Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Λίμνη Στυμφαλίας στις υποψηφιότητες για το βραβείο NATURA 2000

- Advertisement -

Ανάμεσα στους 25 φιναλίστ για το βραβείο Natura 2000 είναι και πέντε ελληνικές υποψηφιότητες.
Το βραβείο αφορά τις προσπάθειες και την αφοσίωση ευρωπαίων πολιτών και φορέων σε θέματα προστασίας της φύσης, στο πλαίσιο του δικτύου προστατευόμενων περιοχών.


Το βραβείο έχει ως στόχο να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότεροι πολίτες υπέρ του δικτύου Natura 2000 ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος του στη διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς και στην προαγωγή της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.

Οι υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες είναι, η συνύπαρξη ανθρώπου και αρκούδας στον 21ο αιώνα, η προστασία της Μεσογειακής φώκιας, η επιστροφή του Κιρκινεζιού και διάσωση του Ασπροπάρη γύπα. Στην πρώτη θέση όμως των πέντε Ελληνικών υποψηφιοτήτων φιγουράρει «Το μονοπάτι ερμηνείας της λίμνης Στυμφαλίας».

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-Stymfalia με στόχο να ενώσει ένα μοναδικό τοπίο μεγάλης βιοποικιλότητας με τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Στυμφαλού και με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Η διπλή ταυτότητα του τόπου χρησιμοποιήθηκε ως θέμα για τη δημιουργία ενός ίχνους ερμηνείας “Ο άνθρωπος και η φύση στα μονοπάτια της εποχής”.

Πρόκειται για μια εύκολη, αυτο-καθοδηγούμενη, γραμμική πεζοπορική διαδρομή μήκους 1.8 χλμ. που συνδέει το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με τον υγρότοπο και τον αρχαιολογικό χώρο. Για να υποστηρίξετε την υποψηφιότητά της Στυμφαλίας μπορείτε να ψηφίσετε εδώ: http://natura2000award-application.eu/finalist/3186

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog