Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

- Advertisement -

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη
επιβεβαιώθηκε απολύτως η πεποίθησή μας ότι ο πρωτοποριακός αυτός θεσμός λειτουργεί καταλυτικά και προωθητικά στην κατεύθυνση της συνδιαμόρφωσης του σχεδίου της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου ώστε να μεταβούμε στη μεταμνημονιακή εποχή με την ανάδειξη ενός νέου υποδείγματος  δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που δεν θα εξαντλείται στην βελτίωση των οικονομικών δεικτών αλλά θα έχει αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία και την ζωή των πολιτών. Δεν θα είναι ανάπτυξη προς όφελος των ολίγων προνομιούχων, δεν θα είναι άνεργη ανάπτυξη αλλά θα γίνει με όρους αύξησης και προστασίας της εργασίας, τα οφέλη της θα διαχέονται στο σύνολό της κοινωνίας και θα σέβεται το περιβάλλον και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε τόπου.

Γι αυτό θεωρούμε πως ο θεσμός των Αναπτυξιακών Περιφερειακών Συνεδρίων αποτελεί μία από τις πλέον καίριες  πολιτικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στην πρώτη κυβερνητική της  θητεία και οδηγεί, θέτοντας στέρεες βάσεις, στην ολοκλήρωση και στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κυρίως όμως στην αλλαγή του συγκεντρωτικού μοντέλου διακυβέρνησης στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης και της συμμετοχικής διαδικασίας.

Σε αυτή την πορεία διεξαγωγής των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων , μέσα από μια πρωτόγνωρη για τη χώρα ανοιχτή  και δημοκρατική διαδικασία, χωρίς περιορισμούς ή αποκλεισμούς,  Κυβέρνηση,  Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού , Επιμελητήρια, πανεπιστημιακά ιδρύματα, τοπικοί φορείς, σωματεία και πολίτες ανέπτυξαν έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο. Έγιναν συμμέτοχοι μιας διαδικασίας συνάρθρωσης και συνδιαμόρφωσης του  σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση σε περιφερειακό επίπεδο και στις 13 περιφέρειες της χώρας ώστε να συγκροτηθεί ο τοπικός, ο περιφερειακός στρατηγικός σχεδιασμός και όλοι αυτοί να συνθέσουν τον εθνικό σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Με όλες τις δυνάμεις της, σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενη σε διαβούλευση με δεκάδες τοπικούς φορείς στη λογική της αποτελεσματικότερης προώθησης των θεμάτων που αφορούν στο Νομό μας.

Λόγω ίσως του πρωτόγνωρου της διαδικασίας  και κεκτημένης ταχύτητας από μια χρόνια αντίληψη παλαιοκομματικής υφής, είδαμε να αναπαράγονται στον τοπικό Τύπο τις ημέρες που ακολούθησαν την ολοκλήρωση του συνεδρίου, δημοσιεύματα παραπολιτικού κυρίως χαρακτήρα, όπου άλλοι ανακάλυπταν μελλοντικές πολιτικές συμπράξεις, άλλοι έβρισκαν μικρό το καλάθι των έργων για την Κορινθία και άλλοι επιχειρούσαν να αναδείξουν προσωπικές επιτυχίες διαφόρων παραγόντων. Όσο κατανοητές και αν είναι σε ένα βαθμό οι συνήθεις αυτές προσεγγίσεις είναι κρίμα να χάνεται η ουσία μιας τόσο σημαντικής διαδικασίας με βαρύνουσα εθνική σημασία στο βωμό εντυπωσιοθηριακών στοχεύσεων.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.
Κόρινθος, 9 Μαρτίου 2018

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog