Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος και ο ‘Αρης Πιστόλας για την παράσταση Carmen (BINTEO-ΦΩΤΟ)

- Advertisement -





Αποκλειστικό:
Σάββατο 14 Απριλίου 2018…

Η μέρα που η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου, σε συνεργασία με το Danza Flamenca Grupo του Βασίλη Σκεπετάρη και την χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου με τον καθηγητή Άρη Πιστόλα, έγραψαν ιστορία στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Νομού μας, ανεβάζοντας μια μουσικοχορευτική παράσταση που όμοιά της δεν είχαμε ξαναδεί!

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου







Η Carmen, μια απο τις πιο γνωστές όπερες του Γάλλου συνθέτη Georges Bizet, σε μεταγραφή για την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, σκηνοθετημένη και χορογραφημένη αριστοτεχνικά σε ρυθμούς Flamenco απο τον Βασίλη Σκεπετάρη , ενθουσίασε το κοινό που κατέκλυσε απο νωρίς το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.

Η μαγική φωνή του αφηγητή Αλέξη Κωστάλα μας ταξίδεψε στην Ανδαλουσία του 19ου αιώνα, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα αποδίδοντας με εξαιρετικό λυρισμό τις πασίγνωστες μελωδίες της όπερας και το υπέροχο χορευτικό γκρουπ Danza Flamenca με τα αριστοτεχνικά χορευτικά του, συνέθεσαν ένα μουσικό-οπτικό υπερθέαμα που σε κράταγε καθηλωμένο μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο χορός flamenco, η κλασσική μουσική και η μουσική flamenco σε μια αρμονική συνύπαρξη και ζωντανή εναλλαγή επί σκηνής!

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του καθηγητή κ Αρη Πιστόλα

Με την βελούδινη φωνή τους ερμήνευσαν τις άριες της όπερας οι Soprano Λένα Γιαννίρη και η Mezzo Soprano Ινες Ζήκου δίνοντας μια ξεχωριστή λυρικότητα στην παράσταση.

Οι σολίστες Alejandro Gomez Gutierrez (κιθάρα) και Pedro Fabian (Cajon) έδωσαν το δικό τους Flamenco μουσικορυθμικό ηχόχρωμα.

Στους ρόλους:
Της Κάρμεν η Ρούλα Βασιλάκη
Του Δον Χοσέ ο Βασίλης Σκεπετάρης και
Του Εσκαμίγιο ο Βαλάντης Χάνος μάγεψαν με τις flamenco χορευτικές τους ικανότητες και δίκαια καταχειροκροτήθηκαν απο όλους!

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η χορωδία της 1ης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, όπου με το τραγούδι της γέμισε την ατμόσφαιρα με αισιοδοξία απο τα παιδικά αγγελικά ηχοχρώματα…

Συγχαρητήρια στους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου για το έργο τους γιατί όπως είπε και ο Αλέξης Κωστάλας…πέρα απο τη μουσική εκπαίδευση, το Μουσικό Σχολείο, διαμορφώνει το κοινό του αύριο και είναι χρέος μας να στηρίζουμε τα Μουσικά Σχολεία!

Συγχαρητήρια στον αρχιμουσικό Κο Πελοπίδα Μαυρόπουλο και τους καθηγητές της Φιλαρμονικής μας για την υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση που προσφέρουν στα παιδιά μας!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης οι οποίοι ανέδειξαν για ακόμα μια φορά το πολύ υψηλό επίπεδο των καλλιτεχνών του τόπου μας!

Μπράβο στο Δήμο Λουτρακίου που στηρίζει και στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που προάγουν τον πολιτισμό στο Λουτράκι!

Ευχή μας (όπως και όλων των παρευρισκομένων) να επαναληφθεί η παράσταση για να μπορέσει να την παρακολουθήσει ακόμα περισσότερος κόσμος…
Τέτοιες παραστάσεις μόνο διαφήμιση είναι για τον τόπο μας!

Επιμέλεια-ΦΩΤΟ-
Νίκος για το loutrakiblog

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog