Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δείτε από ψηλά την τιρκουάζ λιμνοθάλασσα στην καρδιά της Πελοποννήσου.! (βίντεο drone)

- Advertisement -

Μια τιρκουάζ λιμνοθάλασσα με μοναδική ομορφιά και σπάνια βιοποικιλότητα κάνει το Βιβάρι, ένα μικρό παραδοσιακό ψαροχώρι στην Αργολίδα, να ξεχωρίζει…

Το χωριό βρίσκεται 10 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Ναυπλίου και περίπου 2 χιλιόμετρα από το Δρέπανο.

Η Λιμνοθάλασσα Βιβαρίου έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, εξαιτίας του μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Έχει χιλιάδες ψάρια και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, αλκυόνες, κύκνους αλλά και πάπιες.

Έχει έκταση 0,54 τετραγωνικά χλμ. και το βάθος της δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο.
Η λίμνη δέχεται νερό από τη θάλασσα μέσω ενός διαύλου επικοινωνίας μήκους 23 μ. και πλάτους 23 μ., ενώ υπάρχει ένα έλος από το οποίο αναβλύζουν γλυκά νερά.
Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό ιχθυοτροφείο καλλιέργειας κεφάλου, τσιπούρας, λαυρακίου και γλώσσας.

Το χωριό Βιβάρι είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Η τουριστική υποδομή της περιοχής είναι οργανωμένη με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Οι παραδοσιακές ταβέρνες που βλέπουν τον Αργολικό Κόλπο, δίνουν την ευκαιρία για ένα ταξίδι γεύσης με θέα. Οι παραλίες που βρίσκονται κοντά στο χωριό είναι η Πλάκα Δρεπάνου, το Κονδύλι (Άγιος Νικόλαος), αλλά και του Τολού και των Ιρίων με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Δείτε το βίντεο του συνεργάτη μας Up Drones:

valueforlife.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητέ Π.Αρχοντη αυτό είναι το χωριό της μάνας μου!!Καλή σας μέρα και πείτε μου αν έχει χιόνια απέναντι στην Ζήρεια!!Κυρία Ελένη είναι πολλή ωραίο το μέρος εκεί και αν δεν έχετε πάει σας το Συνηστω. Ιρια Δρεπανον Τολο είναι πολλή γραφικά και συγχρόνως τουριστικά μέρη. Τα έχω επισκέυτη πολλές φορές από μικρή ηλικία. Έχουμε πει ο θεός όταν εφτιαξε την Ελλάδα έκανε υπερωρίες!!

  2. Ανδρέα σε αυτό το λινκ θα βρεις 4 κάμερες που έχουμε βάλει για την παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών. Παράλληλα προβάλουν και τις ομορφιές του Δήμου μας.
    Οι 3 (Λουτράκι-παραλία, Περαχώρα-Πανόραμα και Λίμνη Βουλιαγμένης-Villa Armonia) δείχνουν και τη Ζήρεια στο βάθος, ειδικά όταν κάνεις κλικ επάνω τους (ζουμ). Σήμερα έχει συννεφιά και δεν φαίνεται αλλά έχει πολύ χιόνι. Η 4η (Γεράνεια) δείχνει όλη την περιοχή του Ισθμού!

    http://www.loutraki-live.gr/

    1. Λουτράκι http://www.loutraki-live.gr/loutraki
    2. Γεράνεια http://www.loutraki-live.gr/gerania
    3. Περαχώρα (Πανόραμα) http://www.loutraki-live.gr/perachora
    4. Βουλιαγμένη http://www.loutraki-live.gr/vouliagmeni

  3. Ευχαριστώ πολλή φιλε John .τα έχω ξαναδεί και επί την ευκαιρία επειδή σε παρακολουθω κάνεις καλή δουλεία και μπορούν τα παιδιά του μπλοκ να προβάλουν θέματα που αφορούν το Λουτράκι και βίντεο φωτογραφίες κλπ. Να σαι καλά φίλε μου. Όσο για αν έχει χιόνια η Ζήρεια η ερώτηση ηταν για τον κύριο Π. Αρχοντη.συνεχίστε με τα παιδιά του μπλοκ να μας θυμιζετε τον όμορφο τόπο μας που η ζωή το έφερε να τον αφήσαμε εμείς οι ξενιτεμενοι λουτρακιωτες .Καλή μέρα και μέρη σαν το Βιβαρι έχουμε πολλά στην πατρίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog