Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Λουτρακιώτης σεφ που μαγείρεψε στη βραδιά της απονομής των Χρυσών σκούφων 2018 !

- Advertisement -

Ο Λουτρακιώτης Μιχάλης Παπαφίλης, εργάζεται δίπλα στον διάσημο σεφ Éric Frechon σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Παρίσι, το Hotel Le Bristol Paris!

Ήρθε στην Ελλάδα ως ειδικός προσκεκλημένος εκπροσωπώντας, μαζί με ακόμα 4 Σεφ, τη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή της υψηλής γαστρονομίας για να δημιουργήσει το Diner De Gala στη βραδιά απονομής των Χρυσών Σκούφων 2018!

Ο Μιχάλης και υπόλοιποι Σεφ παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μενού βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις έτσι όπως τις «μετέφρασαν» μέσα από το φίλτρο των δικών τους διεθνών εμπειριών.

Γιώργος Παπαζαχαρίας, Γιώργος Κατάρας, Θάνος Φέσκος, Μιχάλης Παπαφίλης, Φίλιππος Χρονόπουλος: οι πέντε Έλληνες σεφ, οι οποίοι άφησαν για λίγο τα τριάστερα εστιατόρια όπου εργάζονται και ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για να δημιουργήσουν το diner de gala, με τις ανθοδέσμες τους πάνω στο stage, για το τελευταίο χειροκρότημα της βραδιάς

Στο τέλος της απονομής οι δημιουργοί καταχειροκροτήθηκαν από ένα ενθουσιασμένο κοινό 280 περίπου προσκεκλημένων.

Μπράβο Μιχάλη, μας κάνεις υπερήφανους!

Τα 25 χρόνια του κορυφαίου θεσμού της ελληνικής γαστρονομίας γιορτάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου στο πολυτελές Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας» με ένα λαμπερό diner de gala, γεμάτο χαμόγελα κι αισιοδοξία αλλά και ανατροπή στην κορυφή της κατάταξης των καλύτερων εστιατορίων της χώρας.

Ακόμα ένα γαστρονομικό σαφάρι­ απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας έφτασε κι επίσημα στο τέλος του το βράδυ της Δευτέρας με το καθιερωμένο diner de gala των Χρυσών Σκούφων στη «Μεγάλη Βρεταννία». Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Ελλάδας, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 25 ολόκληρα χρόνια στην πολιτισμική πρωτοπορία της γεύσης, γιόρτασε την αργυρή του επέτειο τιμώντας πέντε νέους Έλληνες σεφ που διακρίνονται στις κουζίνες τριάστερων εστιατορίων της Ευρώπης αλλά κι επιφυλάσσοντας μιαν έκπληξη: ύστερα από τρία χρόνια που στην πρώτη θέση ισοβαθμούσαν­ τα εστιατόρια «Etrusco» του σεφ Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα και «Funky Gourmet» των σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσου στην Αθήνα, φέτος το «Etrusco» κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Έκτωρ Μποτρίνι­ παρέλαβε μόνος του το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου στην Ελλάδα.

Συνολικά από τη γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνοράματος» και του «Alpha Guide», η οποία διένυσε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια δοκιμάζοντας σχεδόν 6.500 πιάτα σε εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες όλης της χώρας, βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφo είκοσι τέσσερα εστιατόρια από όλη την Ελλάδα. Δύο από αυτά βραβεύονται για πρώτη φορά, πέντε δημιουργούν ελληνική κουζίνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεκαπέντε από τα είκοσι τέσσερα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια βρίσκονται σε ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.

Την τελετή των 25ων Χρυσών Σκούφων συμπαρουσίασαν με χιού­μορ και δυνατή χημεία η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη και ο κριτικός γεύσης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog