Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

O διάπλους του Ισθμού με τα “μάτια” του Loutrakiblog

- Advertisement -
Επιβιβαστήκαμε  στο πλοιάριο “ΑΛΦΑ” για την κρουαζιέρα  ξεκινώντας από τα Ίσθμια, διασχίσαμε το κανάλι μέσα στο φαράγγι (ύψους 78 περίπου μέτρων) μέχρι τον Κορινθιακό και επιστρέψαμε πάλι στα Ίσθμια. Στην διάρκεια του ταξιδιού είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε για την μακραίωνη ιστορία της προσπάθειας για τη διάνοιξη της θαλάσσιας αυτής οδού από την εποχή του Περίανδρου, του Νέρωνα, μέχρι της κυβέρνησης Ζαΐμη. 
Επίσης να φωτογραφίσουμε τα ιδιαίτερα πρανή, τα ίχνη της πλάκας του Νέρωνα, αλλά και τις απίθανες σμαραγδί αποχρώσεις των νερών. 
Δέος νιώσαμε κοιτώντας τα πελώρια τείχη που υψώνονταν πάνω από τα κεφάλια μας. Mια απαράμιλλη ομορφιά, ένα απίστευτο συναίσθημα απορίας και ευχαρίστησης σε κυριεύει περνώντας ανάμεσά τους.Τουρίστες εκστασιασμένοι από το κάλλος γύρω μας φωτογράφιζαν συνεχώς !! 
Λίγα λόγια 

Ο Ισθμός της Κορίνθου ήταν γνωστός στον αρχαίο κόσμο ως το ορόσημο που χώριζε την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.
Η διώρυγα κόβει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου σε μήκος 6.346 μ. Το πλάτος της στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6 μ. και στο βυθό της 21,3 μ., ενώ το βάθος της κυμαίνεται μεταξύ 7,50 έως 8 μ. Ο συνολικός όγκος των χωμάτων που εξορύχτηκαν για την κατασκευή της έφθασε τα 12 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Σήμερα δύο οδικές, δύο σιδηροδρομικές και δύο βυθιζόμενες γέφυρες στα δύο άκρα της διώρυγας συνδέουν την ηπειρωτική πλευρά του Ισθμού με εκείνη της Πελοποννήσου. Στο δυτικό άκρο της διώρυγας βρίσκεται επίσης μια στρατιωτική γέφυρα έκτακτης ανάγκης.

Ευχαριστούμε ολόθερμα τον καπετάνιο κ. Κώστα Καλογήρου για τη φιλοξενία του !

Επιμέλεια-Φωτό
Χαρά για το Loutrakiblog

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κωστάκη πολύ γυαλί μαλλί και παντελόνι Lee!!Άμα ξανάρθει η Ελενιτσα η Φιλινη στο βαπορι να μας πεις να έρθουμε με τον Αντωνάκη!!τσαο μπαμπινο

  2. Η Χαρούλα πιστεύω είναι η "ένοχη" για αυτό το κόσμημα που μας παρουσίασε! Χαρούλα τα φιλιά μου! Ελένη, Μεσσηνία. Ανδρέα, την καλησπέρα μου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog