Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβάδισμα δέκα μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση

- Advertisement -



Σημαντικό προβάδισμα δέκα μονάδων στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης
της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να μένουν «κολλημένα» στο 2%.

 

Τα στοιχεία της Pulse καταδεικνύουν επίσης μεγάλη «διαρροή» ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου να ανέρχεται μόλις στο 47%, την ώρα που η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 82%. Μάλιστα, το 11% των πολιτών που στήριξαν το κόμμα της Κουμουνδούρου στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, δηλώνει πως προτίθεται να ψηφίσει τη ΝΔ.

Στις εννέα, μονάδες, δε, είναι η διαφορά της ΝΔ (28,5%) από τον ΣΥΡΙΖΑ (19,5%) στην πρόθεση ψήφου. 

Μεγάλο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 55%, έναντι 23% του κυβερνώντος κόμματος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συγκεντρώνει ποσοστό 31%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ποσοστό 23% και ο… κανένας 40%.

Σε άλλα δημοσκοπικά ευρήματα:

– Το 28% εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ το 61% εκτιμά ότι πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση.

– Μόλις 21% των ερωτηθέντων εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο ασφάλειας-αστυνόμευσης, ενώ το 68% βρίσκεται στην… απέναντι όχθη, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για τα ζητήματα αυτά. 



– Το 49% των πολιτών εκτιμά ότι είναι σίγουρα/μάλλον δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας για το «αθηνοκεντρικά δομημένο κράτος».

– Η αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, είναι κατά 32% θετική και σε ποσοστό 56% αρνητική.



Η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, μεταξύ 15 και 17 Απριλίου.




www.protothema.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού την έβγαλε το ποιο σιχαμένο προπαγανδιστικό κανάλι τότε ένα είναι σίγουρο.Ότι μόνο έτσι δεν είναι.Και απορώ και με εσάς που την υιοθετείται λες και ειστε υπερ της Νδουλας.

  2. Βλακακο Ποιος σου είπε ρε ανυπαρκτε για σύριζα;Οποιος δεν είναι με τους κλέφτες της νδουλας είναι σύριζα μπετοβλακα;

  3. ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί γατακια!!Συριζανελ Νουδουληδες κλπ.Άμα δεν είχατε πολεμησει το ΠΑΣΟΚ θα είμαστε βασιλιαδες τώρα. Τα έχουμε ξαναπεί να φάμε τον Αντρέα να κάνουμε το Μητσοτάκη πρωθυπουργό και το Καρατζαφέρη να τρέχει με τις κάμερες. Αυτοί είμαστε φατε τώρα στα μούτρα Καμμενο και Τσιπρα και περιμενετε οι άλλοι τον Κυριάκο να μας σώσει.Περαστικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog