Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

To 2o Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου θα επισκεφθεί τη “Γραμμή του Χρόνου”

- Advertisement -

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου και συγκεκριμένα οι μαθητές της Δ΄τάξης θα επισκεφθούν το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης “Γραμμή του Χρόνου” στην Κόρινθο  την Πέμπτη 26 Απριλίου..

Η δημιουργία της Αρχαίας Διόλκου και μετέπειτα η διάνοιξη του Ισθμού με την κατασκευή της Διώρυγας της Κορίνθου, αποτελούν διαχρονικά ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας για την χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι ανήκει στις ελάχιστες Διώρυγες που υπάρχουν παγκοσμίως, πολύ λίγα πράγματα είναι διαδεδομένα στην μαθητική κοινότητα για την ιστορία και τις εφαρμοσμένες επιστήμες που επιστρατεύθηκαν για την υλοποίηση αυτού του κολοσσιαίου τεχνικού έργου.

Οι μαθητές & οι εκπαιδευτικοί θα περιπλανηθούν στην “Γραμμή του Χρόνου” της Διώρυγας, κάνοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι διαμέσου των αιώνων, από την Αρχαία Δίολκο μέχρι σήμερα, μέσα από πλούσιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο οπτικοακουστικό υλικό.

Οι μαθητές θα διαδράσουν και θα αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις, διαμέσου ειδικά σχεδιασμένων εφαρμογών και πειραμάτων με βασικό θέμα την Διώρυγα και σε διάφορα επιστημονικά & γνωστικά πεδία (Μαθηματικά, Φυσική, Γεωλογία).

Θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες της σύγχρονης Τεχνολογίας και της Πληροφορικής (VR360 Experience, Leap Motion, Sandbox, κτλ.).

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog