Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΜΕΔΟΥΣΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ: Δέσμευση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου για χρηματοδότηση της τοποθέτησης των διχτυών

- Advertisement -

Την Πέμπτη 25/01 πραγματοποιήθηκε το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το έτος 2018 με τη συμμετοχή 19 μελών, τακτικών και αναπληρωματικών. Η συνεδρίαση είχε διάρκεια 3 ώρες με πλούσια ατζέντα που περιλάμβανε συνολικά 15 θέματα ημερησίας διάταξης.


ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΜΕΛΗ Δ.Σ

Σπύρος Καραβούλης    Πρόεδρος-SPORTCAMP Α.Ε
Σοφία Φιλιππίδη          Αντιπρόεδρος Δ.Σ. – Πρόεδρος Ένωσης  Ξενοδόχων
Κόντης Ιωάννης          Γραμματέας Δ.Σ – Γραμματέας  του  Συλλόγου « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
Βλάσσης Δημήτριος  Ταμίας  Δ.Σ – Εκπρόσωπος Τουριστικών Γραφείων
Γκιώνης Γεώργιος     Μέλος Δ.Σ   – Πρόεδρος Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε – Δήμαρχος Λ-Π-ΑΘ
Πιτσάκης Παναγιώτης   Μέλος Δ.Σ  – Πρόεδρος  Επιμελητηρίου Κορινθίας

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Θυμής Δημήτρης      Αναπλ. Μέλος (Πρόεδρος Συλλόγου  Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ)
Γεωργίου Δημήτρης        Αναπλ. Μέλος (Πρόεδρος Συλλόγου  Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ)
Λέισος Δημήτρης             Αναπλ. Μέλος (Τουριστικά Γραφεία)   
Σακελλαρίου Τάσος         Αναπλ. Μέλος (Τουριστική  Λουτρακίου Α.Ε – Αντιδήμαρχος Λ-Π-ΑΘ)             
Τσεκούρας Ιωάννης      Αναπλ. Μέλος (Club Hotel Casino Loutraki)
            Γεωργίου Χαράλαμπος   Αναπλ. Μέλος ( Επιμελητήριο Κορινθίας)

ΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ

Πετρίτσης Γιώργος Περιφερειακός Σύμβουλος (Αρμόδιος σε θέματα τουρισμού στην Περιφερειακή   Ενότητα Κορινθίας)
Ρουμελιώτης Γιώργος   Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Λ-Π-ΑΘ
Σακισλή Ελένη               Διευθύνουσα Σύμβουλος  Ανώνυμος  Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου
Ζερβού Ελένη                Αναπλ. Μέλος ( Λιμενικού Ταμείου)
Μαντάς Βασίλειος        Τουριστικές Επιχειρήσεις
Λάμπρου Γιώργος         Ένωση Επαγγελματιών Σχοίνου
Κρεμμύδας Βασίλης      Ένωση Επαγγελματιών Σχοίνου

Στο Δ.Σ. παρέστησαν, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού:

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, την οποία συνόδευαν οι:
o Κωνσταντίνος Ψυχάρης – προϊστάμενος της διεύθυνσης απασχόλησης, δια βίου μάθησης και εμπορίου
o Σωτήρης Bαρελάς – ειδικός σύμβουλος Περ. Πελοποννήσου

Εκπρόσωπος της Wyndham Loutraki Poseidon Resort κ. Τσάγκαρης Λεωνίδας

Η συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και παραγωγική με λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα. 

Συνοπτικά, τα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. ήταν:

1. Ενέργειες σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών για μέδουσες. Ο LTO έχοντας διερευνήσει εδώ και μήνες αρκετά διεξοδικά το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος με αρμόδιους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  έφερε ολοκληρωμένες προτάσεις προς το Δήμο και την Περιφέρεια ζητώντας την ανεύρεση τρόπων χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου πριν την καλοκαιρινή περίοδο.

Προκάλεσε διαδοχικές κοινές συναντήσεις με το Δήμο, το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο Κορίνθου, την Περιφέρεια, τους Βουλευτές Κορινθίας  και τις εταιρείες τοποθέτησης προστατευτικών διχτυών και βρισκόμαστε πλέον σε τελικό στάδιο αναφορικά με την δρομολόγηση   των τυπικών διαδικασιών  από πλευράς των αρμόδιων αρχών και την λήψη τελικών αποφάσεων.

H Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου δεσμεύτηκε   όσον αφορά την επίσπευση των διαδικασιών που έχουν αναλάβει οι εμπλεκόμενοι φορείς για την εύρεση της βέλτιστης και ταχύτερης λύσης για την χρηματοδότηση της τοποθέτησης των διχτυών για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

2. Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της εισόδου της Πελοποννήσου αποφασίστηκε  η δημιουργία Τουριστικού Περιπτέρου στον Ισθμό.  Το  info kiosk, στο οποίο θα προβάλλονται  οι προορισμοί,  τα αξιοθέατα, οι υπηρεσίες  και τα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου  και θα παρέχονται στους  χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τον Ισθμό πληροφορίες και έντυπο ενημερωτικό υλικό, θα υλοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας με την ΑΕΔΙΚ , το Δήμο,  το Επιμελητήριο Κορίνθου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου
.
3. Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου θα συμμετέχει στο Διεθνές Πρόγραμμα Med Jellyrisk EU. Πρόκειται  για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 5 ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπό έχει την ενίσχυση της προσέγγισης διαχείρισης και μετριασμού των επιπτώσεων των πολλαπλασιασμών των μεδουσών στην Μεσόγειο. Το έργο στοχεύει επίσης στην τόνωση και την  προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος και τον μετριασμό των κινδύνων που συνάδουν με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε ένα ευρύ φάσμα θαλάσσιων ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

4. Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με Υπουργείο Τουρισμού Ρωσίας. Ο  Γενικός  Διευθυντής του  Υπουργείου Πολιτισμού – Τουρισμού της Ρωσίας εκδήλωσε  ενδιαφέρον για συνεργασία με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων σε θέματα που άπτονται του  πολιτισμού και του τουρισμού. Για τον λόγο αυτό ο Οργανισμός προχώρησε στην υπογραφή σχετικού μνημονίου  προκειμένου να δημιουργηθούν σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη ρωσική τουριστική αγορά.

5. Προγραμματισμός Σεμιναρίων ΣΕΤΕ. O Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το SETE TRAINING, τον εξειδικευμένο μη κερδοσκοπικό φορέα που έχει ιδρύσει ο ΣΕΤΕ και μέρος των δράσεων αυτού αφορούν στην μετεκπαίδευση/εξειδίκευση των στελεχών των τουριστικών επιχειρήσεων.  Το 1ο από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα οργανωθούν και θα τελεστούν σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας  έχει τίτλο “FRONT OFFICE ESSENTIALS” και απευθύνεται αποκλειστικά σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής, στον τομέα της υποδοχής και της εξυπηρέτησης πελατών. Το σεμινάριο αφορά μόνο Επιχειρήσεις – Μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου» και θα πραγματοποιηθεί 9-10 Φεβρουαρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

6. Νέο μέλος στον LTO αποτελεί κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ το ξενοδοχείο  Wyndham Loutraki Poseidon Resort. Στην συλλογική προσπάθεια των μελών του Οργανισμού για ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής έρχεται να συμβάλει σημαντικά η ενεργός συμμετοχή  του Wyndham Loutraki Poseidon Resort.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Οργανισμού ευχαριστούν τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους στη συνεδρίαση.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου θα ενημερώσει αναλυτικά τα μέλη του και τα Μ.Μ.Ε. για τις επερχόμενες δράσεις του.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog