Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συγκλονίζει η ιστορία του 17χρονου Αλέξανδρου που βρέθηκε νεκρός στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη που αγνοούταν στη Θεσσαλονίκη…
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του 17χρονου προσδιορίζεται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12 ωρών και δύο ημερών πριν τον εντοπισμό της σορού του, καταλήγει η ιατροδικαστής που έκανε την αυτοψία-νεκροψία.

Η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση κατέληξε στην εκτίμηση αυτή εξετάζοντας τις πτωματικές υποστάσεις της σορού του άτυχου νεαρού, ο οποίος νοσηλευόταν στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 21 Φεβρουαρίου.

Από την ιατροδικαστή και τους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αφού το άτυχο παιδί δεν έφερε το παραμικρό σημάδι. Ως σενάρια εξετάζονται η αυτοχειρία και τα παθολογικά αίτια, τα οποία εξετάζονται προς το παρόν ως πιθανότερη αιτία θανάτου. Οι τελικές απαντήσεις θα έρθουν από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει στην ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ, όπου μεταφέρθηκε η σορός του 17χρονου.

Ο άτυχος νεαρός εντοπίστηκε τυχαία στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής από υπάλληλο του Νοσοκομείου και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την αδερφή του.

Πολλά τα ερωτήματα

10 ημέρες από την εξαφάνισή του, ο 17χρονος Αλέξης βρέθηκε νεκρός, μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες.

Σε αυτό το σημείο, πίσω από την περίφραξη βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Αλέξης. Το παιδί βρήκε ένας περίοικος όταν έβγαλε τα σκυλιά του βόλτα. Αμέσως ειδοποίησε τον φύλακα του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης στο Ασβεστοχώρι, καθώς το σημείο αυτό είναι το πίσω μέρος του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Πώς είναι δυνατόν να μην τον έχουν εντοπίσει οι ίδιοι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου;

Ήταν μέρες εκεί;

Μήπως ο θάνατός του προήλθε από το ψύχος;

Ο Αλέξης συνήθιζε να φεύγει και να περιφέρεται ως κυνηγημένος, όπως λένε πληροφορίες, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Όμως πάντα επέστρεφε στο νοσοκομείο.

«Σπάνια ανέβαινα από εδώ, σήμερα αποφάσισα να έρθω με τα σκυλιά μου, είδα κάτι πήγα κοντά κατάλαβα ότι ήταν ο νεαρός… πού να τον βρουν εδώ έχει πυκνή βλάστηση όπως βλέπετε είναι βουνό», λέει ο Ιγνάτιος, ο άνθρωπος που τον βρήκε.

Ο 17χρόνος Αλέξανδρος Τανίδης, το τελευταίο διάστημα μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο. Παιδί χωρισμένων γονιών, προσπαθούσε με την βοήθεια της μεγαλύτερης αδερφής του να σταθεί στα πόδια του. Ήταν αυτή, που παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, μαζί με τα άλλα δύο ανήλικα αδέρφια της, πάλευε να τον βοηθήσει.

Η αδερφή του τον έπεισε να νοσηλευτεί, όχι μόνο για να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που είχε, αλλά και για να βρει στέγη και λίγη θαλπωρή. 10 ημέρες τώρα τα ίχνη του είχαν χαθεί. Κανείς δεν ξέρει.

Γύρισε ξανά στο νοσοκομείο;

Και αν γύρισε γιατί δεν έμεινε;

Τον πρόδωσαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και έμεινε αβοήθητος στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείο;

Η Ιατροδικαστής θα ρίξει φως για τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Το σίγουρο είναι ότι ένα εφιαλτικό ερώτημα θα βασανίζει τα αδέρφια του. Θα είχε σωθεί ο Αλέξης, αν βρισκόταν ένα ίδρυμα να τον αγκαλιάσει;

Ο επίλογος θα δοθεί σε λίγες ημέρες στα νεκροταφεία της Περαίας στη Θεσσαλονίκη.

Τι είχε αποκαλύψει η αδελφή του

Πριν από λίγες μέρες μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αδερφή του Αλέξανδρου Τανίδη, είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου να βρεθεί ο αδερφός της αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν έφυγε από το σπίτι, έφυγε από το Παπανικολάου όπου νοσηλευόταν. Φορούσε σκούρα ρούχα, μαύρη φόρμα και ζακέτα. Δε φορούσε μπουφάν μάλλον.Δεν ενημέρωσε κανέναν πριν εξαφανιστεί. Έφυγε μόνος του από την κλινική. Τον τελευταίο χρόνο δεν ήταν πολύ καλά.Στο παρελθόν είχε ξαναφύγει από το Παπανικολάου αλλά επέστρεψε. Αυτό το κάνει πρώτη φορά. Δεν έχω μάθει κάτι ακόμα. Δεν έχω κάποια πληροφορία».

Ο 17χρονος λοιπόν δεν έμενε στο σπίτι του αλλά στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλευόμενος σε ειδική μονάδα. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτός από την προαναφερόμενη αδερφή του έχει και άλλα αδέρφια τα οποία επίσης δεν είναι στο σπίτι αλλά διαμένουν σε ιδρύματα.

Μάλιστα είχε φύγει πάρα πολλές φορές από τον χώρο αλλά πάντα επέστρεφε μόνος του εκτός από την τελευταία φορά. Αυτή την στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί από τι προήλθε ο θάνατό του. Η ιατροδικαστής δεν έχει βρει σημάδια εγκλήματος αλλά από εκεί και πέρα εξετάζεται αν ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια ή αυτοκτόνησε.

Τα ίχνη του άτυχου Αλέξανδρου από την Πυλαία είχαν χαθεί από τις 21 Φεβρουαρίου. Την ημέρα που είχε εξαφανιστεί ο 17χρονος φορούσε μαύρο μπουφάν και μαύρο παντελόνι φόρμας. Σε ανακοίνωσή του τότε το Χαμόγελο του Παιδιού τόνιζε ότι «λόγω ιδιαίτερων συνθηκών εξαφάνισης του Αλέξανδρου, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, είναι σημαντικό να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή και παρατηρητικότητα, ώστε να εντοπιστεί το συντομότερο δυνατό».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε ύφος που δεν συνηθίζει, έβγαλε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής δελτίο Τύπου λήξης του amber alert, καταγγέλλοντας τις αρχές που δεν αναζήτησαν έγκαιρα τον Αλέξανδρο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπως υποστηρίζει ενημερώθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 από κλήση που έλαβε από στενή οικογενειακή φίλη του 17χρονου Αλέξανδρου για την εξαφάνισή του και ενημέρωσε άμεσα τον Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης κον Καραγιάννη, ο οποίος και έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση του Amber Alert.

Η σορός του εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής μέσα στον χώρο περίφραξης του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Κάτι που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Το σημαντικότερο πως το παιδί αφού εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο δεν ερευνήθηκε η περιοχή για τον εντοπισμό του;

Σύμφωνα με την αυτοψία και τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του Αλέξανδρου Τανίδη δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Το Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Ο πρόεδρος του οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος δηλώνει σχετικά:

«Για μια ακόμα φορά, κάποια μεμονωμένα άτομα μέσα στις κρατικές υπηρεσίες δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν έγκαιρα όσους αρμόδιους εμπλέκονται στην κινητοποίηση για την αναζήτηση ενός παιδιού. Ειδικά όταν αφορά ένα παιδί που εξαφανίστηκε ενώ νοσηλευόταν σε κρατικό νοσοκομείο. Ένα παιδί που έζησε τη φρίκη και την εγκατάλειψη. Ένα παιδί που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια μέσα από τα social media και κανείς δεν του έδινε σημασία. Παιδιά που πετάγονται στον Καιάδα γιατί είχαν την ατυχία να μην έχουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της οικογένειάς τους…».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην αδερφή του, τον μοναδικό άνθρωπο που ενδιαφερόταν για τον Αλέξανδρο και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών στην εξαφάνιση ενός παιδιού. Κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί!

madata.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog