Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε δύσκολη θέση το Μαξίμου από το φαινόμενο «Σαββίδης»

- Advertisement -

Ερωτήματα για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος καθώς τροφοδοτούντα σενάρια ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να τσουβαλιάσει τους πάντες, για να πέσει στα χαμηλά ο Ιβάν Σαββίδης «Δεν θα υπολογίσω πολιτικό κόστος» διαμηνύει ο Τσίπρας

Μία νέα κρίση, προαναγγελθείσα κατά πολλούς, έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με τα όσα πρωτοφανή έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία δύο 24ωρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι απίστευτες εικόνες από το γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο με …όπλο, έχουν προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, αλλά και στο πολιτικό πεδίο.

Η κυβέρνηση αποφάσισε, μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη
να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, που να παρέχει ασφάλεια έως το τέλος της σεζόν.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαμήνυσε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ωστόσο το θέμα είναι πιο περίπλοκο πολιτικά και η κυβέρνηση φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπη με επιλογές, πράξεις, κινήσεις και δηλώσεις της κατά το παρελθόν, που δημιούργησαν βασίμως την εντύπωση ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο εκλεκτός της επιχειρηματίας, τον οποίο ευνοεί σε όλες του τις κινήσεις.

Εάν δεν υπήρχε αυτό το πλέγμα σχέσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και Σαββίδη, το έργο του Μαξίμου ίσως να ήταν εύκολο, υπό την έννοια ότι η επίδειξη αυστηρότητας απέναντι στον παραδοσιακά διεφθαρμένο και προβληματικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα ήταν μία στάση, την οποία θα επικροτούσαν σχεδόν όλοι.

Όμως, το πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση προκύπτει από το πώς έχουν δομηθεί οι σχέσεις της με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, ενώ αμφισβητείται ακόμα και αυτή καθεαυτή απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς προκαλεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της: στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή δεν υπάρχει κάποια σύρραξη και εμπλοκή άλλων ομάδων, αλλά το πρόβλημα προήλθε από τη συμπεριφορά ενός και μόνο παράγοντα! Άρα, αρκεί να εφαρμοστούν σε βάρος του οι ήδη αυστηροί νόμοι και τίποτα περισσότερο.

Ακόμη δηλαδή και με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση προκαλεί επιφυλάξεις και τροφοδοτεί σενάρια ότι επιχειρεί να τσουβαλιάσει τους πάντες, για να πέσει στα χαμηλά ο Σαββίδης.

Το πρόβλημα είναι ότι με τον ομογενή επιχειρηματία από τη Ρωσία υπάρχει τα τελευταία χρόνια μία προνομιακή σχέση της κυβέρνησης: από το ρόλο του να το παίξει «λαγός», όπως ο ίδιος ομολόγησε στον περίφημο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έως τη διαγραφή του προστίμου πολλών εκατομμυρίων ευρώ της ΣΕΚΑΠ και από την απόκτηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έως τις αποθεωτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την παρουσία του στη χώρα μας, έχει διαμορφωθεί η εικόνα ότι ο Σαββίδης είναι ο εμβληματικός ολιγάρχης της «νέας κατάστασης», κόντρα στα «παλαιά τζάκια», με τα οποία συγκρούεται η κυβέρνηση.

Άλλωστε ο κ. Σαββίδης κατέχει και μέσα ενημέρωσης, που στηρίζουν την κυβέρνηση και ο ίδιος έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Τσίπρα, το οποίο θεωρεί περίπου τον «Πούτιν της Ελλάδας»!

Η κυβέρνηση προσπάθησε χθες να δώσει μήνυμα αποστασιοποίησης από τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία. Υπό την πίεση των πραγμάτων είναι πιθανό, η αποστασιοποίηση αυτή να συνεχιστεί, αν και δεν θεωρείται εύκολο να σπάσουν οι συγκεκριμένοι δεσμοί.

Πάντως από την πλευρά της αντιπολίτευσης τα βέλη είναι φαρμακερά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι εικόνες από την Τούμπα πάνε το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες.

Η Φώφη Γεννηματά αναρωτήθηκε γιατί μέχρι σήμερα ο Α. Τσίπρας δεν έχει κάνει κάτι για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου

Το ΚΚΕ έκανε λόγο «καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών», ενώ η Ένωση Κεντρώων εκτιμά ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί και η θεραπεία του απαιτεί χρόνο.

protothema.gr

- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. "Δεν θα υπολογίσω πολιτικό κοστος"Αλέξης Τσιπρας πρωθυπουργός της Ελλάδας!!"Ο πουτιν της Ελλάδας "Ιβάν Σαββίδης για τον Τσιπρα. Λάκη Λάκη τα κανονίσαμε αχ τι καλά περνάμε

  2. Άμα λέει δεν θα υπολογίσει πολιτικό κόστος, λογάριασε το αντίθετο. Όπως και ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα αύξανε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, θα μείωνε τα διόδια κλπ.

  3. Η αληθεια ειναι οτι επι Πασοκ και ΝΔ ειχαμε καθαρο, τιμιο και… εξυγιασμενο ποδοσφαιρο και χαλασε τωρα. Το δε ΚΚΕ τοσα χρονια επι των ωραιων εποχων Κοκκαλη και Μαρινακη και παλιοτερα με επι Βαρδινογιαννη δεν ειχε βγαλει ποτε αχνα. Μα για τοσο Ηλιθιο και Κρετινο παιρνανε τον Ελληνικο λαο ολοι αυτοι? Ελεος!!

  4. Η αληθεια ειναι οτι επι Πασοκ και ΝΔ ειχαμε καθαρο, τιμιο και… εξυγιασμενο ποδοσφαιρο, κανονικο υπερθεαμα και χαλασε τωρα! Το δε ΚΚΕ τοσα χρονια επι των ωραιων εποχων Κοκκαλη, Μαρινακη και παλιοτερα και επι Βαρδινογιαννη δεν ειχε βγαλει ποτε αχνα και τσιμουδια! Αδιορθωτοι, φαρισαιοι και ψευτες πολιτικαντηδες, ΕΛΕΟΣ!! ΥΓ. Αλλα τη να λεμε και για το ΚΚΕ, οταν πριν μερικα χρονια πουλησε την ραδιοσυχνοτητα του παλαι ποτε 902 στον ραδιοσταθμο Παραπολιτικα fm του Μαρινακη. Ποσοι το ξερουν αυτο το τελευταιο?

  5. Τις σπόντες τις ρίχνεις αλλά δεν μας λες καθαρά τι εννοείς!!Τάσο πρέπει να είναι δικά σου το 927 940 γιατί εσύ τα ψάχνεις κάτι τέτοια. Εδώ ο Μαρινακης πήγε να πάρει το Μεγα που ήταν Παναθηναικον συμφέροντων η κανω λάθος. Πάντως έχουμε 2 εβδομάδες τώρα που ασχολουμαστε με παοκ Σαββιδη κάτι άλλο "μαγειρεύουν "και μας παραπλανουν. ΥΓ αλάνια έκανε ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ δήλωση για τον Παοκ και τον Ιβάν!!είπε (ο Ιβάν είναι σαν κωφαλαλος γιατί δεν ακούει τι του λένε επιδη δεν μιλά Ελληνικα)Μεγαλε Ζουραρη στις 10 λαλακιες που λες είπες και ένα σωστό. Γειά σου Τάσο παναθα

  6. Αυτό κατάλαβες ρε εξυπνε 227. Ο φίλος έλεγε ότι με όλες τις κυβερνήσεις η κατάσταση δεν αλλάζει. Το ότι ο θρύλος τα σαρώνει όλα με όλες τις καταστάσεις κυβερνήσεις έρχονται πέφτουν και αυτός εκεί. Κούπες! 2 είναι οι εξηγήσεις. Δεν μπορεί με ΠΑΣΟΚ ΝΔ οικουμενικες Συριζανελ κλπ να τα έχει καλά. Αυτή είναι η μία εξήγηση. Η άλλη είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι το ΚΡΑΤΟΣ στο ποδόσφαιρο και δεν τον νοιάζει ποιος είναι στα πράγματα. Και να σε προλάβω μην πεις τη παπαρια τις ΠΑΡΑΓΚΑΣ ΕΠΟ ΔΙΑΙΤΗΣΊΑ,γιατί οποία κυβέρνηση έχει περάσει τα τελευταία 30 Χρόνια τα αλλάζει όλα! Κάνω λάθος μάγκα μου?!!Κατσε λοιπόν εκεί αλλά 20 Χρόνια και να δεις πως θα περνει ο Ολυμπιακός τις κουπες και κατσε με τις μεζούρες να μετράς άμα εξέχει το τρίτο πόδι του σεντερ φορ του θρύλου

  7. Για να καταλάβω τι εννοείς, θα πρέπει να το γράψεις. Εσύ απλώς εννοείς χωρίς να γράφεις. Τώρα που έγραψες, κατάλαβα…τι χοντρές και αλεξίσφαιρες παρωπίδες φοράς που δεν διαπερνώνται ούτε με RPG. Ο Αϊνστάιν είχε πει: μην προσπαθείς να συνομιλήσεις με ηλίθιο γιατί θα πρέπει να κατέβεις στο επίπεδό του. Και εκεί, λόγω εμπειρίας θα σε νικήσει. Μακάριοι οι παρωπιδικοί τω πνεύματι…

  8. Κατέβα στο επίπεδο μου να με καταλάβεις τόσα ξέρω τοσα γράφω κατάλαβες δεν κατάλαβες γραμμένο σε έχω. Τουλάχιστον πες μας γιατί έχεις ξυνησει με εμένα για να σε θεραπευσω άμα περνεις γιατρειά. Εντάξει χωριστρακια το κατάλαβες

  9. Οχι Αντρεα, Ο Τασος ειμαι και σου λεω πως δεν εχω κανει κανενα σχολιασμο σε αυτη την αναρτηση και αν θες με πιστευεις! Σπανιο για σενα, ομως τουτη την φορα δεν επεσες μεσα, αγαπητε φιλε! Γραφω πολλα και διαφορα στο Blog, γενικα και αοριστα, ομως οταν ειναι να πω κατι για τις ομαδες μας δινω συνηθως το στιγμα μου για να καταλαβαινομαστε. Το χουμε ξαναπει οτι τον φιλο μας τον Αντρεα δεν τον πικαρουμε για την ομαδα του, οχι οτι θα ηταν κατι τετοιο κακο, αλιμονο, αλλα ετσι αισθανομαι και νοιωθω. Οπως σου εχω ξαναπει πολλες φορες μακαρι και το φετινο πρωταθλημα να το παρετε εσεις, δηλαδη ο Ολυμπιακος, ελλειψη και φετος Παναθηναικου! Το συνηθησαμε ομως αυτο, το χουμε παρει πια αποφαση, αρκει να μην κανουμε και μεις τιποτα 35 χρονακια να ξαναδουμε τιτλο στην ζωη μας, οπως ας πουμε ο Παοκ. Ε αυτο δεν το ευχεται κανεις ουτε στον χειροτερο ποδοσφαιρικα "εχθρο" του!

  10. Χωριστρακια 1048 καρφωνεσε σιγά σιγά. Και από τα λεγόμενά σου πρέπει να είσαι βαζελακος !!Μισό λεπτό να απαντήσω στο φιλο μου τον παναθα τον Τάσο,και τα λέμε. Τάσο δεν ήμουν σίγουρος γιατί τα έχω πάρει με ένα νούμερο κάτι μέρες τώρα και είμαι λίγο εκνευρισμενος για αυτό μου "ξεφυγες".πάμε στον χωριστρακια. Εσύ και οι δικεφαλες πόσα χρόνια κάνετε μονόζυγο στου Βαγκελα?!!Και για ποσά ακόμα .ο Μαρινακης τα έχει πάρει χοντρά με τα καραγκιοζιλικια αυτά και τις σας περιμένει να ξέρεις!αυτά για σήμερα αύριο σε ξαναεξεταζω!!Γειά σου φίλε Τάσο

  11. Για σου και σε σενα φιλε μου Αντρεα και θα σε προτρεψω να εφαρμοσεις σε ορισμενους την συμβουλη που και ο ιδιος δινεις: "μπενακης βγαινακης" η αλλιως απο το ενα αφτι να μπαινουν και απο το αλλο να βγαινουν.

  12. Εσένα φίλε οι παρωπίδες μπορεί να σε κάνουν να βλέπεις τον Μαρινάκη λεπτό, μακρυμάλλη και γαλανομάτη. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, είτε θες να την δεις, είτε όχι. Πάει ο οσφπ σου, πρωτάθλημα σε δικέφαλο φέτος αλλά και του χρόνου. Και εσύ κάτσε να κλαις με το Μιραλάς που θέλατε να φέρετε πίσω για να σας δώσει πρωτάθλημα. Μια τρίχα από τα φρύδια του Σαββίδη σας έδωσε. ΠΑΟΚΑΡΑ ολέ!

  13. Είναι ένας που λες Τάσο κάνα δυο μέρες τώρα που χωρίς λόγο μου κάνει μαγκιές.δεν πολύ θέλω να τσακωνομαι γιατι δεν αξίζει και εδώ στο μπλοκ προσπαθώ εγώ τουλάχιστον να μην ρίχνω το επίπεδο και να το παίζω τρελιτσα και χαβαλέ. Αν σε μερικούς αυτό δεν άρεσει η το ύφος που τα λέω η λέω πράγματα που δεν τους αρέσουν γιατί του θυξαμε την ομάδα του δεν υπάρχει λόγος να μου "επιτίθεται "και να με κάνει να βγαίνω από τα ρούχα μου.άδικο έχω? Είμαι για παράδειγμα σε μια καφετέρια και μιλάω για ποδόσφαιρο με τα φιλαράκια μου,και έρχεται ένας από άλλο τραπέζι και σου λέει ουαλλουτρακιωτη τρελοκοτσιδου homosapiens και τέτοια κουφα δεν τον αρπαζεις και τον κάνεις σαν το κολο τις μαϊμούς. Είναι το ίδιο πράγμα να σου τα λεει στο μπλοκ. Μέχρι παρατηρήσει μου έκανε γιατί έκανα λάθος το όνομα του Βαμβακαρη και το έγραψα Βαμπακαρη. Σοβαρή περίπτωση σου λέω και αν συνεχίσει θα "μπουκαρω μέσα "που λέει και η Νοταρα!!Δεν βλέπω να πεζουν μπάλα πάλι πριν το Πάσχα

  14. Ρε εσυ μπουγατσομαγκας εισέ και νόμιζα ότι ήσουν παναθας.Άμα το πάρεις φέτος καλός γιατί το επόμενο θα αργήσει.Μετά από αλλά 7 Χρόνια έχει σειρά η πάνάθά!!είπαμε κάθε 7+ένα δώρο.Με έκανες και γέλασα ρε Καρνταση πάντως είναι κρίμα που σας έχουν μπολιασμενους με τόσο μίσος για το θρύλο γιατί είστε καλά παιδιά εσείς οι βορειοελλαδιτες αλλά ευκολοπιστη. Πλακιτσα κάνουμε πάντως να περνάει η ώρα και η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να τα λέμε εγώ από ουαλλια εσύ κάπου στην Ελλάδα πιστεύω. Καληνύχτα αδερφε. ΥΓ για την τεχνολογία που σου λέω. Μου στέλνει ο γιος μου μυνηματα από το Εχετερ τα πίνουν με κάτι Έλληνες φοιτητές 2 γαβροι 2 βαζελες και ένας Αποελ. Τους έστειλα μια φωτο στο whatsapp τον τσιπρα με τον Σαββίδη σεδιαφημηση durex και μια του Μητσοτάκη (ΚΏΣΤΑ )με φανέλα του Ολυμπιακόυ. Μπαμπά τους φύγανε οι μπύρες από τα γέλια. μου είπε!αυτά είναι φιλαράκι πλακιτσα να κανουμε.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΆΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΏΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΆ ΤΟΥΣ

  15. Συμφωνώ. Της μαϊμούς ο κώλος που ανέφερες, όλα τα λεφτά! Πολύ γέλασα. Είσαι καλαμπουρτζής τελικά, και όχι σαν κάτι γάβρους μανιασμένους και λυσσασμένους.

  16. 942 όλοι οι γαβροι είμαστε το ίδιο. Όσο τρελά έχει ο Τσουκαλάς άλλη τόσο έχω και εγώ. Και καλαμπούρια κάνουμε και χασούρα Καλή ξέρουμε να κάνουμε. Τον καλο μην μας πατήσεις γιατί τότε αγριευουμε .Και οταν λέμε κάτι το τεκμηρίωνουμε. Δεν λέμε τις μπαρουβες που λένε στα καφενεια και διαβάζουν στις κολοφυλαδες. Εγώ για παράδειγμα από το 83 μέχρι το 94 πουέφυγα για Ουαλία "Φίλαθλο "διάβαζα ούτε "φως"ούτε τις νέες πρωταθλητή και γάβρο .εμείς οι γαβροι δεν είμαστε κορόιδα κάνουμε τα κοροιδα άμα το κατάλαβες Αντε και Γειά μας

  17. Δεν εισαι ο μονος, εχω ακουσει και για αλλους υγιεις γαβρους να διαβαζουν τον Φιλαθλο και μονο. Μου'λεγε φιλος χαρακτηριστικα: πηγα σε περιπτερο, ζητησα φιλαθλο και ειχε τελειωσει. και του λεει ο παριπτερας: να σου δωσω τον πρωταθλητη?
    -οχι.
    Ετσι απηντησε.

  18. Αδερφε εφημερίδα σαν το φίλαθλο δεν πρόκειται να ξαναβγει. Θυμασε συνταχτες δημοσιογραφους του "φιλάθλου ".Αυτοί οι νέοι ρεπόρτερ τον εφημερίδων τώρα ούτε ένα δόντι του Γεωργίου είναι. Αντρέας speaking

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog