Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

- Advertisement -

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις στις 21/2 και ώρα 08:00πμ στη ΔΟΥ Κορίνθου…

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, 6:00μμ

Η κυβέρνηση με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης εκτός από την επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία, πείρε μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Και εκτός από αυτό, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μια απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο τα λαϊκά νοικοκυριά, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό τον χρεών προς την εφορία είναι έως 3000 ευρώ, ενώ οι κατασχέσεις ξεκινούν από οφειλές 500 ευρώ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σφίγγει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός, αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση στήνει άλλη μια φιέστα με το «Αναπτυξιακό Συνέδριο» που θα πραγματοποιήσει στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Το συνέδριο αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που τη βαφτίζουν και «δίκαιη» θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχουμε όλοι δουλειά.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Το συνέδριο αφορά τους μεγαλοεπιχειρηματίες της Πελοποννήσου. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτή την ανάπτυξη και πρέπει να δυναμώσουν τη πάλη τους ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Καλούμε κάθε μέλος του σωματείου, ιδιωτικό υπάλληλο, άνεργο του νομού, που αντιμετωπίζει πρόβλημα πλειστηριασμού, να απευθυνθεί στο Σωματείο μας, ώστε μαζί να δώσουμε την μάχη.
Καλούμε όλα τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους των εμπόρων και όλο τον λαό της Κορινθίας στη συγκέντρωση έξω από την ΔΟΥ Κορίνθου, την Τετάρτη 21/2, ημέρα  που ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, στις 08:00πμ.

Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Φλεβάρη στην Τρίπολη, στην πλατεία Αγ. Βασιλείου, στις 6:00μμ.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                         Η γραμματέας
Παπαδάκη Μαρία                                Τσαρμπού Φρόσω
6945905730                                             6978039096

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog