Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντί να καταδικάσουν το γεγονός του “κοριού” μιλούν για “εμπνευσμένο παραμύθι”

- Advertisement -

Αντί να καταδικάσουν το γεγονός του “κοριού” μιλούν για “εμπνευσμένο παραμύθι”

Με πρωτοβουλία των δυνάμεων της αντιπολίτευσης συζητήθηκε την Τρίτη 10/4/18 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το θέμα του «κοριού» και των υποκλοπών στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Από το πλήθος των παρεμβάσεων και το περιεχόμενο των ομιλιών των περιφερειακών συμβούλων, καθώς και από την έντονη παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη συνεδρίαση, αποδείχτηκε πόσο αναγκαία και απαραίτητη ήταν η συζήτηση αυτού του θέματος. Όλοι βγήκαμε σοφότεροι και ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του.

Εμείς καλέσαμε το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα με ψήφισμα:
– Να καταδικάσουμε το γεγονός
– Να ζητήσουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρωθεί γρήγορα η έρευνα, προς κάθε κατεύθυνση και σε βάθος

Ενώ αυτό έγινε αποδεκτό από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δυστυχώς η συμπολίτευση αρνήθηκε να το ψηφίσει και κατέθεσε δικό της ψήφισμα, το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά στο τέλος της συζήτησης του θέματος και πέρασε δια βοής χωρίς να γίνει σαφές το περιεχόμενό του, ούτε πόσοι ακριβώς και ποιοι το ψήφισαν, καθώς στην αίθουσα επικρατούσε αναβρασμός, φωνές από την πλειοψηφία και διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση. Όσον αφορά το περιεχόμενο του ψηφίσματος, άλλοι κατάλαβαν ότι επρόκειτο για κείμενο – ψήφισμα που είχε συντάξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ειδικά για το θέμα της συνεδρίασης και άλλοι ότι επρόκειτο για την ίδια ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που είχε σταλεί ως δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ λίγες ώρες νωρίτερα.
Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση της Εκτελεστικής, που αφορά το θέμα των «κοριών», με τίτλο «Νίκη της Αλήθειας απέναντι στην προβοκάτσια και την πολιτική παραφροσύνη», γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για «κακοσχεδιασμένη πλεκτάνη», «συνωμοσιολογία» και «παραμύθι» που εμπνεύστηκαν κάποιοι, οι οποίοι «στόχευαν να θίξουν τις υπολήψεις προσώπων» και να «αποπροσανατολίσουν την κοινωνία».

Πάντως δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, καθώς ενώ το πρωί ο Περιφερειάρχης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καλαμάτα, δήλωνε από τη μια ότι δεν έχει καμία επαφή με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, από την άλλη ήξερε ότι πρόκειται για οξειδωμένο παλαιό – «κοριό» (από την εποχή του Κολοκοτρώνη είπε κάποιος αντιπεριφερειάρχης). Επιπλέον, το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι πρόκειται για «παραμύθι» και ότι «έλαμψε η αλήθεια» απέναντι στην προβοκάτσια και την πολιτική παραφροσύνη.
Πραγματικά μας εκπλήσσουν οι συνεχείς αντιφάσεις τους και η βιασύνη τους να προλάβουν τα γεγονότα!
Στα «ωραία» από τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη, το βράδυ της συνεδρίασης, προστέθηκε ο ισχυρισμός ότι για το γεγονός της παρακολούθησης του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη, φταίνε όλοι οι άλλοι (ΜΜΕ, ιδιοτελείς περιφερειακοί σύμβουλοι, η αντιπολίτευση, οι κακόβουλοι εκτροπείς, τα κόμματα) και ότι είναι ο μόνος Περιφερειάρχης που δεν «έγλειψε» την κυβέρνηση κατά τη διενέργεια των Αναπτυξιακών Συνεδρίων!!!

Και ένα ακόμη σχόλιο: Δυστυχώς, με την παρουσία του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στη συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη την Τρίτη το πρωί στην Καλαμάτα, επαληθευτήκαμε για ακόμη μια φορά ότι έχει προσληφθεί για άλλους λόγους εκτός από αυτούς που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.

Η παράταξη
«Πελοπόννησος Πρώτα»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog