Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μια ιστορία που θέλει ένα λεπτό για να την διαβάσετε και να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας!!!

- Advertisement -

Γιατί το σήμερα είναι δώρο!

Δύο άνδρες , και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου .Του ενός άνδρα του επιτρεπόταν να σηκώνεται όρθιος στο κρεβάτι του για μία ώρα κάθε απόγευμα για να κατέβουν τα υγρά από τα πνευμόνια του .

Το κρεβάτι του βρισκόταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο του δωματίου . Ο άλλος άνδρας έπρεπε να περνάει όλη την ώρα του ξαπλωμένος .Οι άνδρες μιλούσαν για ώρες. Μιλούσαν για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους,τα σπίτια , τις δουλειές τους , τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική θητεία, πού ήταν σε διακοπές.

Κάθε απόγευμα , όταν ο άνδρας στο κρεβάτι με το παράθυρο μπορούσε να σηκωθεί , περνούσε την ώρα του περιγράφοντας στον συγκάτοικό του όλα τα πράγματα που έβλεπε έξω από το παράθυρο.Ο άνδρας στο άλλο κρεβάτι άρχιζε να ζει για αυτές τις περιόδους μίας ώρας όπου ο κόσμος του διευρυνόταν και ζωντάνευε με όλη τη δραστηριότητα και το χρώμα από τον κόσμο εκεί έξω.

Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια όμορφη λίμνη. Πάπιες και κύκνοι έπαιζαν στα νερά ενώ παιδιά αρμένιζαν τα καραβάκια τους. Ερωτευμένοι νέοι περπατούσαν χέρι-χέρι ανάμεσα σε κάθε χρώματος λουλούδια και μια ωραία θέα του ορίζοντα της πόλης μπορούσε να ιδωθεί στο βάθος. Καθώς ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε όλα αυτά με θεσπέσια λεπτομέρεια , ο άνδρας στο άλλο μέρος του δωματίου έκλεινε τα μάτια του και φανταζόταν αυτό το γραφικό σκηνικό. Ένα ζεστό απόγευμα , ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραψε μία παρέλαση που περνούσε…

Αν και ο άλλος άνδρας δεν μπορούσε να ακούσει τη φιλαρμονική – μπορούσε να τη δει στο μάτι του μυαλού του καθώς ο κύριος δίπλα στο παράθυρο το απεικόνιζε με παραστατικές λέξεις.

Μέρες , βδομάδες και μήνες πέρασαν . Ένα πρωί , η πρωινή νοσοκόμα ήρθε να τους φέρει νερό για το μπάνιο τους και είδε το άψυχο σώμα του άνδρα δίπλα στο παράθυρο , ο οποίος είχε πεθάνει ειρηνικά στον ύπνο του. Ξαφνιάστηκε και κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να πάρουν το νεκρό σώμα .

Μόλις θεωρήθηκε πρέπον, ο άλλος άνδρας ρώτησε αν θα μπορούσε να μεταφερθεί δίπλα στο παράθυρο .

Η νοσοκόμα ευχαρίστως έκανε την αλλαγή , και αφού σιγουρεύτηκε ότι ο άνδρας αισθανόταν άνετα, τον άφησε μόνο .

Σιγά, επώδυνα , στήριξε τον εαυτό του στον ένα του αγκώνα για να δει για πρώτη φορά του τον έξω κόσμο . Πάσχισε να γείρει να δει έξω από το παράθυρο δίπλα στο κρεβάτι. Αντίκρισε ένα λευκό τοίχο .

Ο άνδρας ρώτησε τη νοσοκόμα τι θα μπορούσε να κάνει το συχωρεμένο συγκάτοικό του να περιγράφει τόσο έξοχα πράγματα έξω από το παράθυρο. Η νοσοκόμα αποκρίθηκε πως ο άνδρας ήταν τυφλός και δεν μπορούσε να δει ούτε τον τοίχο. Είπε , ‘ Ίσως ήθελε απλώς να σου δώσει θάρρος.

Επίλογος : Υπάρχει τεράστια ευτυχία στο να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους , παρά τη δική μας κατάσταση.

Η μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη , αλλά η ευτυχία όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται. Αν θέλεις να νιώσεις πλούσιος , απλώς μέτρησε όλα τα πράγματα που έχεις που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν .

Το Σήμερα είναι ένα δώρο.

 

ΠΗΓΗ: fanpage.gr

- Advertisement -

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή & μόνο αυτή είναι η Αλήθεια αλλά εμείς οι περισσότεροι μάθαμε να ζούμε μέσα στο ψέμα την υποκρισία & την υποτέλεια.Καιρός λοιπόν είναι να αλλάξουμε σκέψη & τρόπο ζωής γιατί η ζωή είναι λίγη & να σέβεσαι αυτό που σου έδωσε ο Θεός & να τον ευχαριστής για αυτό.

  2. Εντυπωσιακη, σοφη, συγκινητικη και ακρως διδακτικη αυτη η αναρτηση για ολους μας και κυριως γι' αυτη την καταραμενη ματαιοτης ματαιοτητων μας και τα παντα ματαιοτης μας!! Πολλα πολλα Μπραβο και απο εμενα στους διαχειριστες του Loutrakiblog. Τασος

  3. Εκ παραδρομής ήμουν έτοιμη να πω ότι μας εξέπληξαν πάλι θετικά οι συντάκτες του Loutrakiblog. Αλλά δεν είναι πλέον εκπλήξεις τέτοιες λαμπρές αναρτήσεις τους, αλλά ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Τα συγχαρητήριά μου σε όλους! Ελένη, Μεσσηνία.

  4. Με την ευκαιρεια και εστω λιγακι καθυστερημενα, χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη στον φιλο μου τον Αντρεα Λεκκα, στο LΒ και γενικα σε ολους μας! Καποια μικροπροβληματα υγειας της γυναικας μου με κρατησαν λιγο μακρια απο το blog τον τελευταιο καιρο. Τασος

  5. Αδερφε Τάσο τα καλύτερα για την γυναίκα σας και ασε εμάς εδώ!!Και εγώ το είχα προσέξει αλλά νόμιζα ότι σε είχε πάρει από κάτω λόγο τις Παναθας!!Σε πειράζω για να σου φτιάξω το κέφι και πάλι Περαστικά και τα καλύτερα στην σύζυγο σας

  6. Αντρεα, φιλε και αδερφε σε ευχαριστω. Αξιζει κανεις σημερα να ασχολειται σοβαρα με ολα αυτα τα τρελα και παλαβα που συμβαινουν στον ποδοσφαιρικο ΠΑΟ? Μπορει μεχρι και την… υγεια και την ζαχαρενια του να χασει που λεει ο λογος!

  7. Αγαπητέ Τάσο, θερμές ευχές κι από μένα για Χριστός Ανέστη και εύχομαι η σύζυγός σου να αναρρώσει τάχιστα. Αλέκος, ξέρει ο ΑΝτρέας Λέκκας

  8. Σε ευχαριστω πολυ Αλεκο μου. Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα με υγεια και καθε ευτυχια σε εσενα και στην οικογενεια σου. Τασος

  9. @Αντρέας Λέκκας Ουαλία
    Καλή σου ημέρα αγαπητέ φίλε Ανδρέα.Σε ευχαριστώ πολύ που συμφωνείς με τα γραφόμενά μου.όταν χάνεις ότι ποιό πολύτιμο έχεις τότε καταλαβαίνεις την αξία να είσαι καλά & να ευχαριστής τον Θεό που έχεις την υγεία σου.

  10. Κάποτε έγραφες κάτι τέτοια για ένα άρθρο….
    Εδώ τι κάνεις γμς το άρθρο, με τα μισά από τα σχόλια 11 + αρλούμπες ως προς αυτό…!
    Γιατί δεν ανταλλάσσεται μηνύματα μέσω f.b
    ή τηλεφωνηθείτε να τελειώνουμε..!!

    [ Αντρέας Λέκκας Ουαλία είπε… Ρε παιδες μην χαλάσουμε το άρθρο.ο φίλος 854 λίγο ξέφυγε από το θέμα 14 Απριλίου 2018 – 12:07 μ.μ. ]

    ΥΓ δεν μπορώ να μην επέμβω…τρελαίνομαι..!!

  11. ΥΓ. Όσο αφορά το σχόλιο του φίλου 854 που είπε κάτι για τις φωτογραφίες πεσανε να τον φάνε τον φίλο. Εγώ επειδή το είδα αυτό όπως κάνω πάντα "πυροσβεστικά "είπα μην μαλωσουμε που ξέφυγε ο 854. Που σε χάλασε εσένα και" επενβω "!Άμα πρόσεξες δεν συνεχεισε κάνεις μετά!!Για ξανακοίτα τη είπε ο 854 και τι ειπα εγώ!και σε αυτό το άρθρο που είναι οι αρλούμπες που ενδιαφέρωμε για την σύζυγο του σχολιαστη Τάσου!!Καλημέρα

  12. ΥΓ 2!!Άμα θέλουμε τίποτα προξενιό η καμιά προξενήτρα θα φωνάξουμε την Βασιλειάδου όχι του λόγου σου!όλο εξυπναδες μου το πας τώρα τελευταία. Εμείς τραγουδάκια θα σου αφιερώσουμε με την Ελένη για να μην έχεις να τρωγεσε με τα σχόλια "μας "

  13. Ένα πράγμα σου λέω ..όταν γράφεις πρώτα να βάζεις την γλώσσα στο μυαλό…
    Και όχι έτσι.. ότι σου κατέβει…!!
    Δηλαδή σε ένα άρθρο όπου μιλά κατά βάσει για ψυχολογία..
    Εσύ αποτρέπεις κάποιον να πει την γνώμη του
    επί του θέματος αυτού…
    Και να γράφει χαιρετισμούς στην πεθερά κ.α..!!
    Δεν περιμένω να με καταλάβεις απόλυτα…!!

  14. Κατσε ρε Παύλο γιατί θα μας τρελανεις.ποιος δεν βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό?ρε ο πρώτος ήμουν που σχολίασα στο άρθρο! !!!! Ο φιλος ο Τάσος μου είπε Χρόνια πολλά λίγο καθυστερημενα λόγο πρόβλημα υγείας της γυναίκας του. Του είπα Περαστικά όπως και ο Αλέκος και η Ελένη νομίζω. Που είμαι πάλι λάθος. Εμείς εδώ στο μπλοκ με τους σχολιαστές έχουμε κάνει μια φιλιά και άσχετα με τα άρθρα ανταποδίδουμε νέα μας προβλήματα κλπ. Εσύ που ξυνιζεις με όλα τα κριτικαρεις με πολλή δώσει ειρωνείας και "υπονοούμενα "Σου είπα δεν θέλω να αρπαχτουμε πάλι. Αντέ το τραγουδάκι σου!! "καθένας με τον πόνο του "Της μιας και μοναδικής Πίτσας Παπαδοπουλου. Καλησπέρα και δεν μου είπες την Τουρκική φρεγάτα πως δεν την πήρες χαμπάριμε το Τηλεσκόπιο? !!Μην κοιτάς μόνο ψηλά

  15. Xaxaxa…
    Είσαι καλή καρδιά βρε νταμαζάκο..!
    Δεν το ξέρεις ότι είμαι live συνδεδεμένος με το τηλεσκόπιο της NASA Hubble…??
    Και τα βλέπω ΌΛΑ…!!
    ΥΓ όπως π.χ τώρα στους φούρνους Ικαρίας δεν υπάρχει ούτε μύγα τούρκικη…!
    Και η Ελληνική σημαία κυματίζει ανενόχλητα στην βραχονησίδα..!!

  16. Πήγανε κάτι παιδιά και βάλανε 5 σημαίες σε βραχονησίδες προς τιμή του πιλότου. Μπράβο στα παιδιά για την πράξη τους!!Καλησπέρα σήμερα δεν έχει τραγούδι γιατί ήσουν "κοσμιος "

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog