Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 23 Απριλίου προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

- Advertisement -

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρώντας στην πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες….

Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε συνεδρίασή τους στις αρχές της εβδομάδας είχαν αποφασίσει ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα αρχίσουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα» της ΔΕΗ. Μάλιστα με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου η ΓΕΝΟΠ απέστειλε ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές χαρακτηρίζοντας Εθνικό Έγκλημα την πώληση των μονάδων.

«Ως εργαζόμενοι ΣΗΜΕΡΑ, του Ομίλου ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ εδώ και οκτώ χρόνια βιώνουμε τις Μνημονιακές Πολιτικές των Κυβερνήσεων που εκτός από την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, στόχο είχαν και έχουν να εκποιήσουν – ξεπουλήσουν την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1950 για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος διαπράττοντας Εθνικό Έγκλημα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το Εθνικό Έγκλημα που συντελείται, σε συνέχεια αυτού της πώλησης του ΑΔΜΗΕ, με το κατατιθέμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο από την Κυβέρνηση, της αποεπένδυσης της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ (Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περεταίρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού).
  • Ακύρωση του σχεδίου πώλησης Λιγνιτικών Μονάδων με τα αντίστοιχα Ορυχεία
  • Επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο
  • Υπογραφή ΣΣΕ
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
«Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης διαθέτουμε το εξαιρούμενο προσωπικό κατ΄ αναλογία των ορισθέντων σύμφωνα με την αριθ.10/17 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 1264/82 του Πρωτοδικείου Αθηνών», αναφέρεται.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog