Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

‘Ερχονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία της ΔΕΗ

- Advertisement -

Ηλεκτρικά λεωφορεία θα μας «φέρει» η ΔΕΗ. Και όπως είναι φυσικό, ο σχεδιασμός της εταιρίας δεν σταματά στα Ηλεκτροκίνητα Οχήματα,
που θα καταναλώνουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, αλλά περιλαμβάνει και τουςΣταθμούς Φόρτισης, καθώς και Υπηρεσίες Συντήρησης, Επισκευής, Ανακύκλωσης των μπαταριών κ.α…

Τη συνολική αυτή υπηρεσία πρόκειται να παρέχει η ΔΕΗ στους Δήμους, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για διείσδυση στον τομέα της Ηλεκτροκίνησης. Σύμφωνα, μάλιστα, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΔΕΗ έχει ήδη υπογράψει, από τον περασμένο Νοέμβριο, μνημόνιο συνεργασίας με την πολωνική εταιρεία SOLARIS BUS & COACH που διαθέτει την απαραίτητη σχετική τεχνογνωσία.

Αρχικά, το νέο «προϊόν» θα αφορά τη Δημοτική Συγκοινωνία και θα περιλαμβάνει συνολική λύση για την ηλεκτροκίνηση: από την προμήθεια των οχημάτων και της ενέργειας μέχρι τους σταθμούς ανεφοδιασμού και την επισκευή βλαβών. Προβλέπεται επίσης ότι η ενέργεια που θα καταναλώνεται για τις αστικές μεταφορές των Δήμων θα συνοδεύεται από πράσινα πιστοποιητικά.

Ως αρχική εφαρμογή, θα γίνει η επιλογή ενός Δήμου, για να υλοποιηθείπιλοτικά, να μελετηθούν κρίσιμα ζητήματα και «αστοχίες, με στόχο στη συνέχεια να επεκταθεί το σύστημα σε περισσότερους Δήμους.

Μιλώντας την προηγούμενη βδομάδα, σε Συνέδριο για τις «Πράσινες» Μεταφορές, ο Διευθυντής Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων της ΔΕΗΦώτης Καραγιάννης τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση και η αγορά φυσικού αερίου είναι δύο τομείς στους οποίος θα δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού της που αποσκοπεί στην αντιστάθμιση των απωλειών από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ήδη ο Διαχειριστής του Δικτύου – ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ, έχει υποβάλει πρόταση για ανάπτυξη περισσότερων των 1.500 Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στα Νησιά και την Ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία προσελκύει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς στη διαβούλευση για τις τεχνικές τους προδιαγραφές συμμετείχαν 8 Επιχειρήσεις.

Με την ευκαιρία, να σημειωθεί σε σχέση με το Φυσικό Αέριο, ότι τα σχέδια της ΔΕΗ περιλαμβάνουν:

–        τη διερεύνηση Εναλλακτικών Πηγών Προμήθειας

–        τη δραστηριοποίηση στη Λιανική με προσφορά «Πακέτων» που θα συνδυάζουν Ηλεκτρική Ενέργεια και Φυσικό Αέριο, κάτι άλλωστε που κάνουν ήδη ορισμένοι εναλλακτικοί Προμηθευτές Ενέργειας. Επιπλέον,

–        το ενδεχόμενο τροφοδοσίας Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής σε Νησιά με Φυσικό Αέριο, στην περίπτωση που η λύση αυτή κριθεί πιο συμφέρουσα από τη Διασύνδεση, κάτι που δημιουργεί προϋποθέσεις και για ανάπτυξη Δικτύων στα συγκεκριμένα Νησιά για πώληση Φυσικού Αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

mbourgos.blogspot.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog