Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Νανόπουλος : Το νερό από τη Στυμφαλία είναι κοινωνικό αγαθό που δικαιούνται όλοι οι Κορίνθιοι και Σικυώνιοι

- Advertisement -



Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις και εξώδικες ειδοποιήσεις σχετικά με την παροχή πόσιμου νερού από τη Στυμφαλία θεωρώ χρήσιμη την κοινοποίηση της θέσης της Συμμαχίας Πολιτών .

1. Υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού στη Στυμφαλία για να καλύψει τις ανάγκες όλου του δήμου Κορινθίων και Σικυωνίων όπως αποδεικνύουν όλες οι σχετικές μελέτες ( με χρήση και των πηγών και των γεωτρήσεων σε Κεφαλάρι και Κλημέντι ) . Η επικουρική χρήση των λοιπών γεωτρήσεων ίσως είναι απαραίτητη για μικρό χρονικό διάστημα σε περίοδο αιχμής  .
2. Οι ανάγκες του δήμου Κορινθίων με 65.000 καταναλωτές είναι 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως –ποσότητα για την οποία αρκούν οι υπάρχουσες σωληνώσεις και αντλίες  και έχει ληφθεί σχετική άδεια χρήσης νερού .
3. Οι  λόγοι  που δεν έχει όλος ο δήμος Κορινθίων σήμερα νερό Στυμφαλίας είναι ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα δίκτυα πχ σε Άσσο,  Λέχαιο , Περιγιάλι και δεν έχουν ελεγχθεί οι πολλές διαρροές και παράνομες συνδέσεις . Όταν οι δυο αυτοί λόγοι τακτοποιηθούν και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα και σύντομα μπορεί να έχει όλος ο δήμος νερό Στυμφαλίας .
4. Ο δήμος Σικυωνίων έχει εγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τις σχετικές άδειες για υδροδότηση για τις ανάγκες όλου του δήμου πράγμα που δικαιούται από τη Στυμφαλία , Κεφαλάρι,  Κλημέντι  .
5. Είναι απορίας άξιο με βάση τα παραπάνω γιατί υπάρχουν διενέξεις ανάμεσα στους δήμους Κορινθίων και Σικυωνίων . Αν έχουν δοθεί υποσχέσεις από το δήμο Κορινθίων για αντισταθμιστικά πρέπει να τηρηθούν και νέα έργα μπορούν από κοινού να προωθηθούν .
6. Αποτελεί λάθος του δήμου Κορινθίων η ολιγωρία στην αγορά των οικοπέδων όπου έχει δοθεί άδεια γεωτρήσεων που μάλλον έχει λήξει .
7. Είναι επίσης λάθος το χειμώνα να χύνεται το νερό στη θάλασσα και να μην ελέγχεται η ροή στην σχετική σήραγγα του Αδριάνειου υδραγωγείου .
8. Ένα ακόμα λάθος είναι η μη αξιοποίηση των Στυμφάλιων την καταγωγή που είναι κάτοικοι Κορίνθου,  γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα και μπορούν να είναι η γέφυρα συνεννόησης των δυο δήμων .
9. Προτείνουμε διαδημοτική συνεργασία και στο θέμα της ύδρευσης αλλά και σε άλλα θέματα αρδευτικά ,εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα , εγκιβωτισμού της λίμνης Στυμφαλίας κλπ.
10. Η συνεργασία των δήμων με την περιφέρεια , την διεύθυνση υδάτων και το αρμόδιο υπουργείο μπορεί και πρέπει να δώσει λύση στα παραπάνω ζητήματα και όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν το πόσιμο νερό που είναι κοινό αγαθό .
Περισσότερες πληροφορίες : https://www.youtube.com/watch?v=mO-clEG121Q

              Βασίλης Νανόπουλος
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog