Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άγιοι Θεόδωροι :Το Μεγάλο «Καρναβάλι» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το καρναβάλι στους Αγίους Θεοδώρους

florin istosfree

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λόγω των ημερών επιτρέψτε μου να κάνω μια ανδρομή στο παρελθόν συγκεκριμένα 19 χρόνια πίσω.
    Ήταν 1999 τότε που ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Τάσος Πέτρου διοργάνωσε και αυτός με τη σειρά του, όπως και ο προηγούμενος από αυτόν δήμαρχος, το καθιερωμένο καρναβάλι και το περίφημο γλέντι με ζωντανή δημοτική και παραδοσιακή μουσική δηλ. με όγρνα κλπ. στην πλατεία της Ευαγγελιστρίας.
    Επειδή όμως ένα από τους συλλόγους του χωριού ήθελε να κάνει έντονη αντίπραξη στον εκλεγμένο από το χωριό δήμαρχο διοργάνωσε την ίδια ημέρα και ώρα τον βλάχικο γάμο στην πλατεία της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων. Κοινώς για σπάσιμο.
    Και μόλις τελείωσε ο γάμος και έδειξαν το παρθενοσέντονο στους "καλεσμένους" όλοι οι διοργανωτές του γάμου ξεκίνησαν την πορεία του και πήγαν στην πλατεία ευαγγελιστρίας να χορέψουν και αυτοί έχοντας το παρθενοσέντονο για σημαία τους.
    θα μου πεις Απόκριες ήταν ο καθένας έβαζε ότι ήθελε για σημαία.
    Όμως μήπως όλο αυτό ήταν μια ένδειξη ότι τα πράγματα στο χωριό δεν θα κυλιόντουσαν ομαλά, δηλ θα ότι θα είχαμε πολιτικές διχόνιες στον τόπο μας που κόστισαν στην ανάπτυξη και οδήγησαν στον υποβαθμισμό;;
    Θυμάμαι εκείνο το βράδυ ο Πέτρου είχε γίνει μπαρούτι και δικαιολογημένα μάλιστα αφού οι αντιφρονούντες έδειξαν τέτοια στάση. Και το κυριότερο προσπαθούσαμε να τον ηρεμήσουμε όσοι βρισκόμασταν στον περίγυρό του.
    Χώρια που την άλλη μέρα δεν είχαμε σαν χωριό να επιδείξουμε ένα θέαμα για να μαζέψουμε τον κόσμο να το δει εφόσον ο βλάχικος γάμος έγινε όχι σαν έθιμο αλλά σαν αντίπραξη.

    Σε περίπτωση που κάποιος έχει αντίρρηση με όσα γράφω ας τρέξει να βρει τον Τάσο τον Πέτρου να του τα επιβεβαιώσει, ο οποίος κάποια στιγμή πρέπει να βγει να πει μερικές αλήθειες για την μετέπειτα από εκείνον πορεία και εξέλιξη των θεμάτων της τοπικής μας αυτοδιοίκησης.

    Γ. Φατσούπας

  2. Τη μια μερα στους Αγιους Θεοδωρους τα αρματα και την αλλη στο Λουτρακι ντροπη σας επρεπε να υοαρχουν αλλα αρματα για το καρναβαλι στους Αγιους και αλλα γιατο Λουτρακι αλλα τι λεω αφου σοβαροι ανθρωποι δεν υοαρχουν για τετοιες διοργανωσεις πια τους διωξατε με τομ τροπο σας αχ που εισαι Γ.Κ με τις καλυτερες διοργανωσεις καρναβαλικων δρωμενων στο Λουτρακι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog