Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Δ.Σ Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου με Δήμαρχο Κορινθίων

- Advertisement -

Tο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Α. Πνευματικό στα πλαίσια της καθιερωμένης συνάντησης που πραγματοποιείται προκειμένου να συζητηθούν τα τοπικά προβλήματα της πόλης και της αγοράς.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων εξέφρασε την στήριξη του προς τον ΕΣΚορινθου,  καθώς και την αναγνώριση της προσφοράς στην πόλη μέσα από τις δράσεις που χει οργανώσει για την τοπική αγορά,  ενώ στη συνέχεια αναλύθηκαν στα πλαίσια της συζήτησης όλες οι επιπρόσθετες ενέργειες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν για την ανάπτυξη της πόλης της Κορίνθου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου , όπου εκφράστηκε η άποψη του ΕΣΚορινθου για την άμεση επαναλειτουργία της, ώστε να δώσει πάλι μια πνοή ζωντάνιας στο κέντρο της Κορίνθου.
Επιπλέον συζητήθηκε η πάγια θέση του Συλλόγου για υλοποίηση έργων διαμόρφωσης σε όλη την αγορά της Κορίνθου, βάση των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την δημιουργία ενός ανοιχτού εμπορικού κέντρου (ΟPEN MALL), όπως ο οργανωμένος χώρος στάθμευσης , η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο , η εκμετάλλευση των ηχητικών εγκαταστάσεων κατά μήκος της πεζοδρομημένης αγοράς, η τοποθέτηση περισσότερων υπόγειων κάδων καθώς και όλες οι επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα που θα πρέπει να δρομολογηθούν με γνώμονα την αναπτυξιακή πολιτική της Ε.Ε για την δημιουργία έξυπνων πόλεων (smart cities) .
Ακόμη έγινε λόγος για την δημιουργία του πρώτου διαδραστικού μουσείου στο κέντρο της πόλης, πρόταση που και στο παρελθόν είχε προτείνει ο ΕΣΚΟΡΙΝΘΟΥ ,έργο το οποίο θα αναδείξει την ιστορική πορεία της Κορίνθου και θα ενισχύσει σημαντικά την πόλη στον τομέα του τουρισμού .
Τέλος , συζητήθηκε το θέμα της Έκθεσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας όπου σχολιάστηκε ότι η υλοποίησή της στην Κόρινθο θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και προβολή της περιοχής , ενώ σημειώθηκε ότι θα πρέπει να εστιάζει στο κομμάτι της προβολής χωρίς να έχει παράλληλα εμπορικό χαρακτήρα , ούτως ώστε να μην θίγει τα συμφέροντα των τοπικών καταστημάτων της πόλης και μελών του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου .

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω αν οι δικοί μας του εμπορικού συλλόγου συναντιουνται με τον Γκιωνη?!Αν όχι καλυτερα να πάρουν παράδειγμα τους κορινθιους. Γειά σου ρε Αλεξανδρε είσαι παλικάρι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog