Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επιστολή δημότη με προτάσεις για τον καλλωπισμό του Ισθμού προς το Δήμο Λουτρακίου και τον LTO

- Advertisement -

Ο συμπολίτης μας Δημήτρης Κ. κοινοποίησε στο loutrakiblog.gr την επιστολή που απέστειλε στο Δήμο Λουτρακίου και στον Τουριστικό Οργανισμό με τις προτάσεις του για τον καλλωπισμό της περιοχής του Ισθμού

Αγαπητοί μου
Έχθες λυπήθηκα με την επίσκεψη μου στον Ισθμό Κορίνθου, το τόσο φημισμένο για τους επισκέπτες μας ως «Corinth Canal».


Συγγνώμη που θα το πω πολύ απλοϊκά, αλλά δυστυχώς η άμεση περιοχή του Ισθμού εκπέμπει μια εικόνα ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ.


Τα εξής βασικά μπορούν να γίνουν?


1.  Να μπουν άσπρες διαγραμμίσεις στην άσφαλτο, όπως και στα σημεία (διαβάσεις) που διασχίζουν τον δρόμο οι πεζοί (με λαχτάρα πολλές φορές).


2. Οπου είχε μπεί κίτρινη μπογιά στις άκρες να φρεσκαριστεί ξανά με καινούργια μπογιά.


3. Ξεθωριασμένες, λερωμένες απο γραφιτι και αυτοκόλλητα ταμπέλες να ξηλωθούν μιάς και καλής. 


4. Πλαστικά σκουπίδια μέσα στα χορτάρια των παράπλευρων δρόμων να μαζευτούν.


5. Χαλίκια θα μπορούσαν να μπουν να στολίσουν ο,τι έχει απομείνει από τους θάμνους, αντί για χώμα στο οποίο ρίχνονται οι γόπες και τα πλαστικά μπουκάλια.


6.  Τέλος, θα μπορούσε να φυτευτεί μια η περισσότερες σειρές από ευσκιόφυλλα δεντράκια, ώστε σε λίγα χρόνια να αλλάξει ολη η ατμόσφαιρα σε εκείνο το ερημικό τοπίο, και για να «μαλακώσει» λίγο η θέα του μπετόν.


Τα παραπάνω βεβαια δεν αποτελούν ανακάλυψη της πυρίτιδας, μα ούτε θα απαιτούσαν πολλά χρήματα, ειδικά οταν μιλάμε για ένα τόσο κομβικό σημείο για τον τουρισμό μας, αλλα και για τον σεβασμό της δικής μας αξιοπρέπειας ως Έλληνες!


Τόσο δύσκολο είναι να γίνει επιτέλους κάτι καλύτερο?


Με εκτίμηση 
Δημήτρης 
Ένας αγανακτισμένος πολίτης 

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστοτατος ο φίλος Δημήτρης!!Είπε 4-5 πραγματάκια εύκολα να γίνουν και όχι πολληεξοδα!!Την καλησπέρα στον φίλο Δημήτρη

  2. Φιλε δημητρη πριν 4-5χρονια υπήρχαν ανακοινώσεις και "φανφάρες" απο Τατουλη , πετριτση , Γκιωνη για την αναμόρφωση της "πύλης της Πελοποννήσου", τουριστικο περίπτερο στον Ισθμό κλπ κλπ, περίμενε λιγο θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο και θα ξανακούσεις ποσο ομορφα θα τα φτιαξουν !!!!

  3. Σ´ευχαριστω πολύ Αντρέα για το θετικό σου σχόλιο. Πράγματι, είναι εύκολα αυτά που λέω. Αν χρειαστούν οι υπεύθυνοι φορείς και εθελοντική εργασία, εδώ είμαστε. Να τελειώσουν οι δικαιολογίες για το αστικό περιβάλλον γενικά στην Ελλάδα. Καλημέρα και Καλό Μήνα!
    Δημήτρης

  4. Δεν υπάρχει θέληση φίλε Δημήτρη!κάποιος άλλος στο σχόλιο είπε για τον Τατουλη Πετριτση και τον Δημαρχο. Μην ξεχνάμε και τον υπουργό Τουρισμού. Αυτός έπρεπε να "μεσολαβήσει "ώστε η εικόνα του Ισθμου να είναι όπως πρέπει. Είναι μέρος που έχει παγκόσμια επισκεψημοτιτα.Ελπίζω τώρα κάτι να γίνει γιατί ευτυχώς υπάρχουν άτομα που "ακούνε"τα προβληματα του τόπου μας. Καλό μήνα σε όλους τους σχολιαστές του μπλοκ στην Χαρά και τα παιδιά του loutrakiblog.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog