Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καταγγελίες για υποτιμολόγηση κινεζικών προϊόντων στα ελληνικά τελωνεία ερευνά η Κομισιόν

- Advertisement -

Στο «μικροσκόπιο» των ευρωπαϊκών αρχών φαίνεται πως έχει μπει το λιμάνι του Πειραιά, μετά από καταγγελίες Ιταλών εισαγωγέων κινεζικών προϊόντων.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, τον Ιούνιο θα καταφθάσει στην Ελλάδα κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στελέχη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας αντιμετώπισης απάτης (OLAF), προκειμένου να διερευνηθούν οι πληροφορίες για υποτιμολόγηση κινεζικών προϊόντων.

Οι Ιταλοί εισαγωγείς καταγγέλλουν πως κινεζικά προϊόντα, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, τιμολογούνται πολύ κάτω από την πραγματική τους αξία και στη συνεχεία προωθούνται στην ιταλική αγορά με διαφορετική τιμή από τη αρχική.

Αυτή η πρακτική έχει τεράστιες απώλειες σε ΦΠΑ και δασμούς για το ιταλικό κράτος.

Η OLAF επιρρίπτει την ευθύνη στα ελληνικά τελωνεία, κατηγορώντας εμμέσως τις ελληνικές τελωνειακές αρχές για πλημμελή έλεγχο.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, πηγές των ελληνικών τελωνείων ισχυρίζονται, ανεπίσημα, ότι οι ίδιοι οι τελωνειακοί «διορθώνουν προς τα πάνω» τις τιμές των προϊόντων, καθώς αντιλαμβάνονται πως οι αρχικές τιμές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ως απόδειξη των ισχυρισμών τους, οι ίδιες πηγές επικαλούνται την εκτροπή πολλών κινεζικών κοντέινερ προς τα λιμάνια της Ιταλίας και της Ολλανδίας, εξαιτίας αυτής της «διορθωτικής» πρακτικής των ελληνικών τελωνείων.

Πηγή: lifo.gr 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog