Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας προς την Τουρκία (Video)

- Advertisement -
Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα ούτε απειλεί, αλλά ούτε φοβάται κανέναν αλλά και ότι υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο,

υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη αλλά και ισχυρά ερείσματα και συμμαχίες στη διεθνή κοινότητα.

«Πολλές φορές βρισκόμαστε σε ταραγμένες περιόδους μπροστά σε αδικαιολόγητες συμπεριφορές, προκλητικής στάσης και επιθετικής στάσης από την πλευρά των γειτόνων μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως η ταραγμένη περίοδος που διανύουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν συνάδουν με τις αρχές της καλής γειτονίας, ούτε με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

«Θέλω σήμερα από αυτόν εδώ τον τόπο να περάσω ένα μήνυμα, από τη μια μήνυμα συνεργασίας, συνεννόησης, ένα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης από την άλλη όμως και ένα μήνυμα αποφασιστικότητας. Τούτο τον τόπο όσοι τον κατοίκησαν τους προηγούμενους αιώνες, ξέρουν πολύ καλά να τον υπερασπίζονται. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα από άκρη σε άκρη ετούτης της χώρας τα σύνορα της οποίας είναι δεδομένα από τις διεθνείς συνθήκες, δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε σπίθα γης», προειδοποίησε.

Η Ελλάδα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, είπε για τη χώρα μας ο πρωθυπουργός. Ενώ ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που όπως είπε φυλάνε Θερμοπύλες και διαφυλάττουν στο έπακρο, τα εδάφη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. «Η χώρα μας, διαθέτει άλλωστε αδιαμφισβήτητη ισχύ και κομβική θέση στο διεθνές πεδίο, διότι είναι μια δύναμη που ξέρει να επιδεικνύει πάντοτε ψυχραιμία και νηφαλιότητα αλλά και όταν χρειάζεται αποφασιστικότητα» υπογράμμισε.

«Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος. Το λέω με αίσθημα φιλίας προς τους γείτονες μας, προχθές ο Τούρκος πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο να συλλυπηθεί για μια άτυχη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις» είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά στον σμηναγό Γ. Μπαλτάδωρο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως χάσαμε έναν από τους καλύτερους πιλότους μας.

«Οι κινήσεις καλής θέλησης πρέπει να έχουν συνέχεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το τηλεφώνημα Γιλντιρίμ για να προσθέσει: «Όχι τα προκλητικά διαγγέλματα, όχι οι προκλήσεις επιθετικότητας, τούτη την ώρα θα έπρεπε να συζητάμε για το πώς θα αναπτύξουμε ακόμα καλύτερα τον τουρισμό μας, για το πώς από κοινού θα φροντίσουμε να αυξηθεί η κίνηση στο Αιγαίο, να αυξηθεί το εμπόριο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι μήνυμα συνεργασίας από τη μια και μήνυμα αποφασιστικότητας από την άλλη. Και θέλω αυτό να το καταλάβουν όλοι καλά, με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που υπερασπίζεται αξίες διαχρονικά και αυτές τις αξίες θα τις υπερασπιστούμε με όποιο τρόπο χρειαστεί, να είσαστε βέβαιοι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα, θα, θα…απο λογια καλα, αλλα απο πραξεις? Συμφωνο συμβιωσης, υιοθετιση παιδων απο gays, λαθρομεταναστες (περασε κι αυτο το μηνυμα, ντρεπεται ο κοσμος να τους ονομασει ετσι, μη τυχον και τον πουν ρατιστη. Ολοι εγιναν προσφυγες τωρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog