Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δέχεται bulling το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου;

- Advertisement -
Μεγάλη διάσταση έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες ένα περιστατικό που συνέβη στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου και έχει αναστατώσει όλη την Κορινθιακή σχολική κοινότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής ιστοσελίδας, μετά απο καταγγελία μητέρας μαθητή που άσκησε βία σε συμμαθητή του, χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως αποτέλεσμα του bulling και της ρατσιστικής συμπεριφοράς που δεχόταν το παιδί απο τους συμμαθητές του.

Το Loutrakiblog.gr σεβόμενο της “Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος” που στο Άρθρο 1 αναφέρει…

Oι δημοσιογράφοι αυτοδεσμεύονται να εφαρμόσουν και να περιφρουρήσουν τις ακόλουθες θεμελιώδεις αρχές:

Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:

α. Να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας.

β. Να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών.

γ. Να σέβεται και να τηρεί το διακριτό της είδησης, του σχολίου και του διαφημιστικού μηνύματος, την αναγκαία αντιστοιχία τίτλου και κειμένου και την ακριβή χρησιμοποίηση φωτογραφιών, εικόνων, γραφικών απεικονίσεων ή άλλων παραστάσεων.

δ. Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.

ε. Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει.

στ. Να επανορθώνει χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του ανθρώπου και του πολίτη και να δημοσιεύει ή να μεταδίδει την αντίθετη άποψη, χωρίς, αναγκαστικά, ανταπάντηση, η οποία θα τον έθετε σε προνομιακή θέση έναντι του θιγομένου.

Επειδή απο το συγκεκριμένο ιστολόγιο δημοσιεύτηκε μόνο η καταγγελία της μητέρας (αυτό λέγεται μονόπλευρη ενημέρωση) το Loutrakiblog συνέλεξε και σας μεταφέρει αυτούσιες τις απαντήσεις όσων έχουν πάρει θέση για το εν λόγω ρεπορτάζ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Μουσικό Σχολείο Κορίνθου: Χώρος πολιτισμού στον Νομό μας.
Σε συνέχεια του ρεπορτάζ που ανακοινώθηκε στο loutraki365.gr για το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου στις 14 Μαΐου 2018 οφείλουμε ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου να τοποθετηθούμε και να δηλώσουμε ότι:

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου είναι χώρος πολιτισμού στον Νομό μας.

Ένα φιλήσυχο, φιλειρηνικό σχολείο που δίνει όραμα και διέξοδο στους μαθητές του μέσω της μουσικής παιδείας που παρέχεται.
Ένα σχολείο στελεχωμένο με 45 καθηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων που υπηρετούν καθημερινά επάξια τον ρόλο του.
Ένα σχολείο με άριστη ηγεσία και διοίκηση που ευσυνείδητα διεκπεραιώνει οτιδήποτε κι αν προκύψει. Μια διευθύντρια που τολμά να καινοτομεί , να διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές όλους τους μαθητές/τριες του Σχολείου, να καθοδηγεί, να συμβουλεύει, να επιμορφώνεται, να αγωνίζεται καθημερινά στο δύσκολο έργο της διοίκησης της σχολικής μονάδας, να συνεργάζεται άριστα με τον Σύλλογο Διδασκόντων και όλοι μαζί, Διεύθυνση και Σύλλογος, να δρουν υπέρ των παιδιών μας, να δημιουργούν υγιείς μαθητές/τριες, να χτίζουν προσωπικότητες με όραμα και στόχους για τη ζωή τους.
Ένα Σχολείο που επενδύει τόσο μαθησιακά στον χώρο της μουσικής, όσο και στα υπόλοιπα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος του Σχολείου.
Ένα σχολείο που έχει επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Ένα σχολείο που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύει τις δεξιότητες του κάθε μαθητή και τις προωθεί
Ένα οικογενειακό σχολείο που σέβεται την διαφορετικότητα, την υποστηρίζει και την προστατεύει χωρίς ρατσιστικές εκφάνσεις
Το Μουσικό σχολείο είναι το δικό μας σχολείο που το αγαπάμε, το σεβόμαστε ,είμαστε δίπλα του συνοδοιπόροι και αρωγοί.
Εκ του Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στις 14 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο site …….(όνομα)……………. ένα άρθρο που δυστυχώς με τα όσα περιέχει αδικεί όχι μόνο την αλήθεια αλλά και τον ίδιο τον συντάκτη του. Το άρθρο στοχοποιεί το Μουσικό σχολείο Κορίνθου παραθέτοντας τις καταγγελίες μίας μητέρας μαθητή, ενώ το σωστό θα ήταν πριν από τη δημοσίευση του να έχει ερωτηθεί και η διεύθυνση του σχολείου για τη θέση της πάνω στο γεγονός.
Το Μουσικό σχολείο Κορίνθου έχοντας δώσει έμπρακτα δείγματα πολιτιστικής και εκπαιδευτικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία οφείλει να δώσει μία δημόσια απάντηση στην άδικη εναντίον του επίθεση, επιφυλασσόμενο και για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ακόμα και δια της νομικής οδού, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια των πραγμάτων.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε αυτή τη μητέρα πότε προσκόμισε τα χαρτιά που προβλέπονται από το νόμο, προκειμένου το παιδί της να τύχει παράλληλης στήριξης; Στις συνεχείς εκκλήσεις της διεύθυνσης του σχολείου να παρουσιάσει τα προβλεπόμενα από το ΚΕΔΔΥ δικαιολογητικά, τι απαντούσε άραγε η ίδια; Γνωρίζει τη σωματική και λεκτική βία που έχουν υποστεί μαθητές του σχολείου από το παιδί της και αν ναι τι θέση παίρνει για αυτό; Αμφισβητεί την παιδαγωγική ευαισθησία των διδασκόντων , οι οποίοι πολλάκις έχουν επισημάνει τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει η ίδια να προβεί; Αλήθεια, τι έχει κάνει για όλα αυτά μέχρι τώρα;

Επίσης, θα θέλαμε να ρωτήσουμε το συντάκτη του άρθρου ποιοι είναι αυτοί που καταγγέλλουν φαινόμενα ρατσισμού στο σχολείο; Δεν έχουν όνομα και υπόσταση να ενημερώσουν πρώτα τη διεύθυνση και το σύλλογο του σχολείου και αν δεν βρουν ανταπόκριση , έπειτα να το καταγγείλουν δημόσια; Νομίζουμε ότι ο κάθε λογικός και καλοπροαίρετος άνθρωπος περιμένει στοιχειοθετημένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Έωλες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες που σπιλώνουν πρόσωπα και υπολήψεις δεν συνιστούν μόνο αδικία, αλλά αποτελούν και πράξεις ελεγχόμενες από τη Δικαιοσύνη!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΟΝΕΑ

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ …….(όνομα)……………………. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ-ΘΥΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΜΕ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.
ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΙΔΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

ΘΕΩΡΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-3-2018 ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ, ΔΙΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΟΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΙΔΙ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΥΣΗΧΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ,ΑΥΡΙΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ.

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΙΣΜΟ ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ??
Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ BULLING ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ 8-3-2018 ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΑΥΤΙΣΜΟΥ.ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ .

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ
ΠΗΓΑΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.ΟΓΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ.ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΣΚΗΣΕΙ BULLING??
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΓΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 Η ΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ?? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ.

ΑΝ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ?? ΓΙΑ ΠΙΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ?? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ <<ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ>> ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΦΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ..ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΦΙΚΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ κι εγώ ως προς την άδικη και αναίτια κατά τη γνώμη μου επίθεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες το σχολείο μας.

Γνωρίζουμε όλοι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των έντεκα χρόνων λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, ποτέ δεν έχουν σημειωθεί σε αυτό κρούσματα βίας και ρατσισμού. Κι αυτό συμβαίνει λόγω της ιδιαιτερότητας του προγράμματος σπουδών του, όπου μαθητές και των έξι τάξεων συνεργάζονται και επικοινωνούν, θέτοντας κοινούς στόχους.

Θα ήθελα να βεβαιώσω ότι ολόκληρη η σχολική κοινότητα, καθηγητές και μαθητές, αποθαρρύνουμε κάθε είδους βίαιη και ρατσιστική συμπεριφορά. Μία απόδειξη αυτού, είναι το τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ κατά της βίας και του ρατσισμού, στο οποίο συμμετέχει ενεργά και με μεγάλη επιτυχία το σχολείο μας και στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις. Μέλος του προγράμματος αυτού είμαι και εγώ προσωπικά, με επικεφαλής αυτού τη διευθύντριά μας.
Μέχρι τώρα, όλοι οι μαθητές του σχολείου έχουμε αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο μαθητή, όπως άλλωστε κάνουμε με όλους τους καινούριους μαθητές και λυπούμαστε πολύ για την όποια διαφορετική εικόνα ο μαθητής και η μητέρα του προβάλλει. Με τις ¨απόψεις¨ τους αυτές προβληματιζόμαστε αλλά τοποθετούμεθα αντίθετοι στο bullying που υφίσταται αυτές τις ημέρες ολόκληρη η σχολική μας κοινότητα.
Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, (αρχικά ονόματος)

Η συντακτική ομάδα του Loutrakiblog σεβόμενη την “ευαισθησία” ενός τέτοιου θέματος, δεν εκφέρει άποψη, αλλά θεωρώντας ως πρώτιστο καθήκον της προς την κοινωνία και τον εαυτό της τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας αυτό θα κάνει πράξη…
Επίσης θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η σελίδα στο facebook που έφερε μέχρι πρότινος  το όνομα loutrakiblog Gr, με τα μαύρα λογότυπα ουδεμία σχέση είχε ή έχει με το ιστολόγιό μας και ουδεμία σχέση έχουμε με τους διαχειριστές αυτής. Ουδεμία σχέση έχουμε με το συγκεκριμένο site ούτε και με τους συντάκτες αυτού. Η διευκρίνηση γίνεται διότι δεχθήκαμε σωρεία τηλεφωνημάτων, και παραπόνων για διάφορα θέματα που έχουν δημοσιεύσει, κυρίως για το συγκεκριμένο….




** για δεοντολογικούς λόγους και μόνο δεν δημοσιεύουμε ονόματα



- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog