Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο κ. Τατούλης υπόλογος για την απουσία του από τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της Μεγαλόπολης και την παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα

- Advertisement -

Ο κ. Τατούλης στην συνεδρίαση της 4ης Μαΐου του Περιφερειακού Συμβουλίου με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν επέτρεψε να γίνει συζήτηση στο αίτημα εκπροσώπων των εργαζομένων της Μεγαλόπολης
και σχετικής πρότασης μας για εκτός ημερήσιας διάταξης, θέμα που είχαμε καταθέσει και αποδέχτηκε και η κ. Νικολάκου και το σώμα για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Με τον τρόπο αυτό θέλησε να μην αποκαλυφθούν οι τεράστιες επιπτώσεις του νόμου που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία και ταυτόχρονα να κρύψει την απραξία της Περιφερειακής Αρχής και την αφωνία του στη διαδικασία κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Η προκλητικά απαράδεκτη στάση του Περιφερειάρχη και η αντιδημοκρατική πρακτική του Προέδρου του Π.Σ. να μην συζητηθεί το θέμα αυτό μας οδήγησε να αποχωρήσουμε από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μέχρι σήμερα στους μεγάλους αγώνες που έγιναν στη φάση συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή και των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Μεγαλόπολη και Αθήνα, η Περιφερειακή Αρχή και ο κ. Τατούλης έλαμψαν με την παντελή απουσία τους, κάτι που επεσήμαναν με τις τοποθετήσεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Μεγαλόπολης.

Εμείς παρότι δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για την νεοφιλελεύθερη αντίληψη του  κ. Τατούλη θα επιμείνουμε να πάρει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και να στηρίξει όπως οφείλει τον αγώνα ώστε να μην εφαρμοστεί ο Νόμος που  ξεπουλά  και  διαλύει τη ΔΕΗ.
Σε αυτόν τον αγώνα να είναι σίγουροι ότι θα κριθούν όλοι αν είναι παρόντες ή αν συνεχίσουν να είναι απόντες πολύ αυστηρά από το λαό της Πελοποννήσου.

Η κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ στη Μελίτη και στη Μεγαλόπολη.

Ο Νόμος 4533/2018 που ψηφίστηκε είναι καταστροφικός για τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους. Είναι  διαλυτικός για τη ΔΕΗ και προκλητικά ευνοϊκός για τους κρατικοδίαιτους «αεριτζήδες» στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.
Εκποιεί τον εθνικό πλούτο, παραχωρεί τις μονάδες και τα λιγνιτικά κοιτάσματα και ταυτόχρονα και δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης, παραχωρεί τη χρήση των απαλλοτριωμένων εκτάσεων ιδιοκτησίας της ΔΕΗ ή του Δημοσίου στους ιδιώτες, καταργεί τον τοπικό πόρο, ανοίγει την πόρτα των απολύσεων και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας.

Οι επιπτώσεις από το ξεπούλημα και τη διάλυση της ΔΕΗ θα οδηγήσουν οι καταναλωτές να στερηθούν ένα κοινωνικό αγαθό και η χώρα μας ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Το ρεύμα θα γίνει ένα πανάκριβο προϊόν για τους πολλούς. Η περιοχή της Μεγαλόπολης θα οδηγηθεί σε παρακμή και ερημοποίηση.                                     
                                     
Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους μαζί με τους κοινωνικούς φορείς με ενότητα και αγωνιστικότητα να αποτρέψουν το εθνικό έγκλημα που θα βάλει ταφόπλακα στη ΔΕΗ. Να υπάρξει ξεσηκωμός για τη σωτηρία της ΔΕΗ και της προοπτικής ανάπτυξης του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
Αυτός ο νόμος να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» θα συνεχίσουμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε συνεργασία με τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς να αναπτυχτεί μαζικός και  δυναμικός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί στη διάλυση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Ο αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog