Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τρένο… Κρουαζιέρας ο νέος Πελοποννησιακός σιδηρόδρομος

- Advertisement -



Την επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, προωθεί η Περιφεριακή Αρχή Τατούλη.

Τη σχετική διαδικασία είχε ξεκινήσει σε όλη την προηγούμενη περίοδο με όλες τις ηγεσίες του ΟΣΕ.

Σε συνεργασία με το κορυφαίο Πολυτεχνείο της Ευρώπης ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει προσδιοριστεί μελετητικά το επίπεδο του οικονομικού πλάνου αλλά και η βιωσιμότητα επαναλειτουργίας της γραμμής.

Βασικό στοιχείο της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, ανέφερε ο Περιφερεριάρχης ,Πετρος Τατούλης, είναι ο θεματικός χαρακτήρας Τουριστικού ή όπως το αναφέρουν οι Ευρωπαίοι, Τρένου Κρουαζιέρας που θα δημιουργήσει στην Πελοπόννησο ένα καινούργιο Τουριστικό προϊόν. Μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε μεγάλες ομάδες κοινών που αγαπούν το σιδηροδρομικό ταξίδι.

«Η επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο λοιπόν θα προσφέρει τεράστια προστιθέμενη αξία εναλλακτικού τουρισμού» τόνισε Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για αυτό και θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία του ΣΔΙΤ που θα δημιουργήσει τα νέα δεδομένα. Θα ήταν ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικό τόνισε ο Πέτρος Τατούλης να μελετηθεί και ο σχεδιασμός λειτουργίας να περιλαμβάνει παρακάμψεις που θα εξυπηρετούν τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που έχουν έδρα στην Πελοπόννησο βελτιώνοντας το μεταφορικό έργο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog