Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μωρό-«θαύμα» γεννήθηκε 4 χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του!

- Advertisement -



Αγοράκι γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του σε τροχαίο δυστύχημα, χάρη σε παρένθετη μητέρα.

Ο Shen Jie και η συζυγός του Liu Xi, βιολογικοί γονείς του εν λόγω παιδιού, προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ωστόσο, το 2013, πέντε μέρες πριν το γονιμοποιημένο έμβρυο μεταφερθεί στη μήτρα της Liu, το ζευγάρι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Shen Jie και η Liu Xi ήταν δύο χρόνια παντρεμένοι και είχαν ακόμη 4 κατεψυγμένα έμβρυα σε νοσοκομείο της πόλης Νανζίνγκ.

Όπως αναφέρει η Beijing News, και οι δύο ήταν μοναχοπαίδια, που σημαίνει ότι τα έμβρυα ήταν η μόνη ελπίδα των γονέων του άτυχου ζευγαριού για να δουν το οικογενειακό δέντρο να συνεχίζεται και να αποκτήσουν εγγονό.

Έτσι ξεκίνησε ένας σκληρός και μακροχρόνιος αγώνας των γονέων του ζευγαριού, οι οποίοι ήθελαν να καταφύγουν στη λύση της παρένθετης μητρότητας για να μπορέσει να γεννηθεί το εγγόνι τους. Και αυτό, όχι μόνο γιατί ήταν μια υπόθεση χωρίς ανάλογο προηγούμενο στην Κίνα αλλά και επειδή η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη στη «χώρα του δράκου».

Το πρώτο «εμπόδιο» ήταν το να πάρουν από το νοσοκομείο της Νανζίνγκ τα έμβρυα. Τελικά επετράπη από το δικαστήριο αλλά για να φυλαχθούν σε άλλο νοσοκομείο. Ωστόσο, η νομική αβεβαιότητα ως προς τα μη εμφυτευμένα έμβρυα, έκανε δύσκολο να δεχτεί κάποιο νοσοκομείο στην Κίνα να αναλάβει την φύλαξή τους.

Τελικά οι γονείς του ζευγαριού απευθύνθηκαν σε ένα πρακτορείο παρένθετης μητρότητας στο Λάος, το οποίο δέχθηκε να παραλάβει τα έμβρυα και να βρει παρένθετη μητέρα.

Το επόμενο «εμπόδιο» ήταν η μεταφορά τους. Καθώς φυλάσσονταν σε δοχεία με υγρό άζωτο καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήθελε να αναλάβει το ρίσκο και να τα μεταφέρει. Έτσι οι γονείς του ζευγαριού ταξίδεψαν οδικώς μέχρι το Λάος, όπου και η παρένθετη μητρότητα έγινε πραγματικότητα.

Το τελευταίο «εμπόδιο» ήρθε μετά τη γέννηση του μικρού Tiantian, όπως ονομάστηκε το αγοράκι του ζευγαριού που είχε σκοτωθεί. Η παρένθετη μητέρα πήγε στην Κίνα αλλά δεν βρίσκονταν εν ζωή οι βιολογικοί του γονείς για να πάρει την υπηκοότητα.

Οι τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις DNA για να αποδειχθεί ότι είναι όντως εγγονός τους και μπορεί να πάρει την κινεζική υπηκοότητα.

Πηγή: star.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog