Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ 2018: Δωρεάν ενημέρωση και φροντίδα υγείας για όλη την οικογένεια!

- Advertisement -

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλη την οικογένεια, ομιλίες για θέματα υγείας και ομορφιάς και πολύτιμες συμβουλές από κορυφαίους επιστήμονες προσφέρει το 3ου FORUM ΥΓΕΙΑΣ 2018 που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά, στις 17 & 18 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

“Στο 3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ θα αναλυθεί ό,τι μπορεί να απασχολεί τον σύγχρονο Έλληνα και τη σύγχρονη Ελληνίδα. Μία βόλτα θα πείσει τον επισκέπτη από το πρώτο κιόλας λεπτό για τη χρησιμότητα της διοργάνωσης”, τόνισε ο παθολόγος, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, πρόεδρος της EsoDiMeSO, κ. Σωτήρης Αδαμίδης. Με σύνθημα «Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία», για δύο ολόκληρες ημέρες σε τρεις παράλληλες αίθουσες θα αναλύονται θέματα για τον άνδρα, τη γυναίκα και το παιδί. Ο κ. Αδαμίδης τόνισε και τον διαδραστικό χαρακτήρα του FORUM, καθώς η διοργάνωση δεν περιορίζεται σε απλές ομιλίες, αλλά περιλαμβάνει και δωρεάν συμβουλευτικές εξετάσεις (Δείτε όλες τις εξετάσεις εδώ https://dyoforum.gr/wp-content/uploads/2018/03/PROLHPTIKES-8-1.pdf).

«To 3o FORUM για την υγεία, τη διατροφή και την ομορφιά έχει γίνει πλέον θεσμός στην Αθήνα και από φέτος καθιερώνεται και στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο, στις 24 & 25 Νοεμβρίου 2018. Στόχος αυτής της μεγάλης και ουσιαστικά μοναδικής διοργάνωσης είναι μέσω των επιστημόνων υγείας, η έγκριτη και διαδραστική ενημέρωση των Ελλήνων σε θέματα που αφορούν την υγεία, με την ευρύτερη του όρου έννοια και με απώτερο σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. Το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο στόχος αποδεικνύεται από το γεγονός της συμμετοχής 20 και πλέον επιστημονικών εταιρειών και 200 από τους πλέον σημαντικούς επιστήμονες υγείας ως ομιλητές», σημείωσε ο Οικονομολόγος, πρόεδρος του Ομίλου Zita και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του FORUM κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης.

«Το FORUM καλύπτει όλο το φάσμα της υγείας και της ευεξίας, ψυχικής, σωματικής και πνευματικής, ενώ έχει ως σημείο αναφοράς την πρόληψη», τόνισε ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του FORUM, Kαθηγητής Δερματολογίας- Νομικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, «Στόχος», πρόσθεσε, «είναι να προωθηθεί η ιδέα του τουρισμού Υγείας. Το FORUM αυτό συγκεντρώνει μια εμπειρία και γνώση που μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί και να καταστεί εξαγώγιμο προϊόν».


«Σχολή Γονέων»

«Σχολή Γονέων» αποκάλεσε τη θεματολογία που θα αναπτυχθεί στην αίθουσα «ΠΑΙΔΙ» ο Καθηγητής Παιδιατρικής, Δ/ντής Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Γεώργιος Χρούσος, τονίζοντας πως “κάθε γονιός που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την υγεία και τη διατροφή του παιδιού του θα πρέπει να την παρακολουθήσει”. “Ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα αναλυθεί στο FORUM είναι το θέμα του εμβολιασμού, γιατί και στην Ελλάδα έχει έλθει η ‘μόδα’ του να μην εμβολιάζουν οι γονείς τα παιδιά τους, κάτι που είναι παράλογο και επικίνδυνο τόσο για τα παιδιά όσο και για την κοινωνία συνολικά. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το θέμα των τροφικών αλλεργιών που έχουν αυξηθεί φοβερά, χωρίς κανένας να ξέρει το γιατί, αλλά και το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας. Σήμερα στην Ελλάδα, το 33% των παιδιών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κάτι που καθιστά επιτακτική την ‘επιστροφή’ στο πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής”, εξήγησε ο κ. Χρούσος.

Στο FORUM συμμετέχει για πρώτη φορά το «Χαμόγελο του Παιδιού», με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους, που θα προσφέρουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά. Προσωπικό του «Χαμόγελου» θα αναλάβει και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όσο οι γονείς θα παρακολουθούν κάποια ομιλία ή θα υποβάλλονται σε εξετάσεις. «Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε στο 3ο FORUM YΓΕΙΑΣ 2018 έχοντας κοινό όραμα με τους διοργανωτές την προληπτική ιατρική στα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 στις 3 κινητές ιατρικές μονάδες μας. Οι επισκέπτες του Forum θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους και τις δράσεις μας στον τομέα της Υγείας και οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να μάθουν το «Χαμόγελο», παίζοντας με το εξειδικευμένο προσωπικό μας. Ελπίζουμε να προσφέρουμε πολλά Χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους», τόνισε ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Γυναίκα & Άνδρας

Το FORUM ΥΓΕΙΑΣ θα ασχοληθεί εκτεταμένα και με την υγεία και την ομορφιά του άνδρα. Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Δρ Ανδρέας Φουστάνος θα παρουσιάσει όλες τις πλαστικές επεμβάσεις που απευθύνονται σήμερα στους άνδρες, ενώ στη διάρκεια του διημέρου θα αναλυθούν σημαντικά ζητήματα όπως: η σεξουαλικότητα του άνδρα και η υγεία του προστάτη, η ανδρική υπογονιμότητα, η ανδρόπαυση, τα μεταβολικά και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τέλος, η διάσημη γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη θα εξηγήσει γιατί το περπάτημα αποτελεί την ιδανική άσκηση για τον άνδρα!
Οι γυναίκες στο FORUM θα μάθουν τα πάντα για τη διατήρηση της νεότητας, αλλά και τα τελευταία δεδομένα στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, θα ενημερωθούν για την κρυφή απειλή που λέγεται διατροφικές διαταραχές και για το πώς μπορούν να διαχειριστούν το εργασιακό στρες και τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου DYO_FORUM_programma  και στο www.dyoforum.gr
www.newsitamea.gr/wp-content/uploads/2018/03/DYO_FORUM_programma.pdf

newsitamea.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog