Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου η Αθήνα

- Advertisement -

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Από σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου, και για έναν χρόνο, η Αθήνα θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.


Λίγες ώρες έμειναν για την εκκίνηση μίας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης του δήμου Αθηναίων, που φέρνει την Αθήνα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για έναν από τους πιο δυναμικούς χώρους της δημιουργίας και του πολιτισμού, τον χώρο της συγγραφής και του βιβλίου.

Η επίσημη έναρξη θα δοθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία της κυβέρνησης, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων, Oργανισμών και ιδρυμάτων.

Photo

Μέγας δωρητής της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει» η πρωτεύουσα για έναν χρόνο, με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, θα κινείται στους ρυθμούς της αγάπης για το βιβλίο.

Το πρόγραμμα

Σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου, από τις 7.30 το απόγευμα, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει με μουσικές από την μπάντα του δήμου Αθηναίων, χορούς, απρόσμενες αναγνώσεις και πολλές εκπλήξεις.

Στις 9 το βράδυ, στο ύψος του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, οι Athens Lindy Hop θα περιμένουν τον κόσμο για χορό σε ρυθμούς jazz και swing από τη Big Band του δήμου Αθηναίων.

Photo

Το μουσικό σύνολo Batuka θα δίνει ρυθμό με τα κρουστά του δημιουργώντας μικρές παρελάσεις χαράς ανάμεσα σε καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών από το Athens Circus Festival -σε επιμέλεια Κωστή Βαζαίου, που θα ξεφυλλίζουν το βιβλίο της τέχνης του δρόμου με μαγικές εικόνες με δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Τη μεγάλη διοργάνωση στηρίζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το ΣυνΑθηνά και τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Photo

Η διοργάνωση ενισχύεται από δωρεές ιδρυμάτων, από μορφωτικά ινστιτούτα, πρεσβείες και πολλούς ακόμα φορείς.

Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ, το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου). Πολύτιμοι υποστηρικτές, επίσης, είναι η Aegean Airlines,ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΣΤΑΣΥ.

Πηγή: naftemporiki.gr 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog