποίηση της φύσης πρός όφελος της περιοχής. Κατά τα άλλα μόλις εμείς οι "ξένοι", παρά τα 20 χρόνια στο Λουτράκι,πούμε κάτι …..να γυρίσουμε στα μέρη μας μην σας χαλάσουμε την …ομορφιά σας.

  3. Ξαφνικά ξύπνησαν οι αρμόδιοι.
    Ας κάνουνε τον κόπο να ανέβουνε στα Πίσια απροειδοποίητα και θα ακούσουνε τα αλυσοπρίονα να παίρνουνε φωτιά .
    Αν δεν μπορούνε ας κοιτάξουνε στις αυλές αυτών που πουλάνε ξύλα ,που τα βρήκανε;
    Όλοι ξέρουμε αλλά όλοι κάνουν τον χαζό .

  4. Εσένα ρε 3:03 αυτό που σε νοιάζει είναι γιατί δεν μιλούσα εγώ η γιατί συμβαίνει αυτό που συμβαίνει;;
    Αν είσαι Πισιώτης θα πρέπει να ξέρεις ότι μόλις γίνει μια καταγγελία ΑΜΕΣΩΣ ενημερώνεται ο καταγγελόμενος για το όνομα αυτού που έκανε την καταγγελία.
    Άσε λοιπόν τα λόγια και τις δήθεν αφελείς ερωτήσεις.

  5. Ούτε το πρώτο που λες ειναι καλό ρε φίλε 8.02. Αν 200 πολίτες κόψουν και ένα δέντρο για να ζεσταθούν, τότε εμείς θα αναπνέουμε μόνο διοξείδιο του άνθρακα.

  6. πρωτα ο ανθρωπος και η αναγκη και μετα το πευκο….διοξείδιο του άνθρακα αναπνεεις ετσι κι αλλιως….μπροστα στην οικογενεια σου και συ φανταζομαι κατι αναλογο θα εκανες….
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ !!!

  7. Άμα ξέρεις τη να κόψεις στο δάσος (βουνο)κάνεις και καλό στη φύση άμα κόβεις τα χλωρά θέλεις κόψιμο στα "ουμπαλα "!!Εδώ κόβουν ελιες στο ισομα και ανθρώπων θα λυπηθούν το δάσος

  8. Σου ειπα πως ουτε το πρωτο που λες ειναι καλο. Αυτο, οπως ειναι διατυπωμενο, δειχνει κατανοηση. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο καθενας μπορει να παραβαίνει τους νομους αναλογως των αναγκων του. Το ιδιο ακριβως μπορει να ισχυει και για καποιον κλεφτη? Επειδη καποιος αντιστεκεται να του δωσει το πορτοφολι, τον χτυπαει στο κεφαλι με ενα ξυλο και το παιρνει γιατι…επινανε τα παιδακια του. Αυτο θες να πεις?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog