Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Γραμμή του χρόνου”: Eνας χώρος δίπλα μας, που αξίζει να επισκεφθείτε !! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Τι ήταν η αρχαία Δίολκος; Τι είναι ο Ισθμός; Που, πότε και γιατί γεννήθηκε η ιδέα διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου και πότε τελικά εφαρμόστηκε;
Ξετυλίγουμε το κουβάρι της ιστορίας και με τη «Γραμμή του Χρόνου» ταξιδεύουμε στους αιώνες, από την αρχαία Δίολκο μέχρι σήμερα. Συναντάμε ανθρώπους, γεγονότα, αποτυχίες και επιτυχίες! Πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν η διάνοιξη της Διώρυγας και πόσο σημαντική;

Στο Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης “Η Γραμμή του Χρόνου”, ταξιδεύουμε μαζί, γονείς και παιδιά, για να ανακαλύψουμε την ιστορία της Διώρυγας της Κορίνθου μέσα από μια σειρά διαδραστικών και βιωματικών δραστηριοτήτων.
Η Διώρυγα της Κορίνθου γίνεται η αφορμή για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο υλικό (φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο, κτλ.) και περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές και βιωματικές δράσεις που υλοποιούνται από τις εμψυχώτριες του κέντρου. Παράλληλα συνδέει την Διώρυγα με διάφορα επιστημονικά και γνωστικά πεδία όπως Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Τέχνη και Πολιτισμός αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της Τοπικής ιστορίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «6 km Project» ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους με όχημα τη συνεργασία, τη φαντασία, την παρατηρητικότητα και την χαρά της ανακάλυψης! Ζήστε με την οικογένεια σας μια διαφορετική εμπειρία γεμάτη ιστορία, επιστήμη και τεχνολογία!

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου»
Το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» ξεκίνησε τη δράση του τον Σεπτέμβριο του 2017 υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις σχολικές βαθμίδες. Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 4000 μαθητές. Στεγάζεται στην Ποσειδωνία Κορίνθου, σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων και αξιοποιεί για την επίτευξη των σκοπών της την σύγχρονη τεχνολογία.

Σκοπός του Κέντρου Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» είναι να αναδείξει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Κορίνθου. Μέσα από μια σειρά δράσεων οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και τις εξελίξεις της καθώς και με τον θαυμαστό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής και Σύγχρονης Ιστορίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Κέντρου Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Διάρκεια: 60’

Κόστος συμμετοχής:

Απαιτείται έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27410-76420

Για περισσότερες πληροφορίες: www.grammi.org

Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου»

Μπουμπουλίνας 54, Ποσειδωνία, Κόρινθος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog