Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

H «άγνωστη» ακτογραμμή του Σαρωνικού (βίντεο drone)

- Advertisement -

Ιαματικά νερά, φυσικές νεροτσουλήθρες και κρυστάλλινες παραλίες μια ανάσα από την Αθήνα. Ο κόλπος του Σαρωνικού κρύβει πολλά μυστικά και σας τα παρουσιάζουμε.

Τα καθαρά νερά προέρχονται από τις αμέτρητες πήγες που αναβλύζουν από τα βουνά. Τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, που δημιουργεί ο Ισθμός της Κορίνθου, ανακυκλώνουν συνεχώς τα νερά της περιοχής.

Η παραλία Κρυφή Ακτή Ισθμίας, είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Κορινθίας. Τα κρυστάλλινα νερά και η οργανωμένη παραλία της, δίνουν την εντύπωση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί. Το Sea & Sand Beach Bar – Restaurant παρέχει στους θαμώνες δροσερά cocktails, snacks και γευστικές ποικιλίες δίπλα στο κύμα της θάλασσας.

H Κρυφή Ακτή Ισθμίας

Η αμμώδης παραλία στο Καλαμάκι με τα γαλαζοπράσινα νερά της, είναι ιδανική για οικογένειες που θέλουν να περάσουν ήρεμες διακοπές. Πολλοί πηγαίνουν την παραλία για ψάρεμα, αλλά και άλλα θαλάσσια σπορ.

Σημείο αναφοράς του Αργοσαρωνικού είναι το λιμάνι των Κεχριών, ένα από τα γνωστότερα λιμάνια του αρχαίου κόσμου, όπου μεταφέρονταν εμπορεύματα από και προς την Ανατολική Μεσόγειο. Οι Κεχριές βρίσκονται στη διαδρομή από τον Ισθμό προς την Επίδαυρο και παραλία φημίζεται για τη χρυσή αμμουδιά και τα ρηχά νερά της

Η παραλία και το αρχαίο λιμάνι των Κεχριών.

Νότια του αρχαίου λιμανιού είναι τα λουτρά της Ωραίας Ελένης. Απέχουν 10 χλμ. από την Κόρινθο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο στη θάλασσα, αλλά και να κάνουν λουτροθεραπεία στα νερά της ιαματικής πηγής. Η θερμοκρασία της ιαματικής πηγής είναι 19ο C, ενώ στη θάλασσα η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 28ο – 29ο C.

Το νερό των πηγών της Ωραίας Ελένης ενδείκνυται για προβλήματα του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, για αγγειολογικές παθήσεις, καθώς και για την αντιμετώπιση δερματικών και γυναικολογικών προβλημάτων. Τα νερά δεν είναι κατάλληλα για λουόμενους με μεταδοτικά νοσήματα και όσους πάσχουν από ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.
Μέσα τα υποθαλάσσια πηγάδια το νερό περνάει με μεγάλη πίεση, δημιουργώντας φυσικό υδρομασάζ.

Στα λουτρά της Ωραίας Ελένης

Τον 5ο αιώνα π.Χ. η πηγή ονομαζόταν Ρείτον. Μετονομάστηκε σε λουτρά της Ωραίας Ελένης, γιατί σύμφωνα με το μύθο εκεί λουζόταν η ομηρική Ωραία Ελένη και αυτό ήταν το μυστικό για την περίφημη ομορφιά της.

Περίπου 2,5 χιλιόμετρα ανατολικότερα, βρίσκεται η παραλία του χωριού Κατακάλι. Η μεγάλη ορμή του νερού στο τέλος ποταμού, δημιουργεί φυσικές νεροτσουλήθρες που καταλήγουν στη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο drone από Up Drones:

valueforlife.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog