Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ταξίδι στη λίμνη Δόξα

- Advertisement -

Στα 900 μέτρα υψόμετρο, στο χωριό Φενεός Κορινθίας, βρίσκεται η λίμνη Δόξα. Μια λίμνη απαράμιλλης ομορφιάς που αξίζει να γνωρίσει κανείς από κοντά όλες τις εποχές του χρόνου…

Η κατασκευή της στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή και ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ενώ έχει μέγιστο βάθος περίπου 30-40 μέτρα.

Εκεί ανάμεσα στις βουνοκορφές της Ζήρειας, του Χελμού και της Ντουρντουβάνας δημιουργείται ένα γραφικό τοπίο το οποίο μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες κάνοντας διάφορες δραστηριότητες, όπως ποδηλασία και πεζοπορία. Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, στην οποία θα δει κανείς το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου ενώ σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μπορεί να επισκεφτεί το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση και με θέα στη λίμνη Δόξα.

Παλιότερα η λίμνη Δόξα είχε πλημμυρίσει αρκετές φορές καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της περιοχής και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της. Όλες οι εποχές του χρόνου είναι ιδανικές για να θαυμάσει κανείς το τοπίο, αλλά τα χιόνια στις βουνοκορφές δημιουργούν μαγευτικές εικόνες. Μια βόλτα στις όχθες της λίμνης προσφέρει γαλήνη και όμορφες στιγμές που μένουν αξέχαστες ιδιαίτερα στους φυσιολάτρες. Ο Φενεός είναι ούτως ή άλλως μια περιοχή με μοναδικό φυσικό κάλλος έχοντας χαρακτηριστεί και «Κορινθιακή Ελβετία» απ’ όσους τον επισκέπτονται.

Εκτός από τη λίμνη Δόξα όποιος φτάνει στην γύρω περιοχή μπορεί να θαυμάσει και άλλα εξίσου όμορφα φυσικά τοπία, όπως τη λίμνη Στυμφαλία και τη λίμνη Δασίου. Εξάλλου τα γύρω χωριά είναι ιδανικά για μια εξόρμηση την άνοιξη και οι κάτοικοι είναι πρόθυμοι να σας «αποκαλύψουν» τα μυστικά του τόπου τους.

Μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά και προσεγμένα καταλύματα σε όλη την περιοχή ενώ για τους λάτρεις της γαστρονομίας υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικές γεύσεις. Αν προγραμματίσετε ένα ταξίδι στην περιοχή αξίζει να υπολογίσετε μερικές μέρες παραπάνω για να κάνετε μια περιήγηση σε διάφορα μέρη της Ορεινής Κορινθίας τα οποία αφήνουν στον επισκέπτη τις καλύτερες εντυπώσεις.


Μουσικη: Σταματης Σπανουδακης – Dawn
Μεταφορτώθηκε από Christos Servos drones Corfu

newsbeast.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog