Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε παράκρουση ο Σουλτάνος – Τώρα απειλεί με εισβολή στο Ιρακ!

- Advertisement -




Προαναγγέλλει επίθεση αν δεν εκκαθαριστούν οι Κούρδοι

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική. Αυτή τη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποιεί με εισβολή στο Ιράκ, σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι με το PKK.
O Τούρκος πρόεδρος, δήλωσε πως η Άγκυρα «μπορεί να εισβάλει ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα» στην ιρακινή πόλη Σιντζάρ.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την κυβέρνηση του Ιράκ να εκκαθαρίσει τους αντάρτες του PKK και απείλησε πως θα εισβάλει «για να τους εκκαθαρίσουμε».
Αναφορικά με την τουρκική εισβολή στο Αφρίν, ο Ερντογάν είπε πως «βάλαμε ένα κόμμα, και Θεού θέλοντoς θα βάλουμε τελεία. Δεν θα περιοριστούμε σε αυτό (σε αυτή την επιχείρηση). Θα υπάρξουν ‘’επεκτάσεις’’. Όλα θα λυθούν… Ο σκοπός μας δεν είναι η εισβολή, αλλά η εκκαθάριση τρομοκρατών από τα σύνορα, και η εξουδετέρωση τρομοκρατικών απειλών για τη χώρα μας».

Μανιασμένοι Τούρκοι κάνουν πλιάτσικο

Πλιάτσικο σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης του Αφρίν που βρίσκεται από την Κυριακή υπό τον πλήρη έλεγχο των Σύρων ανταρτών με τη στήριξη των τουρικών ενόπλων δυνάμεων, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.
Aντάρτες εισέβαλαν σε σπίτια, σουπερμάρκετ, εστιατόρια και καταστήματα και πήραν τρόφιμα, κουβέρτες, έπιπλα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές (όπως τηλεοράσεις), ενώ έφυγαν από την πόλη με τα λάφυρα ανά χείρας με αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά.
Τις πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Βρετανία ανακοινώνοντας ότι οι Σύροι σύμμαχοι των Τούρκων «ξεκίνησαν τα πλιάτσικα σε ιδιωτικές περιουσίες και πολιτικοστρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Αφρίν που αποτελούσε μέχρι πρότινος προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού.

fimotro.gr 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog