Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Εκδήλωση για την ένταξη της ισότητας των φύλων στη γλώσσα των διοικητικών εγγράφων

- Advertisement -



Στα πλαίσια των ενεργειών του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη της ισότητας των φύλων στη γλώσσα των διοικητικών εγγράφων, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου
και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Πρωτοπαππά, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσκεκλημένη ήταν η Νομικός Δρ. Ηλέκτρα Κουτσούκου, συνεργάτιδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη” του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Κόρινθο.

Με εύληπτο τρόπο, μέσω παραδειγμάτων και με ζωηρή συμμετοχή των παρευρισκομένων υπαλλήλων και των δύο φύλων αναδείχθηκε η αποκλειστική χρήση του αρσενικού γένους στη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων της Δημόσιας Διοίκησης και η διάκριση που κρύβει αυτή η “εξαφάνιση” του θηλυκού γένους μέσω της γλώσσας.

Προτάθηκαν τρόποι απάλειψης του φαινόμενου, βασισμένοι στις οδηγίες του Υπουργείου και δόθηκαν αμοιβαίες δεσμεύσεις προκειμένου να συνεχιστεί η γόνιμη αυτή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog