Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημιουργήθηκε αυτόματος πωλητής φαγητού για αστέγους

- Advertisement -

Σε μία εξαιρετικά καινοτόμα κίνηση, που στόχο έχει να βοηθήσει τους αστέγους, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης
προχώρησε βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, εγκαθιστώντας τον πρώτο αυτόματο πωλητή που μπορούν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά όσοι ζουν στο δρόμο.

Η κοινωνική ευαισθησία των περισσοτέρων από εμάς τείνει να εξαντλείται συνήθως την περίοδο των γιορτών, όταν μέσα στο γενικά φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα των ημερών θυμόμαστε ότι υπάρχουν και λιγότερο τυχεροί συνάνθρωποι μας και αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι για να τους βοηθήσουμε, όπως να δώσουμε χρήματα ή μια μερίδα φαγητό σε κάποιον που ζει στο δρόμο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, όπως μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων ή ΜΚΟ, που πραγματικά προσπαθούν όλο το χρόνο να προσφέρουν τα απαραίτητα σε όσους έχουν ανάγκη.

Η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Action Hunger, πραγματοποίησε κάτι καινοτόμο πριν λίγες εβδομάδες, εγκαθιστώντας τον πρώτο αυτόματο πωλητή φαγητού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, που απευθύνεται αποκλειστικά σε αστέγους. Το μηχάνημα τοποθετήθηκε σε εμπορικό κέντρο του Νότιγχαμ, με τις προθήκες του να φιλοξενούν κυρίως φαγητό, όπως φρέσκα φρούτα, σάντουιτς, μπάρες και νερό (που η οργάνωση συγκεντρώνει από super markets, τοπικά καταστήματα και φιλανθρωπίες), καθώς και κάλτσες, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και βιβλία.

Και αν αναρωτιέστε πώς ακριβώς εξασφαλίζεται ότι το χρησιμοποιούν μόνο άστεγοι ή τι αντίτιμο χρειάζεται να δίνουν αυτοί οι άνθρωποι, να σας πούμε ότι η «αγορά» -στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο- γίνεται με τη χρήση ειδικών καρτών, τις οποίες έχουν φροντίσει να προμηθεύσουν στους αστέγους. Κάθε κάρτα δίνει το δικαίωμα χρήσης έως και 3 φορές την ημέρα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν θα εξαρτώνται αποκλειστικά από τους αυτόματους πωλητές, αλλά μάλλον θα τους χρησιμοποιούν συμπληρωματικά με όποιες άλλες υπηρεσίες υπάρχουν διαθέσιμες.

Η ιδέα για τη δημιουργία του αυτόματου πωλητή ήρθε ως απάντηση στο ερώτημα «πού θα μπορούσε να βρει ένας άστεγος φαγητό και ρουχισμό εάν οι δομές αστέγων είναι κλειστές;». Ο πρώτος αυτόματος πωλητής της Action Hunger λοιπόν, που είναι προσβάσιμος στο κοινό 24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, εγκαταστάθηκε τον Δεκέμβριο και η οργάνωση ήδη σκέφτεται την επέκταση του δικτύου της τόσο στη Βρετανία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και στις  ΗΠΑ.

olivemagazine.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο για την ιδέα και κυρίως για την εφαρμογή.Και στα "καλύτερα "σπίτια που λέμε υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα με άστεγους ζητιανους ναρκομανής κλπ. Πάντως το καλύτερο είναι να τους δίνετε τροφές και όχι λεφτά όταν ζητιανευουν γιατί τα "πίνουν "και τα "καπνίζουν "

  2. Ρε Τσιλιαδορε μην μου τον τσίχλας και αρχίσουμε τα ριαλιτι πάλι!!Για το άρθρο εγώ καμιά φορά όταν πηγαίνω για ψώνια στα μεγάλα σουπερμάρκετ εκεί στις εισόδους αράζουν άστεγοι. Τους δίνω κάνα πακέτο μπισκότα κάνα χυμό όπως και άλλοι. Ξέρουν άμα τους δώσεις λεφτά δεν θα πάνε να τα φάνε αλλά θα πάνε για μπαφους και μπύρες Καλησπέρα αδερφε και μη μου τον "στεναχωρεις"

  3. Άστον αυτόν να σου πω τη περίπτωση μου ετυχε σήμερα να γελάσεις.Πηγαινα στη πόλη για κάτι δουλειές στο αυτοκίνητο έχω στο cd Βερτη ανοιχτό παράθυρο στη διαπασών η μουσική. Σε ένα φανάρι στο δίπλα αμάξι 3 πιπίνια και πετάγεται μια και μου λέει στα ελληνικά "δώστα όλα"!!Ήταν κάτι φοιτητές από το Κάρντιφ και είχαν έρθει βόλτα στο Νιουπορτ που μένω. Άλλαξε το φανάρι και τις έχασα. Μικρός που είναι ο κόσμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog