Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιώργος Πετρίτσης : Καμία τσούχτρα στα δίχτυα των ψαράδων

- Advertisement -

Μια ιδιαίτερα σημαντική δήλωση έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Γ. Πετρίτσης σχετικά με το μείζον πρόβλημα των μεδουσών που απασχόλησε έντονα πέρσι τις τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις προκαλώντας σημαντική ζημία.
Ανέφερε, ότι επαγγελματίες ψαράδες του μετέφεραν ότι στην ψαριά της περασμένης Τετάρτης δεν βρήκαν στα δίχτυα τους ούτε μία τσούχτρα! Αν αυτό δεν είναι παροδικό φαινόμενο της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, ίσως να σημαίνει ότι έχουμε απαλλαγεί από την ενοχλητική παρουσία τους, έκαναν τον κύκλο των 2-3 ετών κι αυτό ήταν όλο. Μακάρι να ισχύει.


Να δούμε όμως, τι είπε εκτός των άλλων ο κ. Πετρίτσης: 

«Ένα πολύ σημαντικό θέμα για την περιοχή μας είναι οι μέδουσες, η παρουσία των οποίων πέρσι, ήταν καταστροφική για το Λουτράκι και για άλλες περιοχές του Κορινθιακού. Θέλω όμως να αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό πάνω σε αυτό: Κάποιοι επαγγελματίες αλιείς της Κορινθίας μου είπαν, ότι ρίχνοντας τα δίχτυα τους, δεν βρήκαν ούτε μία τσούχτρα! Εάν αυτό το γεγονός δεν είναι παροδικό, σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε σωθεί απ΄ αυτό το φαινόμενο.

Γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι – επαγγελματίες, είχαν ψαρέψει την ίδια εποχή πέρσι στις ίδιες περιοχές και είχαν βρει χιλιάδες τσούχτρες! Φέτος και συγκεκριμένα για την περασμένη Τετάρτη, μου είπαν ότι δεν βρήκαν ούτε μία! Ελπίζουμε αυτό να μην είναι τυχαίο και επειδή οι μέδουσες εμφανίζονται σε τόσο μεγάλο αριθμό κάθε 2-3 χρόνια, να ολοκληρώθηκε ο χρόνος παραμονής τους στη θάλασσά μας.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, εμείς σαν Περιφέρεια θα είμαστε δίπλα στους Δήμους, με την προϋπόθεση να υπάρχει μία μελέτη η οποία να είναι αποτελεσματική. Με αυτή την προϋπόθεση θα στηρίξουμε και τη λύση με τα δίχτυα που έχει προταθεί».

Morias News

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Xaxaxa..Κε Πετρίτση όταν εγώ τα έλεγα αυτά 26-5-17
    Εσείς και ο κος Γκιώνης κ.α δεν ξέρω που είσαστε…??
    Και εννοώ ότι έφεραν την Ιχθυολόγο ή ότι άλλο.. εδώ να μας πει τα είδη μεδουσών…!

    ***
    [[Δεν θα πρέπει να ήσαν εκεί άνθρωποι της θάλασσας ήτοι: κολυμβητές-δύτες-επαγγελματίες δύτες όπου βουτούν κάθε μέρα κ.α….
    Δεν θα έπρεπε να ήσαν εκεί ψαράδες, και επαγγελματίες ψαράδες όπου βλέπουν καθημερινά στα δίχτυα τους της τσούχτρες, και τι είδους τσούχτρες είναι στα δίχτυα τους, και η ποσότητα αυτών ανά μέρα και εβδομάδες…
    Η επιστήμονας θα μα ενημερώσει για αυτό..??
    Με ποιους θα έχει διάλογο η κυρία επιστήμων με τους πολιτικούς του τόπου…??
    Δεν θα έπρεπε να ήσαν εκεί τεχνοκράτες για να μας πουν πως είναι εφικτό αυτό με τα δίχτυα και χελώνες όπου μας λέει η κυρία επιστήμων….
    Μας λέει και καπάκι η κυρία ότι στην Ισπανία δεν είχε επιτυχία με της χελώνες…!! κ.α….
    26 Μαΐου 2017 – 3:53 μ.μ. ]]
    Παύλος Αρχόντης

    ΥΓ Κατάλαβες κα Μαρία ..ΚΜπίνα πόσο μπροστά είμαι όταν έλεγα ότι χρειάζεται και η γνώμη των ψαράδων κ.α…!
    Τώρα ο κος Πετρίτσης ρωτά τους ψαράδες..!!
    ΥΓ2 http://www.loutrakiblog.gr/2017/05/video_25.html

  2. Απορώ αυτός ο τόπος με τοσους ανθρώπους "ειδήμων" σε όλα πως κατάντησε ετσι , πάντως εγώ αύριο δεν ξέρω τι μου ξημερωνει !

  3. Πριν το μπάνιο στη θάλασσα θα περνάμε από το λιμανάκι να παίρνουμε το δελτίο τσουχτρών από τους ψαράδες , καλό!!!!

  4. ston 943 – 113 – 1027
    Εγώ δεν κάνω τον ειδήμων εδώ…!!
    Απλά πράγματα είπα ήτοι:
    Ότι θα έπρεπε να καλέσουν στην συγκεκριμένη συγκέντρωση για το θέμα αυτό και τους ειδήμονες.. γνώστες της θάλασσας ήτοι Ψαράδες κ.α…
    Όταν θα μιλάμε για το βουνό θα πρέπει να καλέσουν εσάς τους τσοπάνηδες…
    Απλά πράγματα…!
    Τώρα τα ουυυ-χιχι-ειρωνείες φτηνές –δεν οδηγούν πουθενά….
    Έχω τσουβάλια από δαύτες για σας αν θέλετε…??

  5. Μόρφωση δεν έχεις και αυτό φαίνεται στο χιλιόμετρο. Συμπεριφορά όμως?
    Όποιος διαφωνεί μαζί σου, τον βρίζεις χυδαία. Και δη τις γυναίκες, πχ. την κυρία Ελένη.
    Όποιος εκφέρει διαφορετική γνώμη, τον βρίζεις.
    Όποιος σου εύχεται χρόνια πολλά για την γιορτή σου εδώ μέσα, και αυτόν τον βρίζεις.
    Τους συντελεστές του Blog, κι αυτούς πιάνεις στο στόμα σου κατά καιρούς, επειδή φερειπείν δεν σου αρέσουν τα γραφόμενά τους για τους σεισμούς. Άδικο έχω? Λέω ψέμματα? Σε διαβάλλω?
    Συνεπώς, άτομο χωρίς μόρφωση και συμπεριφορά είναι ένα παρείσακτο μέλος της κοινωνίας μας και της πόλεώς μας.
    Ήρθατε στην Ελλάδα από τον Πόντο, και δύο γενεές μετά δεν προσαρμοστήκατε ακόμη στην ελληνική κοινωνία και ελληνική πραγματικότητα!
    Ο Αντρέας τουλάχιστον δεν έχει μόρφωση, το παραδέχεται, αλλά: έχει καλή καρδιά, έχει χιούμορ, έχει αυτοσαρκασμό, προσπαθεί να ενώσει όσους γράφουν εδώ και όχι να τους διχάσει, όπως τα μούτρα σου.
    Αν δεν μπορείς να κάνεις καμία αυτοκριτική και να διορθωθείς, άμε στα τσακίδια ρε μπαρμπούλη. Ή έστω, επέστρεψε στην Τραπεζούντα που ξέρεις το περιβάλλον!

  6. Μούγγα στην στρούγκα ο 1.32. Δεν αναφέρομαι σε δαύτον με το όνομά του, διότι δεν είναι ολοκληρωμένο. Κάτι λείπει στο τέλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog