Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τατούλης : “Η εντιμότητά μας έχει κριθεί επί 35 συναπτά χρόνια”

- Advertisement -



Γι’ άλλη μια φορά, η επικείμενη προγραμματική σύμβαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση και αλληλοκατηγορίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αφορμή το θέμα αποδοχής χρημάτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εκ μέρους της Περιφέρειας. Ένα μέρος των χρημάτων προορίζεται να επενδυθεί, θα λέγαμε, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ήτοι στη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σφοδρή αντίδραση της  μείζονος μειοψηφίας, η οποία εκφράσθηκε, καταρχάς, με μια, θεωρητικά, περί διαδικασίας αντιπαράθεση μεταξύ της κ. Νικολάκου και του κ. Γαβρήλου, του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου- ο οποίος είναι μέλος της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα” και εκτελούσε χρέη “Προέδρου”.  Μάλιστα, ο κ. Γαβρήλος, ισχυριζόμενος πως η κ. Νικολάκου υπερέβη κατά πολύ τον χρόνο τοποθέτησής της, είπε χαρακτηριστικά: “Ταλαιπωρείτε εδώ και χρόνια τους Πελοποννησίους. Ολοκληρώστε!”

Η αντιπαράθεση πήρε “διαστάσεις” τέτοιες που χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου, κ. Στρατηγάκου, για να “πέσουν” οι τόνοι.

Αυτό, ωστόσο, κράτησε λίγο, καθώς, σχεδόν αμέσως, η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Πατσαρίνου, έδωσε νέες διαστάσεις στην “κόντρα”. Ο κ. Πατσαρίνος επιτέθηκε ευθέως στη λύση που προκρίνει Περιφέρεια και Κυβέρνηση, δήλωσε πως, ουσιαστικά, “χαρίζει πολλά χρήματα μέσω σκουπιδιών στην ΤΕΡΝΑ”, ενώ προέβλεψε πως τα πρόστιμα θα συνεχίσουν να “πέφτουν” βροχή στην Περιφέρεια, καθώς η  συγκεκριμένη ΣΔΙΤ είναι και αυτή “ξεπερασμένη”.

Σε αυτό το σημείο, ο Περιφερειάρχης αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας τον κ. Πατσαρίνο για εκμετάλλευση προνομιακής σχέσης με την Κυβέρνηση, προκειμένου να ωφεληθεί στενό συγγενικό του πρόσωπο. Επίσης, ο κ. Τατούλης είπε, μεταξύ άλλων, πως “χρειάζονται πολλά εκπαιδευτικά μαθήματα σε συμβούλους γιατί μάλλον δεν έχετε καταλάβει τίποτε”.

Ο κ. Τατούλης στηλίτευσε και τις αλλαγές στην πολιτική σχετικά με τα απορρίμματα, που έχουν σημειωθεί από κυβερνητικά αλλά και άλλα στελέχη, όπως είναι οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πελοπόννησο. Τέλος, δήλωσε, μετ’ επιτάσεως, πως “Η Κυβέρνηση επιτέλους κατάλαβε πως δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την πρότασή μας”.

Τέλος, ο κ. Τατούλης τόνισε, εμφατικά, τα εξής: “Η εντιμότητά μας έχει κριθεί επί 35 συναπτά έτη. Δεν ήμασταν ποτέ “ριψάσπιδες”. Δεν έχουμε ποτέ αλλάξει θέσεις. Το έργο δεν είναι καμιάς Κυβέρνησης. Να δούμε τι θα κάνουν όλοι όταν θα έλθει νέα τροπολογία, οσονούπω, στη Βουλή. Τι θα κάνουν τότε όσοι είχαν συμπράξει στην ψήφιση της προηγούμενης τροπολογίας-σ.σ. Ο κ. Τατούλης εννοεί την σύμπραξη Βουλευτών του Σύριζα και της Ν.Δ. το 2016, σχετικά με το ποιος έχει την αρμοδιότητα για τα απορρίμματα.

Αξίζει να ειπωθεί πως ο κ. Πατσαρίνος, πήρε το λόγο επί προσωπικού και δήλωσε πως το συγγενικό του πρόσωπο είναι “αυθύπαρκτο και ότι έχει πετύχει το έχει πετύχει με προσπάθεια και λόγω  γνώσεων”.

arcadia938.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog