Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δύο Εισαγγελίες ασχολούνται με τις καταγγελίες της ΟΚΕ για τo Ελληνικό

- Advertisement -



Στο στάδιο της διερεύνησης από δύο Εισαγγελίες την Πλημμελειοδικών Αθηνών & Πλημμελειοδικών Πειραιώς βρίσκονται οι καταγγελίες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), για το μείζον θέμα της ύπαρξης χάρτη,
ο οποίος εμφανίζει ως δασοσκεπή, τη μισή περίπου έκταση του πρώην αεροδρομίου του “Ελληνικού”.

Η εξέλιξη αυτή υπήρξε προϊόν, της ανάθεσης της Εποπτείας, των δύο υποθέσεων της ΟΚΕ στις Ανώτατες Δικαστικές Αρχές, από την… Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, με αριθ. πρωτ. 888/25-1-18, χρέωσε το από 24-1-18 Δελτίο Τύπου μας, για το παραπάνω σκάνδαλο, στην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ελένη Μετσοβίτου και με αριθ. πρωτ. 1084/31-1-18, το από 22-1-18 εξώδικό μας, προς το Δασαρχείο Πειραιά, για το ίδιο θέμα, στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Κωνσταντινόπουλο.

 Με τη σειρά τους, οι εν λόγω Αντιεισαγγελείς απέστειλαν τις καταγγελίες μας, η μεν πρώτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο δε δεύτερος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, όπως προαναφέρουμε. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΚΕ, είχε αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση, προς όλους τους αρμόδιους φορείς και δη προς το Δασαρχείο Πειραιά, για τον χώρο του “Ελληνικού”, επειδή αγνόησαν τον χάρτη του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, όπου, περίπου, 3.000 στρέμματα φαίνονται να είναι Δασικά.

Σε απάντηση αυτού του εξώδικου, αυθημερόν, το Δασαρχείο Πειραιά, απέστειλε προς την Ομάδα μας, το υπ’ αριθ. πρωτ. 5333/202/22-1-18 τρισέλιδο έγγραφό του, με κοινοποίηση 1) στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής 2) στην Γενική Δ/νση Δασών και Α.Υ. 3) στην Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών 4) στην Δ/νση Δασών Πειραιά 5) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γενική Δ/νση Δασών και Αγροπεριβάλλοντος 6) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και 7) στην Περιφέρεια Αττικής. Στο έγγραφο αυτό, όμως, δεν διευκρινίζει, γιατί δεν έκανε χρήση του παραπάνω χάρτη, όπου εμφανίζεται το μισό “Ελληνικό” σαν δασοσκεπές, όπως και γιατί αυτός ο Δασικός χαρακτήρας δεν συνυπολογίστηκε στην υποχρέωση τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, να εισηγηθούν την κήρυξη αυτής της έκτασης, σαν αναδασωτέας.

Αφού το Δασαρχείο γνώριζε την ύπαρξη αυτού του χάρτη, γιατί δεν προχώρησε τις προβλεπόμενες, εκ του Νόμου διαδικασίες, για την κήρυξη της αναδάσωσης; Η κ. Δημητρίου, επίσης, έχει αποστείλει στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, με αριθ. πρωτ. 1313/5-2-18 το από 5-2-18 αίτημά μας, προκειμένου να δοθεί, η εκκρεμούσα, εδώ και 21 μήνες εντολή, από την εν λόγω Εισαγγελική Αρχή, για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, από τους Αδιάφθορους της ΕΛΑΣ, για τις “δραστηριότητες” του ΤΑΙΠΕΔ και για την διενέργεια μεθοδευμένων ελέγχων σε βάρος επιχειρηματιών, που έχουν αποκαλύψει υποθέσεις διαφθοράς.

 Ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, Βασίλης Αναστασόπουλος είχε πραγματοποιήσει, προς τούτο, σειρά συναντήσεων, για το μείζον θέμα της διαφθοράς, στην διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, με Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς. Οι συναντήσεις που έγιναν με τα Ανώτατα Κλιμάκια της Ελληνικής Δικαιοσύνης είχαν σαν σκοπό την προώθηση των υποθέσεων, τις οποίες ανέδειξε η ΟΚΕ και παρά ταύτα λιμνάζουν, ευρισκόμενες ακόμα σε κάποιο διαδικαστικό στάδιο.

πενθυμίζουμε ότι ενώπιον της Δικαιοσύνης εκκρεμούν πολλές Δικογραφίες, που προέκυψαν από πρωτοβουλίες της ΟΚΕ, που αφορούν στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο πρώην αεροδρόμιο του “Ελληνικού”, στην Γερμανική ημικρατική τράπεζα KfW, στην Κασσιώπη, στις ατασθαλίες του ΤΑΙΠΕΔ, στην εμπλοκή των Αδιάφθορων της Αστυνομίας, στην διερεύνηση των καταγγελιών για στοχευμένους ελέγχους και στις δραστηριότητες, που άπτονται, εν γένει, της εκποίησης Δημόσιας γης και Δημόσιας Περιουσίας, σε ιδιαίτερα εξευτελιστικές τιμές.

Κραυγαλέο παράδειγμα της ζημιάς που υφίσταται το Δημόσιο, από τις έκνομες δραστηριότητες, αποτελεί η παραχώρηση των 6.250 στρεμμάτων του “Ελληνικού”, αντί του ασήμαντου για την αξία της περιοχής, ποσού των 915 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που υπήρχαν προσφορές, οι οποίες έφταναν ακόμα και στο 25πλάσιο, της τιμής που τελικά κατακυρώθηκε.

 Η Ομάδα μας επαναλαμβάνει την πάγια θέση της, για ενεργοποίηση του υγιούς δυναμικού της Ελληνικής κοινωνίας, ώστε να δημιουργηθούν οι εστίες αντίστασης, που θα μπορέσουν να δράσουν, ανασχετικά, στην διαφθορά, σε όλα τα επίπεδα του Δημόσιου βίου της χώρας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog