Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοίγουν δρόμο στη νησίδα απέναντι από τα Ίμια οι Τούρκοι

- Advertisement -

Τα χωματουργικά μηχανήματα, που μετέφεραν τις προηγούμενες μέρες από το λιμάνι της Αλικαρνασσού, πραγματοποιούν εργασίες διάνοιξης δρόμου που θα οδηγεί από την πρόχειρη προβλήτα στο ψηλότερο σημείο του νησιού, που θα κατασκευαστεί ο πύργος παρατήρησης

Χωματουργικές εργασίες για τη διάνοιξη δρόμου που θα οδηγεί στο ψηλότερο σημείο της νησίδας Τσαβούς,  ακριβώς 2 νμ ανατολικά των βραχονησίδων Ίμια, ξεκίνησαν οι Τούρκοι, προκειμένου να ξεκινήσουν την κατασκευή φυλακίου και παρατηρητηρίου που θα επιβλέπει ολόκληρη τη γύρω  θαλάσσια περιοχή.

Τα χωματουργικά μηχανήματα, που μετέφεραν τις προηγούμενες μέρες από το λιμάνι της Αλικαρνασσού, πραγματοποιούν εργασίες διάνοιξης δρόμου που θα οδηγεί από την πρόχειρη προβλήτα που κατασκευάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο  στο ψηλότερο ΒΑ σημείο του νησιού, που θα κατασκευαστεί ο σύγχρονος πύργος παρατήρησης και  θα επανδρώνεται από άνδρες των τουρκικών Ε.Δ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηurriyet, το φυλάκιο και το παρατηρητήριο θα κατασκευαστούν δίπλα σ’ έναν οθωμανικό πύργο, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Το παρατηρητήριο, θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες, που θα ελέγχουν τις κινήσεις στις βραχονησίδες Ίμια, έως τις απέναντι ακτές της Καλόλιμνου και της Καλύμνου.

Ερωτηματικό παραμένει εάν οι Τούρκοι αρκεστούν μόνο στην κατασκευή του παρατηρητηρίου ή εάν θα προχωρήσουν σε έργα στρατιωτικού χαρακτήρα. Το μέγεθος των υποδομών που ανακοινώθηκαν πως θα κατασκευαστούν στη νησίδα Τσαβούς, που έως πρότινος ήταν προορισμός για λάτρεις του ψαροντούφεκου, μάλλον προβληματίζει.

protothema.gr

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To πρόβλημα δεν είναι τι θα κάνουν στο μικρό νησάκι τους εκεί, όπου λέγεται cavus Abasi’na
    και απέχει 6 N.Mίλια από τα Ίμια..
    (δηλ. όσο Λουτράκι – Ηραίον..)
    Το πρόβλημα είναι ότι τα Ίμια έγιναν τετελεσμένο γεγονός γκρίζα ζώνη, δηλ αμφισβητούμενα…
    Και κανένα πολεμικό σκάφος εκατέρωθεν δεν πλέει εκεί πλέον…!!
    Ενώ όλοι οι παγκόσμιοι ναυτικοί χάρτες το δείχνουν να είναι Ελληνικό..!
    Εκεί είναι το πρόβλημα…

  2. Τί λες ρε βλαμμένε 2.13? Τί γκρίζα ζώνη? Αν δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει, τότε δεν έχουν γκρίζα, αλλά τουρκική ζώνη. Μα δεν σου κόβει μία?? Νιόκος παντελώς?

  3. Πότε έγιναν τα Ίμια γκρίζα ζώνη ρε? Αυτόν τον μήνα? Τον περασμένο μήπως? Είσαι εκτός πραγματικότητας και ζεις ακόμη με το μυαλό στα Μάταλα εσύ.

  4. vcgrhtre cmngfmjh/k'u'ipi,uud k….??
    Κατάλαβες ufo….???
    ΥΓ τα ίμια έγιναν γκρίζα ζώνη από το 1996..
    Αλλά οι Τούρκοι έσπασαν την συμφωνία εδώ και αρκετούς μήνες και εκδήλωναν μία επιθετικότητα εκεί..
    Εγώ τους έβλεπα κι το είχα γράψει ότι αλωνίζουν τα Ίμια..
    Και προ λίγο έγινε ο εμβολισμός της Ελληνικής τορπιλακάτου…
    Έκτοτε δεν κυκλοφορούν τουρκικά πλοία εκεί..!!
    βέβαια ούτε Ελληνικά..!!
    Οπότε είναι αυστηρότεροι στην μυστικοί συμφωνία γκρίζα ζώνη..!!
    Αυτό δεν λέω βρε ταραμοσαλάτα…??

  5. Τους έβλεπες?! Με τί, με το τηλεσκόπιο? Καλά, άσε καλύτερα. Να πουλήσεις το τηλεσκόπιο και να πάρεις κολονοσκόπιο! Ακούς εκεί, τους έβλεπε λέει…!

  6. Ωχ Θεέ μου, πάλι ο αχώνευτος. Το προέβλεψε, το'χε πει, το βροντοφώναζε, το περίμενε, το'χε γράψει πρώτος κλπ. Ήθελα να σχολιάσω κάτι επί του θέματος, αλλά απέχω γιατί αυτός θα βρίσει. Όποιος διαφωνεί μαζί του, τον βρίζει. Ας πάει στα κομμάτια λοιπόν το επικείμενο σχόλιο για να'χω την ησυχία μου. Με εκτίμηση, Σάκης Τανιμάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog