Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: Όλοι στο Συλλαλητήριο για να βροντοφωνάξουμε ότι η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική (video)

- Advertisement -
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, απεφάσισε την ειρηνικήν συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου στο συλλαλητήριο για την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» την Κυριακή 4ην Φεβρουαρίου 2018 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα 

Η συμμετοχή του Λαού στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4ης Φεβρουαρίου 2018 κρίνεται απαραίτητη για την έκφρασι της ενότητος, του Πατριωτικού σθένους, της ομοψυχίας αλλά και της ευθύνης έναντι των επερχομένων γενεών ότι δεν παρεδώσαμε «αμαχητί» ό,τι κληροδότησαν σ᾿ εμάς με ποταμούς αιμάτων και εκατόμβες θυμάτων οι «ήρωες» Πρόγονοί μας.
Ο Μητροπολίτης Διονύσιος, σε δηλώσεις του στο korinthostv.gr κάλεσε τους πολίτες να παραστούν στο συλλαλητήριο δείχνοντας «νηφαλιότητας, πατριωτικό συναίσθημα γνήσιο και καθαρό, μακριά από ακρότητες». Ο ίδιος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν με ενότητα και προς το συμφέρον της χώρας το ζήτημα. 
- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσείς κυριέ μου πρέπει να έχετε πάντα υπ΄όψιν αυτό :
    «Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»
    Δεν έχετε καμία δουλειά επί το θέματος διότι ούτε παιδιά έχετε όπου θα παν σε κάποιο πόλεμο ούτε εσείς θα πάρετε όπλο να πολεμήσετε στις πρώτες γραμμές..!
    Αυτό είναι θέμα καθαρά της δημκρ. πολιτείας τι θα αποφασίσει…!
    Τα είδαμε αυτά και στα συλλαλητήρια του Χριστόδουλου με της ταυτότητες όπου δίχασαν τον λαό και κατάληξαν στον καλάθι των απορριμμάτων..
    Έτσι δεν είναι..??
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος όπου το χειρίζεται καλά το θέμα και του υποκλίνομαι, και τρέφομαι απεριόριστων σεβασμών για αυτόν, το χειρίζεται πολύ καλά το θέμα, ακολουθήστε των και εσείς, και καθίστε αυστηρώς στα θέματα τις αρμοδιότητας σας θα σας έλεγα…!!
    Ενας πολίτης Παύλος Αρχόντης

  2. ΥΓ αν θέλετε να πολιτευτείτε και να γίνεται αρχηγοί του κράτους..?
    Βγάλτε τα ράσα και οδηγήστε μας σε
    εξωτερικές-οικονομικές κ.α υποθέσεις..
    Έτσι δεν πάει..??

  3. Ας απαντήσουμε λοιπόν επί του προκειμένου και επισταμένως στον 4.33, για να μην πει ουδείς ότι ξεφεύγουμε από το θέμα.
    1) Ο μητροπολίτης εκφέρει γνώμη ως μέλος της δημοκρατικής πολιτείας και ως Έλλην πολίτης, όπως σωστά είπε και ο 4.36. Συνεπώς, η απαίτηση της αποχής του από τα κοινά μεθ'αφαιρέσεως του δημοκρατικού του δικαιώματος ελευθερίας εκφράσεως είναι φασισμός.
    2) Φασισμός είναι και το γεγονός ότι δεν σε ενόχλησε η ανάρτηση του ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα για χύσιμο αίματος, εξ'ου δεν το σχολίασες καν, ούτε και το καταδίκασες. Αυτό το επιτρέπεις, έτσι; Σε γοητεύει η τρομοκρατία ως ιδέα;
    3) Αν δεν μας δείξεις τον νόμο που απαγορεύει ρητώς και κατηγορηματικώς στους ιερωμένους να λαμβάνουν μέρος σε ειρηνικά συλλαλητήρια, επιβεβαιώνεις τα φασιστικά σου ιδεώδη. Ειδεμή, εσύ είσαι πρόεδρος του ΣτΕ που απαιτείς την φίμωση του μητροπολίτου; Ούτε πρόεδρος των ζητιάνων Κορινθίας δεν μπορείς να γίνεις, τρομάρα σου…
    4) Τα Καίσαρος Καίσαρι ουδεμία σχέση έχει, αστοιχείωτε, με την περίπτωση. Αντέγραψες εκεί μια καινοδιαθηκική ρήση για να μας κάνεις τον γραμματιζούμενο, τρομάρα σου! Να σου εξηγήσω τι σημαίνει. Θα καταλάβεις; Στου αγραμμάτου την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
    5) Ακριβώς τα ίδια μπορεί να πει κανείς και για σένα: γιατί εσύ να επιτρέπεται να εκφέρεις γνώμη ως παντελώς αναλφάβητος (αποδεδειγμένο: «τρέφομαι απεριόριστων σεβασμών…») και συνεπώς στερούμενος κριτικής σκέψεως; Και το δύστυχο είναι πως ψηφίζεις, παίρνοντας στο λαιμό σου και όλους τους υπολοίπους.
    6) Γιατί, εσύ έχεις παιδιά και μιλάς; Ο κάθε Λουτρακιώτης γνωρίζει την μαγκουφιά και μιζέρια σου.
    7) Το θέμα των ταυτοτήτων δεν το έθεσες αντικειμενικά, αλλά με γνώμονα τα πασοκικά σου ιδεώδη, καθότι επί διακυβερνήσεως Σημιτάκου ετέθη το ζήτημα. Και εσύ ως γνωστόν, πίνεις νερό στ΄όνομά του.
    8) Είσαι και ανιστόρητος, διότι αγνοείς παντελώς τον ρόλο του κλήρου στο παρελθόν. Όταν φερειπείν το ελληνικό κράτος διατηρούσε σιγή ιχθύος στις Βουλγαρικές σφαγές στην Μακεδονία, το Πατριαρχείο έστειλε τον δυναμικό Γερμανό Καραβαγγέλη να οργανώσει το κίνημα αντιστάσεως για να μην ξεκληρίζετο πλήρως το ελληνικό στοιχείο από την ευρυτέρα περιοχή.
    9) Ναι, πως. Έτσι πάει. Μαζί με τους κληρικούς, βγάλε κι εσύ το μαύρο σου πουκάμισο και οδήγησέ μας σε εξωτερικές-οικονομικές κ.α. υποθέσεις, τρομάρα σου…
    10) Αδύνατον να μάθεις σε γέρικο γαϊδούρι καινούρια περπατησιά! Έτσι δεν πάει..??

  4. ston 12:07 π.μ
    Πάρε και αυτό να δεις πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι Ιεράρχες..!!

    [[ Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως χαιρετίζει «τη δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».]]

    ΥΓ Όσο για τον φασισμό –χουντισμό..
    εγώ τους είδα πως συμπεριφέρθηκαν τότε…!!
    Άντε Γερμανοτσολιά..

    ΥΓ2 Όσο για τα προσωπικά του καθενός μας όπου υπαινίσσεσαι κρυβόμενος στην ανωνυμία σου όπου σου επιτρέπει ο bloger όπως τότε με την κουκούλα:
    ΄΄να αυτός είναι αντί Γερμανόφιλος΄΄
    Γράψε ένα όνομα υπαρκτό και θα σου το αναλύσω και αυτό …??
    Αλλιώς κρύψου τσογλάνι με τους άλλους μασκαράδες των αποκριών λόγω ημερών τώρα…….!

  5. ΥΓ Εδώ ο άλλος παντρεύτηκε για δυο χρόνια και έκανε ένα κοριτσάκι και χώρισε..,,,!
    Ο άλλος παντρεύτηκε μια Εβραία με χρυσό και έβαλε στα δύο παιδιά του το όνομα masai- jemuel και αγνόησε το όνομα του πατέρα του…!!
    Τι θέλεις να μου πεις για τα προσωπικά του καθενός μας…???

  6. Αντιλαμβάνεσαι τι διαβάζεις; Επεξεργάζεται καθόλου το μυαλό σου τι σημαίνουν νοηματικώς κάτι γραμμές με γράμματα που έχεις μπροστά σου; Ο Βαρθολομαίος έκανε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση. Ο Διονύσιος έκανε λόγο για βία; Διάβασες εσύ κάτι τέτοιο; Για παρουσία σε ειρηνικό συλλαλητήριο μίλησε ο άνθρωπος. Εν τέλει, υπουργός εξωτερικών χαιρέτισε την δήλωση του Βαρθολομαίου. Εσύ ποιός είσαι για να κατακρίνεις την επιθυμία του Διονυσίου να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο; Για το θέμα απογόνων που επιτέθηκες στην Διονύσιο είσαι άσχετος με εκκλησιαστικό δίκαιο. Ο Διονύσιος είναι μητροπολίτης και απογορεύεται να νυμφευθεί και να τεκνοποιήσει, ενώ εσύ είσαι πολίτης και δεν κατάφερες να νυμφευθείς και να τεκνοποιήσεις. Όσο για τα φασιστικά ιδεώδη σου, αναφέρθηκα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και επιχειρηματολόγησα. Συνεπώς δεν δέχομαι τέτοιες γενικότητες του στυλ: "εγώ τους είδα πως συμπεριφέρθηκαν τότε…!!" Γιατί εμφανώς είδες, λάτρεψες και πλέον υιοθετείς! Σχετικά με το όνομα που αναφέρεις, εσύ είσαι αυτός που κρύβεται πίσω από τον διαχειριστή της ιστιοσελίδας, όχι εγώ ή ο Ανδρέας. Τώρα περί του ονόματός σου, να τα πεις σε άλλους αυτά, διότι εγώ ξέρω. Θες ένα όνομα όμως; Να σου δώσω. Ιβάν Σάββης λέγομαι. Λάβε το αυτό σαν απάντηση εκ μέρους του Αντρέα Λέκκα ρε Γερμανοτσολιά (στον επιστρέφω το χαρακτηρισμό σου και προσθέτω: υποκριτή και δειλέ). Αν θες να επιχειρηματολογήσω και επ'αυτών (διότι εσύ έριξες ένα γερμανοτσολιά χωρίς να το αιτιολογείς) ευχαρίστως να το κάνω. θα πονέσεις όμως διότι γράφω αλήθειες! Και δεν αντέχεται στην ηλικία σου…Νομίζω;

  7. Συμφωνώ απολύτως με τον κύριο 12.07 και 9.08. Δεν χρειάζεται να σχολιάσω περαιτέρω, διότι με έχει καλύψει πλήρως και μπράβο για την οξεία σκέψη του. Ελένη, Μεσσηνία.

  8. 12:19 μ.μ. Σωστά το είπες, 60 γραμμές για αυτό το γεροντοπαλίκαρο με τα θαμπά γυαλιά, αυτό το τίποτα, όπως έγκριτα το απεκάλεσες, είναι πολλές. Δεν θα καταλάβει μία.

  9. Αυτό μου έλειπε τώρα να κατέβω σε αυτό το επίπεδο και να απαντήσω σε κάποιον άνεργο-τεμπέλη-αργόσκολο -και πιθανόν να παίρνει επίδομα κοινωνικής πρόνοιας…
    Όπου ένα νέο παιδί όπως λέει κάθετε και γράφει όλα αυτά τα κατεβατά δηλ. μου είπες-σου είπαμε-τους είπαμε-σου-δου-μου κτλ κτλ…
    Όχι ρε πούστη μου δεν θα κατέβω…

  10. ρε συ 1:45 π.μ. δεν θες να'ρθεις στο συλλαλητήριο? Μην έρχεσαι. Κάτσε σπίτι σου να δεις "τόλμη και γοητεία" ή "δυναστεία". Αλλά εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να πάμε. Κατάλαβες κύριε σκουπΙΔΗ? Εσύ την δουλειά σου (λες κι έχεις, τρομάρα σου), κι εμείς την δική μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog