Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι πρώτες οικογένειες προσφύγων έρχονται στην Τρίπολη!

- Advertisement -


Πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην Τρίπολη, μέσα από το πρόγραμμα “Estia” της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που για λογαριασμό του Δήμου Τρίπολης, εφαρμόζεται από την αναπτυξιακή εταιρεία «Πάρνωνας».
Ο Γενικός Διευθυντής του «Πάρνωνα» Μαρίνης Μπερέτσος, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.
Από τη συνέντευξη αυτή, προέκυψαν τα εξής δεδομένα …
  • Μέχρι στιγμής, έγιναν 32 αιτήσεις και κατάλληλα κρίθηκαν 25 διαμερίσματα. Ήδη, έχουν μισθωθεί τα πρώτα 17 και την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν τα πρώτα ενοίκια. Όλα βρίσκονται εντός της πόλης.
  • Συνολικά θα μισθωθούν 50 διαμερίσματα στην Τρίπολη και σε κάθε διαμέρισμα θα μένουν οικογένειες προσφύγων έως έξι άτομα. Επομένως, η πόλη θα φιλοξενήσει έως 300 πρόσφυγες συνολικά.
  • Το πρόγραμμα πληρώνει τα ενοίκια, τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕκλπ. ενώ προβλέπεται και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για πιθανές φθορές ή ζημιές στο διαμέρισμα.
  • Ο κάθε πρόσφυγας θα παίρνει προπληρωμένη κάρτα 100 ευρώ για τα έξοδά του, κάθε μήνα. Σε κάθε σπίτι θα χορηγείται ως ανώτερο ποσό τα 500 ευρώ σε προπληρωμένες κάρτες.
  • Οι πρόσφυγες που έρχονται στην Τρίπολη, παράλληλα έχουν κάνει τα χαρτιά τους για αίτηση ασύλου και εφόσον το εξασφαλίσουν θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Για το πρόγραμμα αυτό υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι ως το τέλος του 2019.
  • Μελλοντικά, δεν αποκλείεται, αν υπάρξει ζήτηση να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενούνται στην Τρίπολη, μέσα από το πρόγραμμα ESTIA.
  • Οι πρώτοι πρόσφυγες θα έρθουν στην πόλη στις αρχές Απριλίου. Πρόκειται για 15 οικογένειες.

.kalimera-arkadia.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρόσφυγες ναι, να έρθουν .Είναι ανθρωποι που στην πατρίδα τους γίνεται πόλεμος. Το θέμα είναι με την κάλυψη του "πρόσφυγα" μην πλακώσει εδώ πάλι το υπόλοιπο Πακισταν,Αλγερία,Μαρόκο,Σομαλία κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog