Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρίστος Δήμας: Απάντηση του Υπ.Δικαιοσύνης για τις φυλακές στον Αγ.Ιωάννη Κορινθίας

- Advertisement -

Απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα για τις φυλακές του Αγίου Ιωάννη, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής…


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας ζήτησε στις 13 Νοεμβρίου 2017 να ενημερωθεί για το αν η ανέργερση νέων φυλακών στην περιοχή της Κορινθίας παραμένει στα σχέδια του Υπουργείου, καθώς και διευκρινήσεις για τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, που κοινοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, «το έργο (των φυλακών του Αγ.Ιωάννη) μπορεί να χαρακτηριστεί ως σημαντικό. Ωστόσο σήμερα υπάρχουν έργα ανάπτυξης κτιρίων Καταστημάτων Κράτησης σε εξέλιξη (Δράμα, Νεάπολη Λασιθίου) και παράλληλες ανάγκες συντήρησης και βελτίωσης των κτιρίων των Καταστημάτων Κράτησης που δεσμεύουν όλους τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους των κτιριακών υποδομών. Για την υλοποίηση του έργου θα πρέπει προηγούμενα να εξασφαλιστουν τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία».

Πρακτικά δηλαδή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχεται πως το έργο της κατασκευής φυλακών στον Αγ.Ιωάννη παραμένει μεν ζωντανό και σημαντικό, ωστόσο στην παρούσα φάση δίνει προτεραιότητα σε άλλα συναφή έργα και αδυνατεί να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για να προχωρήσει το έργο στην Κορινθία»

Δείτε ολόκληρη την απάντηση εδώ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog